Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Absolutnie się z tym nie zgadzam. Fabuły nie oczekuję od PacMana albo nawet Dooma. To siekanki. OK.
Ale jeżeli już ktoś sili się na linie dialogowe i jakiś zalążek fabuły, to niech będą one sensowne.
Nie oczekuję Hobbita, ale... do cholery. Akcji na ekranie 10 min. i 10x szlag mnie trafia, jak widzę i słyszę, to co w DLB.

Dla mnie gra, to fajne medium, w którym zakochałem się od dziecka, łączące film (obraz) i książkę (fabuła) + interakcję.
Ta święta trójca powoduje, że medium jest fajne. Jak fabuła jest do dupy lub jej brak, po taką grę (już) nie sięgam.
Tu ktoś sili się na fabułę, która wkurza od 1 minuty, czyt. jest "słaba" = mogłoby jej nie być IMO.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, CavieZ napisał(a):

Same problemy na PC. Dobrze że pozbyłem się tego szajsu o mam do pracy Mac a do gier konsole

na konsoli gra śmiga bardzo dobrze

W jakości konsolowej odpalisz grę nawet na laptopie. Na mocnym PC chodzi jednak o to, żeby z gry wyciągnąć tak dużo ile się tylko da. W kwestii płynności, jakości grafiki i wszelkich efektów (cienie, oświetlenie).

3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie mierzi Was żenujacy poziom dialogów? I fatalny voice acting głównego bohatera? Nie da sie tego słuchać IMO. :(

Poziom dialogów podobnie jak dubbing (choć rzeczywiście główny bohater zagrany nie najlepiej) jest znacznie wyższy niż w DL 2.

Poza tym dobrze, że jest, bo już jestem za stary na czytanie napisów w grach.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 3
Opublikowano

Oglądanie cudzego gameplayu nie powie ci, jak sam będziesz czuł grę trzymając pada w ręce. Responsywność, immersja, skupianie wzroku na tym, co ciebie interesuje - różnie można odbierać tę samą grę w zależności od upodobań, preferencji, skilla.

• Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ale nie wiesz wtedy jak u Ciebie lata.

Osobiscie bym sie nie zainteresowal gra ktora u mnie by zle dzialala, ale jest to jakis argument.

Dlatego ja z reguly nie kupuje nic na premiery przez problemy z wydajnoscia.

Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

W dobie 2h zwrotu nie ma po co oglądać jak ktoś gra.

Przyjmij do wiadomości, że nie każdy żyje tak jak Ty.
Niektórzy mają robotę, dzieci, wnuki, kochankę i nie siedzą 20h na dobę przed kompem móc oddać swojej pasji gierkowej.
Obecnie jestem w takim kieracie w robicie, że czasami robię X razy po 16h, czasami mam jutro wolne, by się wieczorem dowiedzieć, że... jednak nie mam. Taka branża i taka robota (eventy).

Więc bywają tygodnie, że ja nie jestem w stanie zaplanować nawet, kiedy będę miał 2h (!) w jednym kawałku na ogranie, potestowanie, wczucie się gierkę lub jej odrzucenie. I tak mam właśnie teraz.
Gra wychodzi, mówi się o niej, to po prostu odpalam sobie cokolwiek na kiblu, w aucie albo jedząc śniadanie i patrzę co świat o niej myśli.
Odpaliłem pierwszy z brzegu gameplay Tivolta i... no zagotowała mnie płytkość wstępu w labo.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tgolik napisał(a):

Poziom dialogów podobnie jak dubbing (choć rzeczywiście główny bohater zagrany nie najlepiej) jest znacznie wyższy niż w DL 2.

Możliwe, ale jest taki... patetyczny, "przegrany" aktorsko - jak do słuchowiska, ten typ jednego zdania nie mówi normalnie i bez emocji, cały czas drze japę albo dramatyzuje, nawet przez chwile nie jest zmęczony, nie schodzi z roli hero w akcji,  a o śniadaniu gada jak o wojnie, Ale to obserwacja pierwszych 20 minut. 

Godzinę temu, tgolik napisał(a):

Poza tym dobrze, że jest, bo już jestem za stary na czytanie napisów w grach.

Ha! Bardzo dobrze, ja też wolę średni PL, niż wybitny ENG i czytanie.
Ale tu jest jednak mocno przerysowany emocjonalnie bohater, a dialogi koszmarnie banalne IMO.
Ale dobrze że są PL.

3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Ja tyram 24h. Szach mat:E

Doprecyzuj "tyram".
Skoro ogrywasz wszystkie gry świata, to albo słabo grasz, albo słabo... tyrasz. ;)
Nie spina mi się to. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 1
Opublikowano

Nie wiem, co robi @ODIN85 ale można tyrać 24/7 i grać przez pół dnia. Wystarczy, że jesteś na służbie i twoim zadaniem jest podtrzymanie ruchu systemu czy maszyny. Albo jesteś pod telefonem non stop. I z doświadczenia powiem, że nie jest to najłatwiejszy i najprzyjemniejszy rodzaj pracy.

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Obecnie jestem w takim kieracie w robicie, że czasami robię X razy po 16h, czasami mam jutro wolne, by się wieczorem dowiedzieć, że... jednak nie mam. Taka branża i taka robota (eventy).

to bardzo nie zdrowe dzisiaj liczy sie filozofia "Work-life balance" a nie wiecznego zapierdolu - pieniędzy do grobu nie weźmiesz po co tak tyraj jak można grać w gry xd

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, tgolik napisał(a):

Oglądanie cudzego gameplayu nie powie ci, jak sam będziesz czuł grę trzymając pada w ręce. Responsywność, immersja, skupianie wzroku na tym, co ciebie interesuje - różnie można odbierać tę samą grę w zależności od upodobań, preferencji, skilla.

Może dla laika.

Ja za dużo już w życiu gier przegrałem żeby nie umieć ocenić większości tych rzeczy bez brania do ręki pada czy tam myszki. Jedyne czego faktycznie nie sprawdzę to responsywnosci. Ale z drugiej strony nie przypominam sobie w życiu gry gdzie bym na to narzekał.

Natomiast każdy jest inny więc nich sobie sprawdza jak mu się podoba.

1 godzinę temu, prystek napisał(a):

to bardzo nie zdrowe dzisiaj liczy sie filozofia "Work-life balance" a nie wiecznego zapierdolu - pieniędzy do grobu nie weźmiesz po co tak tyraj jak można grać w gry xd

Paradoksalnie granie dla samego grania to zajęcie równie nudne i męczące co praca. W sumie nawet gorzej bo za pracę ci chociaż zapłacę a straconego czasu na jakieś gówno gierce już nigdy nie odzyskasz. I wszytko po to żeby napisać na forum że grałem. To jest dopiero mindfuck.