Podkręcanie pamięci DDR5 (Wszystkie platformy)
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez narmiak · Opublikowano
Zmiana hasła była znacząca i na takie, z którego nigdy wcześniej gdziekolwiek indziej nie korzystałeś czy po prostu zmieniłeś: mojehaslo2024 na mojehaslo2025 ? -
Przez bleidd · Opublikowano
To nie jest takie proste aby skwitować to jednym zdaniem "będzie / nie będzie szybszy". Będzie inaczej się zachowywał, więcej aplikacji otwartych na raz utrzyma w RAM (nie będą się przeładowywać podczas przełączania się między nimi). Tym niemniej w 6 GB RAM i tak zmieści się sporo - ale na pewno przy większej ilości aplikacji, część z nich telefon zamknie bo braknie mu pamięci. Pytanie więc pozostaje ile ich możesz używać na raz. Kolejna kwestia to, że Xiaomi lubuje się w ubijaniu aplikacji działających w RAM nawet jak ma go pod dostatkiem. Szedłbym jednak w 8 GB RAM jakby różnica w cenie nie była duża ale jeśli nie używasz za wiele aplikacji na raz i ograniczasz się do przeglądarki i jakiegoś komunikatora, to 6 GB też będzie wystarczające. -
Przez zxc · Opublikowano
Jest jeszcze https://www.apolos.pl/produkt/asus-proart-x870e-creator-wifi-4711387730775/612/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=bd9fe67e-57b6-0026-94a5-08b215b50980 -
Przez Slayer · Opublikowano
oo nice ; D ja przez ponad 10h gry tylko 2 unikaty ale spoko bo jak wypadnie kolejny to będzie większa radocha. Gram witchem i czeka mnie wybór ascedency i chyba wleci blood mage. N00bom bo jak inaczej to nazwać pękają dupy i jęczą w różnych komentarzach, że gra jest dla dzieci i innej gimbazy bo oni nie mają tyle czasu na granie bla bla bla. Jak to wyczytałem kiedyś w jednej książce, każdy z nas ma tyle samo czasu, ja, ty czy królowa angielska. Każdy ma te same 24h. Wiem, że trochę offtop ale właśnie patrząc też na te komentarze i te jęczenie jak mają mało czasu to przyszła mi do głowy pewna myśl. Odniosłem wrażenie, że w głowach ludzi jest, że żeby dorobić się mieszkania, samochodu itp to trzeba zapieprzać po 60-80h tygodniowo. Przecież można dobrze zarabiać pracując normalnie 40h. Nie trzeba się przecież zarzynać żeby do czegoś dojść w życiu, można mieć te rzeczy, które wymieniłem i dalej mieć czas na granie. -
Przez Dirian · Opublikowano
4070S nie wymaga jakiegoś chłodzenia z kosmosu, https://www.x-kom.pl/p/1210199-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-4070-super-twin-x2-12gb-gddr6x.html - model tani i temperaturowo / głośnościowo przyzwoity. 1. Z takim płaskim radiatorem nie będzie problemu. 2. Fortisa i Fere dzielą 1-3 stopnie. Oba chłodzenia wejdą, ale za podobną kasę masz Freezer 36, który jest na poziomie Fortisa albo i lepiej. Do tego jest o niebo lepiej wykonany, te coolery od Endorfy pod tym względem to straszna padaczka.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi