Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Send1N napisał(a):

Skoro kolejna osoba posiada ten system to od razu zapytam czy mieliście jakieś aktualizacje po 20 października?

Nic nie robiłem. Nie zmieniałem na jakąś wersję połączoną z kontem. Mam to co miałem, a dzisiaj wpadła mi jakaś aktualizacja zbiorcza zabezpieczeń :)

Ktoś coś wie?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Szczerze mówiąc już jak usłyszałem, że UE narzuciła to roczne wsparcie to sobie pomyślałem, że obejmę jednak wszystkich użytkowników. Ale Microsyf tak bardzo chce połączania z kontem (wiadomo jakie to źródło wiedzy marketingowej i inwigilacji, a w przyszłości płatnych planów), że groźbą i zachętą chcą aby ludzie przechodzili na 11 albo łączyli 10 z kontem więc napisali, że będą aktualizować wyłącznie te windowsy połączone. Ale technicznie czy robią aktualizacje krytyczne do takich wersji czy innych to nie ma problemu.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Po cichu liczyłem na to, że jak i tak muszą aktualizować windowsy10 to będą wszystkie :) I tak się dzieje. Prawdopodobnie mamy kolejny rok ochronę. A cała szopka była po to, żeby przejść na 11 albo połączyć 10 z kontem online.

Opublikowano

Promocja na darmowy upgrade z win7 na win10 też miała być ograniczona czasowo a działa chyba nawet do tej pory. Te wszystkie klucze do systemu latające "za free" na rynku wtórnym (aktywowane po dziesiąt razy)

Pozycja monopolisty musi być dla nich ważniejsza niż te "drobniaki" leżące na ulicy a po które wystarczy się tylko schylić%-)

Opublikowano

Hmm... Wczoraj wyskoczył mi typowy komunikat 'przed aktualizacyjny' (po prawej na górze). Wersja IoT LTSC chyba nie powinna sama z siebie aktualizować się do jedenastki?

Dla pewności ustawiłem max wersję na Windows 10 21H2 - teraz system już się nie zaktualizuje, nawet jakby bardzo chciał... :E

image.png.fbf98ea429f8c0634d21a8d329822812.png

Opublikowano (edytowane)

Nie powinna, te wersje nawet nie aktualizują się do nowszych "rocznych" aktualizacji czyli przykładowo ten co obaj mamy  IoT LTSC 21H2 nie zaktualizuje się nigdy do wersji 22H2 tak samo jak przykładowo poprzedni LTSC (1809) nie aktualizował się do 21H2 ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Nie powinna, te wersje nawet nie aktualizują się do nowszych "rocznych" aktualizacji czyli przykładowo ten co obaj mamy  IoT LTSC 21H2 nie zaktualizuje się nigdy do wersji 22H2 tak samo jak przykładowo poprzedni LTSC (1809) nie aktualizował się do 21H2 ;) 

To prawda, ale kiedyś pojawiały się w LTSC aktualizacje do nowszych wersji (czyli do non-LTSC), no bo to Microsoft. Na szczęście nie robiło to zupełnie nic, nawet jak "klikłeś" w aktualizuj.

• Like 1
Opublikowano

Prawdę mówiąc nie wiem, nie zwracałem uwagi. Zauważyłem tylko w MS Store, że wszystkie aplikacje z pakietu zaktualizowały się 13-ego tego miesiąca. Możliwe, że to jakaś drobnica. Jednakże nawet przez okres kiedy miały być już tylko aktualizacje bezpieczeństwa, to zdarzało się im dodawać coś nowego.