Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co do "zewnętrznych" samolotów a zwłaszcza tych dopracowanych airlinerów bo ja w MSFS 2020 nie grałem (tylko sprawdziłem przez kupieniem 2024). Te najbardziej popularne i dopracowane to są od PMDG  które robi Boeingi i które są płatne natomiast FlyByWIre to darmowe projekty Airbusów? 

Jakościowo są zbliżone do siebie i pomijając że jedne są płatne to raczej kwestia upodobań (Boeing vs Airbus) czy jednak jakościowo któreś są lepsze? 

I z tego co kojarzę to obie korzystają z zewnętrznych instalatorów a nie wbudowanego sklepu MS? Później to się jakoś uruchamia jako osobny moduł czy po prostu w grze wybiera dany samolot i nic nie trzeba robić? 

Opublikowano

No z tą jakością to bym polemizował :E Wystarczy zobaczyć na FBW A320 i Fenixa a 320. 

Zewnętrzny instalator jest tylko do aktualizacji, w grze je normalnie widzisz. Większość jest też dostępna bezpośrednio w sklepie, ale lepiej kupować osobno, szybciej udpate wchodzi i zazwyczaj taniej.

• Upvote 1
Opublikowano

Fenix najlepszy, ale ma zewnętrzną aplikację, która odpowiada za rysowanie wyświetlaczy, więc w pewnych kombinacjach sprzętowych mocniej daje po klatkach. Ale to ciężko powiedzieć jak będzie w FS2024, ten symulator inaczej obciąża GPU/CPU. 

FBW A320 jest mniej więcej porównywalny do tego co jest aktualnie w symulatorze.

Opublikowano

U mnie w karierze elegancko śmiga, robię już misje z poszukiwania-ratownictwa.

Z mniej istotnych bugów to przestawia mi profil sterowania na domyślny jak lecę nowym samolotem pierwszy raz (tu może to tak ma być) ale nawet tymi co latałem przestawia po ponownym uruchomieniun gry (tu raczej bug) więc po restarcie muszę zawsze wybrać swoj profil.

Raz mi się zdarzyło że konkretnie jeden model samolotu w dwóch misjach nie chciał ruszyć, jak się przyjrzałem to blokady spod kół nie znikały jak pomijałem etapy przygotowania samolotu, jak manualnie je zdjąłem to już wszystko działało. W każdym innym samolocie zawsze wszystko jest ok jak pomijam te etapy.