Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Moemy dyskutowac, ale nie na filmiki o szonach z tiktoka ;) 

Tylko te Szony poniekąd tworzą rzeczywistość. Tego typu filmiki są produkowane na potęgę, bo wzbudzają wśród facetów kontrowersje.

Czy kiedyś byś pomyślał o tym, że grant na badania dostaje nie Naukowiec, a Youtuber Friz? 

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale wiesz, że to się wsórd młodych facetów też zdarza? 

Tak? No popatrz, człowiek całe życie się uczy.

Ja patrzę z męskiego punktu widzenia. 

Mężczyźni mają swoje przywary kobiety swoje. Na skrytykowane męskich przywar znajdzie się kobieta w moje miejsce.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Szambo napisał(a):

Tylko te Szony poniekąd tworzą rzeczywistość. Tego typu filmiki są produkowane na potęgę, bo wzbudzają wśród facetów kontrowersje.

Czy kiedyś byś pomyślał o tym, że grant na badania dostaje nie Naukowiec, a Youtuber Friz? 

Tworzą? Moim zdaniem nie. TikTok nie kreuje rzeczywistości. 

o ile rodzice tak nie będą wychowywać dzieci :) 

grant na takie badania dostają firmy i instytucje, a nie naukowcy. 

Opublikowano

Tworzą? Moim zdaniem nie. TikTok nie kreuje rzeczywistości. 

No i widzisz ja mam zupełnie inne zdanie.

Uważam, że te wszystkie filmiki mają jakieś przełożenie na to co się dzieje potem w realnym świecie. Może ten wpływ póki co jest marginalny, ale z czasem będzie rósł.

https://obserwatorgospodarczy.pl/2025/10/13/w-polsce-rekordowa-liczba-kobiet-nie-pracuje-nie-uczy-sie-i-nie-zajmuje-domem/?fbclid=IwY2xjawNmui1leHRuA2FlbQIxMABicmlkETB2MGE4akxHTzlsdWtFMmFwAR7pevKlpGHscI__46yAxcf6_GDIQYIiXkN97iQRxyNxPk_MSy62oFDruoW2Dg_aem_XcSbWTBU-nNYCPdqjWulAg

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

No i widzisz ja mam zupełnie inne zdanie.

Uważam, że te wszystkie filmiki mają jakieś przełożenie na to co się dzieje potem w realnym świecie. Może ten wpływ póki co jest marginalny, ale z czasem będzie rósł.

https://obserwatorgospodarczy.pl/2025/10/13/w-polsce-rekordowa-liczba-kobiet-nie-pracuje-nie-uczy-sie-i-nie-zajmuje-domem/?fbclid=IwY2xjawNmui1leHRuA2FlbQIxMABicmlkETB2MGE4akxHTzlsdWtFMmFwAR7pevKlpGHscI__46yAxcf6_GDIQYIiXkN97iQRxyNxPk_MSy62oFDruoW2Dg_aem_XcSbWTBU-nNYCPdqjWulAg

A czy trad wife to nie jest to o czym konserwy marzą? :) 

gubię się gdzie jest problem 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ktoś z naszych prawych wytłumaczy? Chyba jestem za "głupi" żeby to zrozumieć.

Wiesz o tym, że X płaci za wyświetlenia/komentarze? Jest sporo postów na tt które sątypowymi baitem na ludzi. Jakiś typ z 100 followami na twiterze wstawił screena z instagrama córki Steve'a Jobsa i tyle. jest ładna, więc wiadomo jaki był wydźwięk. Wyświetliło to z kilka mln ludzi i dostał 11k USD.

Wracając do tematu: to, że wstawianie takich zdjęć to żenada i incelstwo to jedno, ale widzę, że zdjęcie się poniosło. I jeszcze za to kasę dostanie. Dla takich ludzi twitter to życie - w negatywnym i pozytywnym sensie jednocześnie

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

A czy trad wife to nie jest to o czym konserwy marzą? :) 

gubię się gdzie jest problem 

Czyli w tym tkwi problem? Gardzisz Facetami z Prawicowymi poglądami? 

W artykule jest jak byk napisane, że NIE CHCĄ SIĘ ZAJMOWAĆ DOMEM.

Zresztą chyba ciężko już o taki model, że Facet pracuje, a Kobieta zajmuje się domem. Na takie coś może sobie pozwolić pewnie około 1% pracujących mężczyzn. Takie są realia.

Ale alarmujące jest to, że Kobiety stają się coraz bardziej niesamodzielne.

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Szambo napisał(a):

Czyli w tym tkwi problem? Gardzisz Facetami z Prawicowymi poglądami? 

Nie gardzę, ale uważam je za "kiepskie" :) 

W artykule jest jak byk napisane, że NIE CHCĄ SIĘ ZAJMOWAĆ DOMEM.

image.thumb.png.a43bf79e2fa9a06c90db7c2d572fcdca.png

Cała średnia jest zawyżana przez kobiety w wieku 60-64, bo u nas są już na emeryturach :)

Ten wskaźnik (NEET) jest lepszy. 

Ciekawy w ogóle - niższy niż w UE, ale dwukrotnie wyższy niż faceci. 

Zresztą chyba ciężko już o taki model, że Facet pracuje, a Kobieta zajmuje się domem. Na takie coś może sobie pozwolić pewnie około 1% pracujących mężczyzn. Takie są realia.

Może. U mnie to czy żona by pracowała nie robi żadnej różnicy. 

Jej pensja to jakieś 10-15% dochodów wspólnych, ale chce pracować :) 

Tyle, że tak było - trad wife były neisamodzielne. Może do powrót do tej "tradycyjnej" roli?

Tylko już na to zwracałem uwagę - narzekający tu  faceci chcą trad wife, ale z tą róznicą że będą one pracować i same się utrzymywąc, a to nie współgra ze sobą za bardzo ;) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Szambo napisał(a):

Obecni 20-30 latkowie mają przewalone.

Za dużo internetu i przez to masz takie czarno-białe wrażenie, naprawdę jest dalej sporo normalnych dziewczyn w wieku 20-30 lat. Mówię zarówno o Polkach jak i chociażby Ukrainkach.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Za dużo internetu i przez to masz takie czarno-białe wrażenie, naprawdę jest dalej sporo normalnych dziewczyn w wieku 20-30 lat. Mówię zarówno o Polkach jak i chociażby Ukrainkach.

Nie wiem, ja znam sporo ludzi w przedziale 20-25 i dla nich normalna dziewczyna to jak jednorożec - rzadki okaz. Najczęściej słyszę, że większość ma sprany łeb od Instagrama i TikToka.

Ilość singli w pokoleniu Z jest >50%, więc statystycznie nie będzie ich "sporo".

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
9 minut temu, bergercs napisał(a):

To niech zaczną szukać dziewczyn na studiach, w pracy,  bibliotece, poprzez znajomych, a nie ku.a na Tinderze albo na Tik Toku.

Jprdl, jakby życie poza netem nie istniało.

Przecież dziewczyny na studiach, w pracy, bibliotece, mają tindery, instagramy i tiktoki xDD Ja sam nie mam instagrama, na szybko ciężko mi jest sobie przypomnieć czy znam jakąś dziewczynę która nie ma. Teraz jak zagadasz do laski i chcesz się wymienić numerami, to ona Ci numeru nie da, tylko instagrama albo jakieś inne gówno xD

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Najczęściej słyszę, że większość ma sprany łeb od Instagrama i TikToka.

A druga strona nie? Na Insta największe "powodzenie" mają wystylizowane laski na wystylizowanych zdjęciach, faktycznej codzienności i naturalności w tym ledwie ułamek.

8 minut temu, bergercs napisał(a):

To niech zaczną szukać dziewczyn na studiach, w pracy,  bibliotece, poprzez znajomych, a nie ku.a na Tinderze albo na Tik Toku.

Bingo, wszelkie aplikacje randkowe zabijają to co w relacjach międzyludzkich i właśnie w życiu najpiękniejsze - nieprzewidywalność i spontaniczność.

Ten filmik to doskonale pokazuje

Opublikowano
34 minuty temu, bergercs napisał(a):

Jprdl, jakby życie poza netem nie istniało.

Rada Złoto.

W teorii fenomenalna, ale wykonanie w rzeczywistości już nie jest takie "bezproblemowe"

Mamy epidemie samotności.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Szambo napisał(a):

A jedną z głównych przyczyn jest to 👇

"Cell phones bring you closer to the person far from you. But take you away from the ones sitting next to you."

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, huudyy napisał(a):

Jakoś tak ludzie poznawali się przed cyfrową rewolucją...

Wtedy też Przeciętna Kobieta nie otrzymywała zdjęć dziesiątek penisów i tysięcy oznak adoracji po wstawieniu fotek na neta.

Wtedy było łatwiej, bo nie zepsuliśmy jako mężczyźni dużego odsetka Kobiet. 

Zresztą nawet wtedy nie było lekko.

Zanim poznałem swoją Żonę to miałem okres 7 lat nieprzerwanego otrzymywanie koszy. :hihot:

Jak nie ma się super mordy to nie wygląda to tak kolorowo.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Wtedy też Przeciętna Kobieta nie otrzymywała zdjęć dziesiątek penisów i tysięcy oznak adoracji po wstawieniu fotek na neta.

Wtedy było łatwiej, bo nie zepsuliśmy jako mężczyźni dużego odsetka Kobiet. 

Wtedy szła do parku u tam byli panowie w płaszczach :) 

Opublikowano
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

(...) W ten sposób realnie podniesiesz poziom dyskusji. "Bredniebzdury" pełnią głownie funkcje prowokacyjną. 

Przecież już to robi. Porównaj to sobie np. z tym co robą @Stjepan czy @nozownikzberlina którzy notorycznie wrzucają obrazki i najczęściej nie silą się na żaden komentarz. To jest ten poziom? 

48 minut temu, Szambo napisał(a):

Rada Złoto.

W teorii fenomenalna, ale wykonanie w rzeczywistości już nie jest takie "bezproblemowe"

Bo ludzie boją się odezwać w realu. To nie jest tak, że już nie spotkasz dziewczyny na studiach/w pracy/na plaży/w bibliotece. Ta epidemia wynika z tego, że ludzie są zaburzeni, nie z braku kobiet czy mężczyzn. 

2 godziny temu, Szambo napisał(a):

(...)

Po tym widzę, że nie jesteś na bieżąco. Młodsi ludzie stają się coraz mniej samodzielni i to bez podziału na płeć. Coraz mniej osób umie gotować, faceci mają dwie lewe ręce, mało który umie coś naprawić o małym remoncie nie wspominając, do wszystkiego biorą fachowców, z każdą pierdołą latają do mechanika. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

W drugą stronę to też tak działa.

Niby jak?

Czy przeciętny facet dostaje zdjęcia cycków i tysiące adoracji?

Nie wydaje mi się.

Przeciętny facet to raczej frustracji się nabawia od wielu zlewek. Piszę hurtowo do tych dziewczyn licząc, że zamoczy... a tu lipka, bo do tej samej dziewczyny napisało pełno facetów o wyższej atrakcyjności niż On.

I żeby nie było... też uważam, że jak jesteś średniakiem to większa szansa, że poznasz laskę podbijając na żywo, ale bez tepęgo... daj numer. Po prostu zagadać i być gotowym, że się zostanie z niczym.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Szambo napisał(a):

Niby jak?

Czy przeciętny facet dostaje zdjęcia cycków i tysiące adoracji?

Nie musi, na insta masz tyle zdjęć dziewczyn gdzie cycki praktycznie wychodzą na wierzch, że nawet nie jesteś w stanie wszystkich obejrzeć. Trzeba się poprostu zastanowić czy szuka się "sugar baby" albo księżniczki lub kogoś "w sam raz na raz" czy partnerki.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Nie musi, na insta masz tyle zdjęć dziewczyn gdzie cycki praktycznie wychodzą na wierzch, że nawet nie jesteś w stanie wszystkich obejrzeć. Trzeba się poprostu zastanowić czy szuka się "sugar baby" albo księżniczki lub kogoś "w sam raz na raz" czy partnerki.

No tak, ale On jako facet nie dostanie tam żadnych ciepłych słów.

Nikt mu nie napisze czegokolwiek co mogłoby podnieść jego samoocenę.

Albo będzie pustka w wiadomościach, albo wyszydzanie i podważanie jego męskości.

Serio tutaj na forum same Chady są i nie wiecie jak to dostawać zlewki od dziewczyn?