Art385 339 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Dobra 1080mv stabilne i nawet wbija parę MHz więcej lub mniej zależy gdzie i kiedy Wracam do capa na 3 GHz i wracam z PL na stock 392W. Drivery śmigają mało tego znikną bug w FFXVI przy którym gasł ekran jakby komp stwierdzał, że to już czas na lulu, bo bezczynność. Już nie muszę gibać myszką raz na jakiś czas 3 godziny temu, Mar_s napisał(a): Polecam, ogromna różnica, z tego głównie powodu zmieniłem Meshify 2 na Fractal Torrent, ale generalnie każdy klon Lian Li o11 coś takiego oferuje. No właśnie obadałem tego torrenta i by mi pasowało, szkoda, że nie ma więcej miejsc na 3.5 cala dyski ale to obsadzę 8 TB i 4TB a kolejne 2x 4TB mogę obsadzić w kopiarce i włączać ją w razie potrzeby. Gdzieś jeszcze jakieś Deepcoola za coś 700 widziałem z takim ustawieniem wentyli albo mi się coś posrało. W sumie ten torrent nie wiele droższy a całkiem fajnie wygląda. Poczaję się na jakąś promkę na białego
Mar_s 2 226 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Ja mam przerzucone 180mm wentyle na dół, mocno skręcone a luft ładnie pchają, na froncie mam ALF III 420 mm w push-pull, i jeszcze jeden wentyl 140 mm z tyłu nad kartą. 1
Reddzik 2 768 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia To są promocje, nie to co w Polsce, bogaty kraj, więc za takie coś trzeba bulić. Chyba trzeba zadzwonić do siostry, niech kupi i podeśle, wyjdzie taniej niż kupowanie w Polsce karty graficznej 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia @Reddzik Niedawno miałeś za około 2550 zł w Polsce Asusa 7900 XT Dual, Sferis je sprzedawał za około 2900, a Asus dawał 340 zł cb, plus do tego mogłeś jeszcze dostać od Picodi ze 40 zł. https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-asus-dual-radeon-rx-7900-xt-oc-20gb-gddr6-942824 Jak widać nawet taniej, jakieś 2500 po wszystkich cb wychodziło.
Reddzik 2 768 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Ta słyszałem po fakcie, ale wtedy nie brałem pod uwagę nowej karty, a im bliżej końca roku tym lepiej było poczekać na nowe, ale jak widać nie wyszło to na dobre, bo w marcu może nie być tak kolorowo.
Art385 339 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Spokojnie zawsze można liczyć, że AMD będzie miało w wuj kart na handel a skalperzy będą zajęci Nvidią.
wallec 804 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia O co chodzi z tym, że 7900XTX tak wolno postuje bios?
cruzier 51 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia @MadDog bardzo dziękuję za pomoc z tym plikiem mpo_disable.reg, na integrze w Ryzenie 7600x też to zjawisko występuje. Po odpaleniu pliku - problem znika. BIG THNX !
MadDog 303 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Trochę to dziwne, że ciągle z tym jest problem. Coś Microsoft i producenci kart nie kwapią się do całkowitego rozwiązania tego problemu. U mnie też musiałem wyłączyć MPO bo nie szło korzystać z wyszukiwarek czy MS Worda.
Send1N 4 171 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Bez kitu tyle lat mineło a tu jednak dalej są ludzie co mają problem przez mpo wsumie ostanio gadałem tu na forum z gościem który miał problem pod koniec 2024r z portami usb na am4 Edytowane 26 Stycznia przez Send1N
cruzier 51 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Rozumiem, że problem gdzieś leży w sterowniku AMD ? Nie chcę zwalać na to, że sterowniki źle działają - bo może ktoś to od razu źle zinterpretować. Ot taki "tyci tyci" chochlik 🫣
Send1N 4 171 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Na nvidii też były problemy przez mpo, ten gotowy wpis który dodawałeś do rejestru jest z ich strony https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5157/~/after-updating-to-nvidia-game-ready-driver-461.09-or-newer%2C-some-desktop-apps
MadDog 303 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Ciężko powiedzieć po czyjej stronie leży wina. Czy bardziej po stronie twórców sterowników czy może w samym Windowsie. Generalnie problem występuje i na AMD i na Nvidii. A że problem występuje sporadycznie i da się go łatwo rozwiązać to wszyscy mają na to pewnie wyje....ne Tutaj można sobie poczytać o MPO. https://www.kernel.org/doc/html/next/gpu/amdgpu/display/mpo-overview.html https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/display/multiplane-overlay-support
Send1N 4 171 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) @Phoenix. kozak oferta sama wersja chłodzenia też bdb. Edytowane 28 Stycznia przez Send1N
tomcug 2 440 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Spoko cena. Na pewno lepszy deal niż będzie 9070 XT
Mar_s 2 226 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Dzisiaj był 6950 XT taki jak ma @Send1N w Media Expert za 1200 zł, jakiś pracownik sobie wystawił. To jest okazja!
Send1N 4 171 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 1200 za 6950xt to jak za darmo ktoś tam chyba "po ognisku" z wystawiających
Mar_s 2 226 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Raczej wystawiona "dla kogoś", zniknęła tak szybko że nie było szans. A skrypt cały czas sprawdza, w odstępie 2-3 minut z reguły. 1
wallec 804 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 1 godzinę temu, tomcug napisał(a): Spoko cena. Na pewno lepszy deal niż będzie 9070 XT 7900XTX mega ogarnia, przeskok z 7800XT/6800XT jest wyraźny. Póki co gram w jedną grę, ale w Hogwart Legacy w 4k z fsr na jakość mam cały czas 120fps na praktycznie maksymalnych detalach. Z FPS lock na 120 w wielu miejscach karta lata na 75-90% przez co pobór prądu również jest ok. Za ~3k chyba warto brać
Send1N 4 171 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Jak będziesz miał chwilę to sprawdz do jakiego zegara trzeba zejść na rdzeniu aby mieć pobór mniej więcej 270-280W przy 99% użycia gpu 1
Reddzik 2 768 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Kuszą tymi Radosławami doszło: 3700zł https://www.pepper.pl/promocje/asus-radeon-rx-7900-xtx-dual-oc-24gb-gddr6-ram-980202 Edytowane 28 Stycznia przez Reddzik
Send1N 4 171 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Kumpel kupił tą wersję w niemczech i jest zadowolony, dual nawet na XTX daje radę
Rekomendowane odpowiedzi