Skocz do zawartości

Jaki pad preferujecie do grania?  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

• XBOX Wireless Controller
    • DualSense Controller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Xbox Elite Series 2

W dniu 2.11.2024 o 01:38, creatinfreak napisał(a):

ale nie mam bluetooth na płycie i jednak odpuszczam.

Adapter USB i śmigasz :) https://allegro.pl/oferta/adapter-bluetooth-5-0-usb-tp-link-ub500-11680362547

W dniu 4.11.2024 o 11:28, CavieZ napisał(a):

Wiem że są te Elity ale to cena zaporowa :(

Niby drogo, ale dobre myszki też tyle kosztują ;)

W dniu 5.11.2024 o 20:21, lukadd napisał(a):

A mój już 3 letni Xbox Elite 2, mechanicznie daję radę do dziś, ale gripy się po rozciągały i poodklejały, obudowa do wymiany.

Ja jakoś dwa lata mam i wygląda jak nówka, nic się nie odkleja póki co. Zawsze go chowam do etui po graniu ;)

W dniu 20.11.2024 o 23:28, musichunter1x napisał(a):

Ja tam nie wiem po co obecnie dopłacać do Elite itp. dupereli

Trzymałeś go chociaż w łapie ? Mam wiele padów i dla mnie Elite Series 2 najlepszy 

W dniu 21.11.2024 o 11:09, AndrzejTrg napisał(a):

Może jak faktycznie wyjdzie elite3 z haptem to się będę poważnie zastanawiał.

Coś go długo nie widać :hmm: A jak wyjdzie, to cena też pewnie będzie ciekawa, stawiam 1000zł :(

Opublikowano

Stoje przed dylematem odnośnie pada aktualnie mam razer wolverine v2 ale kabel mnie juz irytuje, mysle nad padem xbox elite v2 tylko pytanie odnosnie polaczenia go bluetooth vs dongiel MS czyli po wifi, testowal ktos opoznienie tych polaczen ? Na plycie glownej mam bluetooth 5.2 i sie zastanawiam czy zas lepiej dokupic dongla ori od xboxa czy po bluetoothu nie bedzie wiekszych opoznien ?

Opublikowano

u mnie padł na 8bitdo ultimate, kupiłem do tego układ xbox i elegancko się gra na tym, ale na padzie od ps4 też nie narzekam jednak gałki są wyraźnie gorsze w ps4.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Już wiem czemu te przewodowe pady 8bitdo pro2 były takie tanie wśród używanych... Bo nie mają żyroskopu do sterowania ruchem, a teraz bym go chciał :E 
Przynajmniej wiem czego mi brakuje w RDR2 oraz Remakach Resident Evil, bo zniechęca mnie do grania celowanie samą gałką. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
W dniu 15.01.2025 o 14:59, areq napisał(a):

u mnie padł na 8bitdo ultimate, kupiłem do tego układ xbox i elegancko się gra na tym, ale na padzie od ps4 też nie narzekam jednak gałki są wyraźnie gorsze w ps4.

Będzie ok po BT

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dla potomnych, bo nie wiedziałem...

Na windows jest ogromny problem, aby mieć gyro oraz analogowe triggery... 8bitdo pro2 ma to wszystko, ale gyro jest tylko w trybie switch, ale wtedy nie ma analogowych triggerów, a w pozostałych mogą być, ale nie ma gyro...
Zostają praktycznie tylko dualshocki oraz controler steam... Niech szlak trafi Corsair za ten pozew, który i tak przegrali, po chwilowej wygranej przez którą Valve sprzedawało kontrolery za grosze, ponieważ Corsair miał dostać jakiś % ze sprzedaży.
Czyli wychodzi na to, że mogłem trzymać swój stary dualshock 4, wymienić baterię i serwisować go co jakiś czas...

Ohhhh, zapomniałem sprawdzić i jednak HORIPAD robiony we współpracy z Valve ma to wszystko, oprócz układu z dualshocka, ale może zmienię przyzwyczajenia...
Edit. Ponoć gównianie wykonany jest ten "Horipad for steam", więc nikomu nie polecam. 

Edytowane przez musichunter1x
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na weekend zamówiłem sobie 2 pady do przetestowania, jako że szukałem następcy Elita 2.
Postanowiłem, że najwyższy czas dać szanse chińczykom.

Gamesir Super Nova

KCbA9WQXT3GxS8NHY2C89G.thumb.jpg.1d397f0f8bb20a22236174393a582992.jpg

Flydigi Vader 4 Pro

Scbec25e6d20f4783b21c4b15cf1771c00.jpg_640x640q90.webp.68ce9b100afd1a3fae8d9a7041d0f323.webp

Zacząłem od przetestowania SuperNova.

Trochę mniejszy od Elita 2, ale nadal świetnie się go trzyma, bardzo dobra jakość wykonania, gumowe gripy, choć nie tak przyjemne jak Elita 2 może za to przeżyją dłużej, czas pokaże.

Ogólnie pad jest bardzo dobry, ma ciche przyciski membranowe (oprócz dwóch dolnych łopatek gdzie mamy kliki) bardzo dobry krzyżak do mordobić i oczywiście analogi halla które działają wyśmienicie, poziom customizacji pada jest kosmiczny w porównaniu do Elita 2 i bardzo dużo rzeczy możemy zmieniać w locie bez odpalania aplikacji.

Pad jest w pudełeczku ze stacja dokująca wiec można sobie go od razu wygodnie ładować.

Ocena 5/5 :D

No to teraz Vader 4 Pro

Jakość wykonania na podobnym poziomie co super nova z tym ze nie mamy gumowych gripów więc nic się nam nie odklei po czasie. Wielkość pada jest praktycznie na takim samym poziomie jak Elite 2 natomiast jakość analogow jak i przycisków stoi o wiele wyżej. Różnica pomiędzy Super Nova a Vaderem to przyciski mechaniczne (pad przez to jest trochę głośniejszy, ale nic co by moglo moim zdaniem denerwowac), mamy mozilowsc plynnego regulowania naprezenia analogow (podobnie jak w Elite 2 tyle ze tam mielismy tylko 3 stopnie) oczywisce analogi maja technologie halla, na szczegolna uwage tutaj zasluguje krzyzak ktory moim zdaniem jest po prostu fenomenalny i granie w Street fightera na tym padzie to czysta poezja. Możliwości customizacji są jeszcze większe niż Super Novy i nawet nie ma co porównywać do Elita 2 natomiast jest do tego potrzebna aplikacja. Niestety w zestawie nie dostajemy stacji dokującej, można ja dokupić osobno.

Ocena 6/5 :E

To są wrażenia tak na szybko i jakby ktoś był zainteresowany tymi padami to polecam obejrzeć parę recenzji.
Jestem nimi tak zachwycony, że zostają oba.

O Elicie 3 i ogólnie padach M$ już zapomniałem :E

• Like 4
  • Thanks 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Padów dzisiaj jest do zawalenia na rynku. Mocno się ruszyło i nawet od chińczyków mamy zdecydowanie lepsze opcje z halla w porównaniu z tymi najpopularniejszymi, najbardziej znanymi czyli Xbox i Dualsense które to są w zasadzie co najwyżej przeciętne pady łącznie z Elite 2 xboxa czy tym Dualsense edge :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Kadajo od roku używam GameSir T4 Cyclone Pro i jestem z niego bardzo zadowolony. Gram co prawda tylko w symulatory więc nie wiem jak np. sprawuje się w grach akcji, ale jak dla mnie rewelacja. Mam porównanie do padów z całej rodziny xbox od 360 po tego do series x (ale nie elite). Przy czym Cyclone T4 polecam do osób o średnich i małych dłoniach. Ja sam mam małe dłonie i świetnie mi się go używa. Po roku nie wyrobił się żaden analog ani przycisk. Zasługą braku wyrobienia analogów może być efekt halo. Bateria też trzyma tak samo jak na początku. Działa dokładnie tak samo jak w pierwszym dniu. Jestem z niego bardzo zadowolony.

@Zhao po roku mój T4 działa dokładnie tak samo jak pierwszego dnia. Analogi, przyciski itp. Codziennie gram ok 3-6 godzin dziennie.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

A dam znać, dam znać. Na razie jest poezja. Az chce się w coś grac. Tylko nie ma w co :E

Forza Motorsport Premium nadal cena z pupy :E 

Sprawdź Drive Rally, jak lubisz rajdy arcade. Dawno się tak dobrze nie bawiłem przy ścigałce. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.05.2025 o 20:09, Dimazz napisał(a):

@Kadajou pana Chińczyka ma być promocja na Vader 4 Pro za 220zł

To ten pad? 

https://pl.aliexpress.com/item/1005008907004037.html?pdp_npi=4%40dis!PLN!166.50!166.50!!!166.50!166.50!%402102e1e717477648201012385d109a!12000047147556316!affd!!!&dp=|||v1&aff_fcid=bb416fc0319744dfbfff5b1552825929-1748811062898-01142-_onKPRpM&aff_fsk=_onKPRpM&aff_platform=bops-tool&sk=_onKPRpM&aff_trace_key=bb416fc0319744dfbfff5b1552825929-1748811062898-01142-_onKPRpM&terminal_id=706ed7dbc3744b22911380d00fbc6719&afSmartRedirect=y

@Kadajo

On nie ma dongla?

A głośność guzików w porównaniu do zwykłego od XSX możesz opisać? Od XSX jednak mnie drażniły.

Edit: jest do dongiel.

Screenshot_20250601-232602(1).thumb.png.bcd9901271000f743db293bad726cd16.png

😀

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Motyla noga - nie wymienimy Panu padaLOL  ponieważ nie mamy go na stanie*

(*Demagog -  fałsz -> mają tylko nie w tej cenie co zapłaciłem :D

Proponują wymianę na inny towar,który "mają"

Przeglądając mają tego   Vadera 4 pro /8bitdo ultimate

i się zastanawiam  co z nimi zrobić:Up_to_s: - dać im wymienić na inny model pomimo kłamstewka czy w takim wypadku walczyć o zwrot gotówki....