Keel 55 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Brak portów z tyłu, a to jedna z ważniejszych cech dotychczasowych legionów jak dla mnie
seba842005 130 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca @Keel Do pro 5 też musieli wsadzić łapska. Zostawili z tyłu tylko hdmi i port zasilania.
Keel 55 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Może przy kolejnej serii jednak wrócą do złącz z tyłu. Ciekawe jak chłodzenie w tym nowszym, skoro takie wydechy dali. A co do mojego, jest jakiś sposób na przywrócenie ładowania do 80proc ? Drugi raz przeinstalowałem bios i me ale nadal nic.
kanon7 599 Opublikowano 22 Marca Autor Opublikowano 22 Marca (edytowane) Dla mnie Legion 2025 - traci całkowicie "w oczach".... po to kupiłem Legiona, a nie gigabyte, Acera itd. aby nie mieć dziury między ekranem, a dołem - jedynie Legion miał to na równo, a teraz... OMG Pomijam już brak wyjść z tyłu i RGB... Edytowane 22 Marca przez kanon7
seba842005 130 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca @kanon7Osobiście czekam na nowe wersje pro 5. Ciekawe jak ten model wypadnie.
kanon7 599 Opublikowano 22 Marca Autor Opublikowano 22 Marca Ze zdjęć wydaje się że Pro 5 2025 pozostawił wygląd "po staremu" - bez dziury, ale jednak porty na boku... a nie z tyłu.
kouczan 2 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Wiecie jaki RAM siedzi w Legion 5 16IRX9? Chodzi o rozbudowę z 16 na 32GB.
Send1N 4 153 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Zależy od konfiguracji.. są wersje o tym oznaczeniu z 1x16gb 4800mhz a są też 2x16 5600mhz
seba842005 130 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia W dniu 2.04.2025 o 20:46, kouczan napisał(a): Wiecie jaki RAM siedzi w Legion 5 16IRX9? Chodzi o rozbudowę z 16 na 32GB. Uniwersalnie lenovo wkłada 5600MHz, a od cpu zależy czy będzie 5600MHz, czy 5200MHz. 1
keiw 22 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Zmieniłem podświetlenie klawiatury pod siebie: własne ustawienia. Już kilka razy przytrafiło mi się, że jak rano włączyłem Legiona, to podświetlenie było RGB, czyli to domyślne. W Lenovo Legion Toolkit zapisałem swoje ustawienia do pliku ".json", więc ich przywrócenie zajmuje mi tylko chwilę, ale zastanawiam się, co jest przyczyną takiej sytuacji?
seba842005 130 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Toolkit nie jest ofi apką i może EC wywala ustawienia, lub jakieś błędy. 1
Valeri 24 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Panowie. Jak sprawdzic wersje sterownika chipsetu ?
seba842005 130 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) @ValeriW zainstalowanych aplikacjach powinien być numer kompilacji. Same sterowniki chipsetu to zestaw wielu sterowników. Osobiście mam najnowsze z windows Update, bo i po co na siłę pchać nowsze, skoro nic nie dają. Generalnie po wielu zabawach z systemem i sterownikami najlepiej wszytko działa na sterownikach fabrycznych + ewentualne aktualizacje z UW. Szczególnie lapki nie lubią zabawy ze sterownikami intel DTTD, ME etc. Edytowane 21 Kwietnia przez seba842005 1
seba842005 130 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) @Keel Już dawno widziałem recki. Poczekam na testy 5070ti i się pomyśli. Też macie nowe Vantage? Edytowane 30 Kwietnia przez seba842005
keiw 22 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Ja nie używam, mam zainstalowany tylko Lenovo Legion Toolkit. Coś ciekawego w tym nowym Vantage?
seba842005 130 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca Wiem, wiem tanio nie jest. Jutro zobaczymy co to jest warte. Walczyłem z sensem zakupu dobre 2 tygodnie i przegrałem 1
some1 536 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Dla jednego bez sensu, dla drugiego rzecz niezbędna. Ja czekam na modele bez "pro", bo raczej potrzebuję czegoś skromniejszego a nie narzędzia mordu. Ale coś ich nie widać nawet w Lenovo USA, a miały być w maju.
seba842005 130 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Sam miałem kupić pro 5 z rtx 5070ti, ale one u nas pojawią się prawdopodobnie po wakacjach (tak twierdzi jeden z handlowców lenovo dla pl), więc padło na pro 7. 1
kanon7 599 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca W dniu 5.06.2025 o 00:29, seba842005 napisał(a): Walczyłem z sensem zakupu dobre 2 tygodnie i przegrałem Sens wydania tak dużo kasy, na przejście z RTX’a 4070 na 5090, to tylko gry? Czy inny powód użytkowy, większej mocy GPU?
seba842005 130 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca @kanon7generalnie także do projektowania w 3D sieci przesyłu płynnego gazu. Wystarczało mi nawet 8GB vramu, ale mając teraz 24GB nie mam praktycznie ograniczeń i nie muszę dzielić projektów na partie. Bez oc, po prostu stock na czerwonym. 1
Moneasy 0 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Witam, ja po dość długim czekaniu na pro 5 z rtx 5070ti jednak zakupiłem Legiona Pro 7 (gen 10) Ultra 9 275HX i RTX5080, jestem bardzo zadowolony, moc do pracy z bardzo dużym zapasem no i jakość wykonania, spasowanie jakiego jeszcze w laptopach nie widziałem, ogólnie petarda Czy jest coś z czym warto się zaznajomić w trakcie użytkowania? jakieś dodatkowe sterowniki szukać czy sam windows update w zupełności wystarczy?
seba842005 130 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca @MoneasyPodstawowe pytanie, czy miałeś Windowsa od lenovo już z laptopem, czy nie. Mój z 5090 nie jest w ogóle oferowany z Windowsem od lenovo, ale po nr seryjnym z YouTube pobrałem sobie obraz dla pro 7 gen 10 i go zainstalowałem. Nic ze sterownikami nie musiałem robić, bo w obrazie od lenovo wszystko jest.
Rekomendowane odpowiedzi