Stellar Blade - PS5, PC
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez SM_M4E5TRO · Opublikowano
- "Fundusz sparawiedliwości" - ostatnio jak się interesowałem tym tematem, to z tego co pamiętam, nowy rząd tak bardzo skupił się na robieniu zasłony dymnej z rozliczania poprzedniego, że zapomniał zmienić jakiekolwiek zasady działania tego tworu i tak sobie przędzie to samo co było Ale jak najbardziej do rozliczenia. - "Wały podczas Covid" - jakie konkretnie? Bo z tego co ja kojarze to panował w większosści chaos i działania na oslep, wałami ciężko to nazwać. W pozostałej części europy nie było o wiele lepiej, a było nawet i gorzej - "Wybory kopertowe" - no tutaj ciężko się nie zgodzić, że coś nie tak poszło - "Sprzedaż wiz" - zależy o jakiej skali "przekrętu" mówisz, czy tym wydmuchanym nagłaśnianym przez KO dla swoich baranków, czy realnej. Większość wiz trafiła dla ukraińców i białorusinów, a wycieranie sobie pyska przez KO, że PIS wpuszczało ciapatych i kolorowych dziwnych ludzi no to sobie darujmy. Tutaj za to pozwolę sobie wtrącić dla kontrastu, co robi obecna władza, czyli jak zwykle jedyne co potrafi - pod publiczkę gadać jedno, że żadnych imigrantów nie będzie a za plecami hyc: pakt migracyjny, organizacja ośrodków do asymilacji, dodając do tego uległość wszelakich pseudo polityków z aktualnego rządu to nie trzeba być geniuszem, żeby przewidzieć jak się to skończy. No ale tego przeciez nikt obecnie nie widzi, bo jakie główne media o tym powiedzą rzetelnie? - "Sposób przejęcia organów państwa"- sam sobie odpowiedziałeś, niczym się różni obecna władza od porpzedniej ale tych obecnych dziwnym trafem usprawidliwiasz. No bo przeciez to bezprawie, które tuskowcy nam fundują to przecież też wina pis-u Nie można budowac państwa prawa bezprawiem i żadne fikołki i tłumaczenia tego nie zmienią. - "SKOKi i Getback" - ??? - "sprzedaż Lotosu" - a tutaj co jest niby nie tak? Prosiłbym o bardziej szczegółowe wyjaśnienie. - "konsultacje Dworczyk Przyłębska odnośnie TK" - nie interesowałem się kompletnie tematem, także się nie wypowiem, najwidoczniej nie było to na tyle istotne żebym poświęcał temu uwagę miałem pisać po kolei, ale co do reszty, to jak przeczytałem: - "Ułaskawienie przestępców skazanych prawomocnym wyrokiem (nieprawomocnym zresztą też) - kamiński i ten drugi" - "CPK, izera i elektrownie atomowe (opieszałość, kasa wydana na niewiadomo co)" (Gdzie Ci pierwsi zostali ułaskawieni przez prezydenta, i tyle w temacie, ma takie prawo i z niego korzysta, i tak lepsze to niż aktualna bodnarowska anarchia. A co do CPK, izery jak i atomu to chyba nie o tym rządzie mówisz. Te projekty zostały definitywnie i na amen zaorane przez obecny rząd, i to też wina poprzedniego? ) Czy sprawy pilnej wagi międzynarodowej takie jak: - "asfalt pod dom szydło" - "aniołki Glaplińskiego" - "zap%$#^& przez SOP jak w rosji" To wybacz, ale uznałem, że dam sobie spokój, szkoda i mojego i Twojego czasu Nie powiem, fajnie, że wszystkie "przekręty" są rozliczane (albo rozliczane pod publiczkę) przez obecny rząd, bo złodziejstwo to złodziejstwo, ale trzeba też wspomnieć, co wydarzyło się w ciągu ROKU rządów uśmiechniętej koalicji: - bezprawne przejęcie TVP - nie respektowanie wyroków sądu, tk itd - uchwały stanowią prawo - bodnarowska samowolka i anarchia - protesty rolników (tutaj wina leży tak samo po stronie i pisowców jak i tuskowców - ci drudzy nawet palcem nie kiwną by cokolwiek zmienić w tym temacie, bo to przecież wina pisu ) - prowokacje organizowane celowo na protestujących rolników - największy deficyt wszechczasów - KPO - pchanie na siłe tranformacji klimatycznej sct itd itp (planeta płonie ) pis zapoczątkował - ko tylko kłapie gębą i nic nie zmienia i nie zmieni - tworzenie ministerstw jak i stanowisk na siłe (pani ministrA równości to najlepszy przykład) - zaoranie CPK, Izery i Atomu a przynajmniej póki co dokładanie wszelkich starań aby zaorać - wymiana stołeczków w spółkach skarbu państwa bez jakichkolwiek konkursów i obsadzanie swoimi ludźmi (orlen, fundusz ochrony srodowiska, enea, pani od rakiet, doradczynie tuska, pełnomocnik wieczorka itd itp) gdzie przed wyborami wręcz wycierali sobie mordy "my odpartyjnimy wszystko" - zaoranie orlenu - zarządzanie w czasie powodzi (tutaj jeszcze mozna dodać organizowane od x lat protesty anty infrastrukturze powodziowej, przez panie z KO) - zero jakiejkolwiek pomocy powodzianom (największy elektorat tuska sobie dosłownie "odpłynął") - nie zrealizowana żadna istotna obietnica wyborcza, a wręcz plucie w twarz, że nikt niczego nie obiecywał - zamrażarka Hołowni (groźby w strone putina już lepiej przemilczę) - oranie kryptowalut - zakulisowe fundowanie terrorystów z nowego pokolenia (chociaż tutaj żadnych dowodów nie ma, ale skoro wymieniamy wszystko co na myśl przyjdzie to czemu by nie) - collegium humanum (tu akurat oberwało się wszystkim opcjom politycznym co mnie niezmiernie cieszy) - blamaż MON i MSZ w sprawie izrela - przepychanie za plecami nielegalnej imigracji, dyrektywa azylowa, ośrodki, pakt migracyjny - dopłaty do używanych elektrycznych trupów - tęczowa propaganda i oranie edukacji - wręcz pogarda dla polskich żołnierzy na granicy ( warto posłuchać m.in Frasyniuka) - zaproszenie nielegalnych imigrantów do sejmu - zwiększenie uprawnień służb do inwigilacji obywateli (albo dążenie do tego, przestałem jakiś czas temu śledzić temat) - dalsze komplikowanie systemu podatkowego - blamaż i obrażanie Trumpa przez Tuska, a później jak zwykle kłamstwo że nie - cenzura ABW w sieci - pchanie sie do bezpośredniego konfliktu z rosją (m.in pomysły strzelania do rakiet, które na szczęście USA bardzo szybko zgasiło) - tvn jako dobro strategiczne, no w sumie tak, bo przecież to największa tuba propagandowa uśmiechniętych, nie licząc obecnego tvp - o obecnych posłach i ministrach którzy są największymi półgłówkami odkąd sięgam pamięcią, nie mają żadnych kwalifikacji do pełnienia swoich funkcji już nie wspomne O poprzednich latach cudownych rządów już nawet nie będę wymieniał, a ludzie pamięć mają słabą z tego co widać Dodać do tego można wręcz kłujące w oczy reprezentowanie interesów europejskich i zagranicznych nad polskimi. Największym sukcesem rządu są chyba alkotubki obecnie Mogłem coś pominąć, bo pisane na szybko,a też szkoda mipięknej soboty na polityczne kłótnie Także tak, pis był nioedobry, a obecnie mamy cudowny rząd, który zaradzi wszystkiemu i staniemy się krainą mlekiem miodem płynącą, z pewnością. To aż kuriozalnie brzmi jak się mówi a jeszcze w to wierzyć I tak ta nasza polsko polska wojenka trwa - a bo ci, a bo tamci, a bo to ,a bo tamto, a bo ci lepsi, a bo ci gorsi. I tak w koło macieja władzą wymieniają się dwie partie a w kraju nic się nie polepsza. A gawiedź przyklaskuje. Także fajnie, rozliczamy PIS, i jednoczesnie wdeptujemy w jeszcze większe bagno. Co do tvp już się wypowiedziałem, jest to takie samo zakłamywanie rzeczywistości jak w innych mediach, tylko, że mniej udolne i bardziej kłujące w oczy. Nie mniej nie wiecej. Ale nic no, każdy robi jak uważa, ja z tego kraju się za kilka, moze kilkanaście lat ewakuuje, bo nic tu dobrego nie zostanie, a reszta będzie tkwiła w tym co sobie stworzyła. -
Przez bergercs · Opublikowano
Podobnie jak z przekazywaniem kasy ruSSkich oligarchów popierających Putlera na rzecz Ukrainy - też konforuskim nie pasuje. -
Przez kamilos69 · Opublikowano
Zero rozczarowania w tym roku na mojej liście. Wiedziałem że większość to będzie robiona na kolanie + optymalizacyjny syf + bugfest. I dokładnie to dostałem więc także ten tego zero rozczarowania -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Pytałem z jakiego kontekstu wycięte jest to, jak Braun mówi, że mamy działać na rzecz Królewca (Kaliningradu, bo może konfiarze nie wiedzą) jako HongKongu Bałtyku. jakoś nie potrafią odpowiedzieć -
Przez galakty · Opublikowano
Jeśli nie będzie lepszej grafiki/rozdzielczości to po co kupować?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi