Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Premiera 29 października. Can't wait! BTW, mógłby ktoś przenieść do działu PC? Wychodzi również na PC w dniu premiery. 

Weź zgłoś pierwszy post bo na mój nik nie zareagował:(

• 2 miesiące temu...
  • azgan zmienił(a) tytuł na Phantom Blade 0 - PS5, PC
Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.12.2025 o 15:21, Pavel87 napisał(a):

Ja też czekam, fajnie, że wyjdzie też na PC :) Oby nie przełożyli już premiery

https://store.steampowered.com/app/4115450/Phantom_Blade_Zero/

W dniu 3.06.2026 o 11:57, ODIN85 napisał(a):

Weź zgłoś pierwszy post bo na mój nik nie zareagował:(

Już zgłosiłem, będzie przeniesiony 😉

W dniu 3.06.2026 o 09:13, Jaycob napisał(a):

Premiera 29 października. Can't wait! BTW, mógłby ktoś przenieść do działu PC? Wychodzi również na PC w dniu premiery. 

Poprawiłem oznaczenia w temacie 

W dniu 19.08.2025 o 05:57, ODIN85 napisał(a):

Dawać mi to już:glodny:

Na PC pewnie tylko DLSS będzie dodany

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, azgan napisał(a):

Tutaj były redaktor Eurogamer PL opowiada o tym tytule może Cię zaciekawi

Dzięki, gra prezentuje się bardzo ładnie, ale zdecydowanie nie dla mnie. Filmik który wrzuciłeś potwierdza, że gra całościowo będzie bazować na walce i parciu przed siebie, a fabuła czy elementy rpg'owe będą tutaj co najwyżej dodatkiem do reszty. Miłej zabawy życzę.  

Opublikowano

Po samym gameplayu widzę, że to nie jest gra dla mnie. 

Nie cierpię systemu walki, który oparty jest na unikach i fikołkach. Jako dodatek OK, ale nie jako podstawa, bez opanowania której nie pokonasz nikogo poza bossem w samouczku. 

Potem tylko oglądam nagrania na Jutubie, jak chłop wykonuje kombosy niczym Rycerz Jedi, a dla mnie sufitem są 2-3 podstawowe ciosy 8:E

• Upvote 1
Opublikowano

@ODIN85 tutaj system walki będzie bardzo szybki także bloki, parowanie i szczególnie kontry będą na bank ważnym elementem. Na filmikach masz wyraźnie że działa to podobnie jak w Sekiro czyli zbija pasek staminy przeciwnika i po jego wyczerpaniu zupełnie otwiera oponenta. 

BTW, grałeś w Ninja Gaiden? Choćby te świeże ostatnio wydane NG 2 Black czy NG4? Tam masz chyba wyzwanie na przejście gry korzystając wyłącznie z uników, co jest ekstremalnie trudne w tak szybkich grach. Dodatkowo często walczysz z kilkoma przeciwnikami jednocześnie. Polecam tą serię 👍 

Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 Ninja Gaiden to nie jest souls like ale Sekiro bardzo polecam, szczególnie na przetarcie przed Phantom Blade Zero. Do tego historia i fabuła jest wciągająca i wszystko jest naprawdę przystępne. System walki mocno siedzi na blokowaniu i parkowaniu ale jest mega satysfakcjonujący. Możesz też eliminować całą masę wrogów z zaskoczenia. 

@dan254 Mortal Shell II już kupione, jeszcze tydzień 🤪💪 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Polska to bogaty kraj, na szczęście są kluczykownie, bo wydawca nie potrafi ustalić ceny:kupa: Może ktoś zapił i nie myśli logicznie.

Nawet polskiego nie dali, widać, że mają nas w głęboko ciemnej masie.
obraz.png.ba88b77e1a6f02431f57b450566046c9.png

edit
A tak wygląda sprawa z Mortal Shell 2, mamy dużo taniej niż euro, dlatego jestem ku temu by kupić Mortal Shell 2- beta wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie- grałem w jedynkę.
obraz.png.8089525c12e9d2c50874230b13603c6d.png

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 2