Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.04.2025 o 15:28, Lypton napisał(a):

Havoc (2025)

https://www.filmweb.pl/film/Chaos-2025-869777

Niestety, Gareth Evans nie dowiózł. Ale już po samym procesie post-produkcyjnym, trwającym około 3 lata (dokrętki), można było się tego spodziewać - pierwotne zdjęcia do filmu zakończyły się w już październiku 2021. Za dużo kiepskiej fabuły, do połowy filmu praktycznie nic się nie dzieje, a jak się dzieje to strasznie chaotycznie - kamera lata jak wujek na weselu po oczepinach, ludzi tłum, nie wiadomo kto z kim i kogo. No ale wiadomo, nie te martialowe skillsy aktorów jak w The Raid. Dodatkowo, jeśli ktoś oglądał Gangi Londynu - serial autorstwa właśnie Garetha Evansa - to nawet finałowo strzelanina w leśnej chatce wrażenia nie robi, bo to praktycznie kopia sceny nalotu na wiejski domek z Gangów.

Obejrzałem. Nie jest taki zły. Ale sceny akcji są ... dziwne. Akcja z pralką, pościgi, mam wrażenie jakby całe otoczenie było CGI, jak cutscenki z gry jakiejś xD Ale masz rację, ten film to chaos realizacyjny, jak masz chorobę lokomocyjną to lepiej nie oglądać. %-)

24 minuty temu, JacekRTX napisał(a):

Thunderbolts* (2025) - taki sobie, wieje nudą, Trzyma poziom jak na Marvela przystało 4/10.

Ale jak to. Przecież ten film to miało być objawienie, restart, nowy rozdział w Marvelu, tyle ochów i achów :hihot:

Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Fachowiec - najsłabszy Statham od lat, dialogi drętwe i nieśmieszne, wątki się rozmywają, za dużo strzelania i ogólnego chaosu pomiędzy scenami. 

Dużo lepsze od Pszczelarza. Czekam na kolejną część.

• Haha 2
Opublikowano

Fachowiec gorszy zdecydowanie ( scenariusz Sylwek S.  )  wręcz żenujący kupszton, scenariusz może dla Adkinsa...

a i tak lepszy niż Meg 2...     gdyby nie filmy Guya Ritchiego to Statham gra tylko i wyłącznie w kupach

ogląda się go sentymentu, jak kiedyś Seagala i Willisa

• Upvote 2
Opublikowano
11 godzin temu, miro napisał(a):

Fachowiec gorszy zdecydowanie ( scenariusz Sylwek S.  )  wręcz żenujący kupszton, scenariusz może dla Adkinsa...

a i tak lepszy niż Meg 2...     gdyby nie filmy Guya Ritchiego to Statham gra tylko i wyłącznie w kupach

ogląda się go sentymentu, jak kiedyś Seagala i Willisa

potwierdzam, do tego w scenie gdzie motocykl wlatuje przez okno do domu, i po nim jezdzi - caly czas slychac obroty silnika - problem w tym ze ten motocykl to elektryk - livewire s2 del mar :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Superman Returns (2006) https://www.filmweb.pl/film/Superman%3A+Powrót-2006-138858 pomyslałem że nadrobie wszystkie supermany z 21 wieku  z racji że za chwile ma premierę nowy a z Cavilem oglądałem wszystkie i nie dało się dosłownie tego oglądać.... dawno nie widziałem tak totalnie nudnego filmu, ziewałem w połowie zacząłem przewijać aż w końcu dałem spokój i nawet do końca nie wytrwałem :E 1/10.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

taka ciekawostka filmowa:  obejrzałem nowy film UWIĘZIONY (2025)

oAQAQzv.jpeg

i fabuła początkowa przedstawia się tak

ze Eddie (Bill Skarsgard) włamuje się do ekskluzywnego SUV-a, nieświadomy, że to misterna pułapka zastawiona przez Williama (Anthony Hopkins) – tajemniczego mściciela wymierzającego sprawiedliwość. Bez drogi ucieczki chłopak musi walczyć o życie w śmiertelnej grze o przerażających skutkach.

auto nazywa się DOLUS, sprawdziłem w necie i DOLUS to łacińskie słowo oznaczające zły zamiar, podstęp, oszustwo lub świadome działanie w celu osiągnięcia określonego celu. 

a gdy wpisze się to słowo w wyszukiwarkę to wyswietla sie strona

https://dolusofficial.com/

które jest fejkową stroną zrobioną tak jakby to auto było produkowane na sprzedaż (obstawiam ze to nie zaden fanpage tylko po prostu dodatkowa reklama, na stronie są też wykorzystane ujęcia z filmu)

A sam film nic w sumie wartego specjalnej uwagi, mozna obejrzeć jednym okiem ale dupy nie urywa wiec ogólnie nie polecam i dlatego ląduje w tym wątku.

Edytowane przez Oldman
  • Upvote 1
Opublikowano

Asteroid City (2023) 4,5/10

To nie jest zły film, ale od Wesa Andersona oczekuję znacznie więcej. Scenografia super, technicznie też bez zarzutu, do tego masa znanych nazwisk. Sam film mnie wymęczył, nawet przyciąłem komara na 15-20 minut podczas seansu (muszę nadrobić te brakujące sceny :D). Mam wrażenie, że Anderson zapomniał co jest ważne, tak jakby zakochał się w samym kręceniu idealnych ujęć i dbałości o szczegóły. Oglądając ten film nie interesowała mnie historia, bohaterowie, a ładne opakowanie to nie wszystko.

Opublikowano
W dniu 17.05.2025 o 08:37, Katystopej napisał(a):

Fachowiec - najsłabszy Statham od lat, dialogi drętwe i nieśmieszne, wątki się rozmywają, za dużo strzelania i ogólnego chaosu pomiędzy scenami. 

obejrzałem licząc naiwnie na poprawę, dla mnie ten film to taki sam gniot jak poprzedni film jaki z nim widziałem czyli Pszczelarz, omg jakie to było słabe.

• Upvote 3
Opublikowano
21 godzin temu, Send1N napisał(a):

Mi się w dwójce najbardziej podobały losowo wrzucane urywki z jedynki + soundrack z pierwszej części :ExD ale ogólnie tragedii nie ma, do obejrzenia, gniotem bym tego nie nazwał.

U mnie podobne wrażenia, po tylu negatywnych opiniach miłe zaskoczenie :E jest kilka głupot, ale żeby od razu gniot.

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 3.06.2025 o 09:25, miro napisał(a):

czekałem na ten film po fali ohów i ahów, oczywiście czas zweryfikował też piania z zachwytu, w Ameryce się podoba, bo czarny...

dla mnie mocno taki se, szkoda czasu, a jeszcze u nas wyszedł z dubbingiem..

mowa o sinners/ grzesznicy

https://www.filmweb.pl/film/Grzesznicy-2025-10061426

Ja nie dałem rady tego dokończyć.Oczekiwałem horroru a dostałem słaby musical.

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
W dniu 3.06.2025 o 09:25, miro napisał(a):

czekałem na ten film po fali ohów i ahów, oczywiście czas zweryfikował też piania z zachwytu, w Ameryce się podoba, bo czarny...

dla mnie mocno taki se, szkoda czasu, a jeszcze u nas wyszedł z dubbingiem..

mowa o sinners/ grzesznicy

https://www.filmweb.pl/film/Grzesznicy-2025-10061426

Odpaliłem go wczoraj mimo że przeczytałem twoją opinię wcześniej ;) i kurczę oglądam oglądam i zaczęło mi się podobać, bardzo fajny klimat zrobili w tym filmie aż tu nagle z nieba spada pierwszy "stwór" :E i wszystko prysnęło w tym momencie, cały dobry początek, to jest coś jak pierwsza część Far Cry do momentu pojawienia się mutantów było dobrze xD 

• Confused 1
  • Upvote 1