No ciekawe z tym AIO, ale generalnie to są układy bezobsługowe i znam przypadki AIO pracujących po 5-6 lat gdzie nic się nie dzieje. Czy przejechałyby 2x tyle? Tego nie wiem.
Trudno żeby BQ nie miał więcej komentarzy, skoro ten cooler na rynku jest gdzieś od 3-4 lat, a Freezer od kilku miesięcy
Co do Seasonika - no to miałeś pecha, ale rozumiem niechęć do producenta w takim przypadku.
MSI kosztuje 550 zł, Pure Power trochę więcej, więc jak już to dopłacasz do Be Quieta. Sprawność to akurat tylko jeden z parametrów, jeśli chodzi o parametry elektryczne to na pewno mniej istotny niż regulacja napięć czy tętnienia napięć (bo te parametry w jakimś tam stopniu "wpływają" na zasilane urządzenia) - a te są lepsze w MSI.
Generalnie oba zasilacze są bardzo dobre, więc co nie weźmiesz - będzie ok. Ja bym brał MSI, a czemu, to wymieniłem post wcześniej. Ale jak weźmiesz BQ to też nie będzie zły wybór. Po prostu ten zasilacz powinien kosztować mniej, bo poza minimalnie lepszą sprawnością, pod pozostałymi względami MSI wypada lepiej.
btw. Czasami MSI da się dorwać na promocji koło 400 zl, ale teraz idą święta, to raczej bym się nie spodziewał.
Rekomendowane odpowiedzi