bofff 13 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) PS5/PSVR2 gram na stojąco i kabel przeszkadza mi chyba tylko w Pavlov (po 1h gry i iluśtam obrotów zaczynał sie plątać wokół stop) i w Creed Rise to Glory - to boks i musiałem kabel z tyłu zaczepiać bo irytował ale bez dwóch zdań lepiej byłoby bez GT7 rozczarował mnie grafiką - może za dużo hypu, ale oczekiwałem bardziej fotorealistycznej zabawy - jednak nie adapter podpiąłem tylko dla Alyxa, jest jak piszesz piękna płynność i szczegóły, a z drugiej strony niewykorzystane haptics, HDR i eyetracking więc tak sobie myślę, że chyba na razie nie ma większej różnicy czy wezmę Metro na PS5 czy PCVR z adapterem problem rozwiązałby Pimax Crystal, a najlepiej poprawiony następca taki gadget sporo wniósł btw rurka z leroya i trochę drukowania Edytowane 11 Listopada przez bofff 1
DżonyBi 150 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Pimaxy cały czas kojarzą mi się z prototypami dla entuzjastów. Ciężkie, niewygodne i z problemami technicznymi. Może teraz coś się zmieniło, bo nie śledzę już poczynań tej firmy. Co do GT7 to może na Pro zrobią update. Gdzieś tam wyczytałem, że już niby lepiej a patch jeszcze żaden nie wyszedł.
galakty 160 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Grał już ktoś w Metro? Ciekawią mnie opinie bez spojlerów (i poza Nrgeekiem XD)
DżonyBi 150 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) @galakty Ja dziś zacząłem i Metro nie ma się czego wstydzić przy Alyx. Graficznie jest bardzo dobrze, technicznych problemów też nie napotkałem. Gram na stabilnych 90 fps z ustawieniami wysokie/bardzo wysokie. Jutro spróbuje 120fps, ale przy streamingu trzeba zachować balans pomiędzy wydajnością, a jakością. GPU frametime mam na poziomie ~7-8ms. Gra wciąga od samego początku, dzieje się, ale dopiero jutro pogram uczciwie. Zapłaciłem 130 zl za wersję SteamVR na Kinguin i już nie żałuję. Dobra rozgrzewka przed Stalkerem. Włączyłem też eksperymentalną funkcję dostępną tylko na Quescie 3 "Adaptacyjna regulacja jasności zawartości", która poprawia kontrast ciemniejszych obszarów i szara czerń jest o jeden ton mniej szara. Grę mogę polecić. Fajny klimacik. Edytowane 11 Listopada przez DżonyBi 1
slafec 28 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Ja też pograłem chwilę natywnie na Queście 3 (przy wsparciu QGO nie ma się do czego przyczepić). Czuć, że ta gra to Arizona Sunshine 2 z nałożoną skórką Metro.
DżonyBi 150 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Ja wybrałem wersję PCVR. Różnica jest spora. Na Q3 tekstury mają znacznie mniej szczegółów, uproszczone oświetlenie, brak światła wolumeyrycznego, no i brak mgły wolumetrycznej przez co gra wygląda dość płasko i gdzieś ten klimat się gubi. Niemniej jednak jak na moc Q3 to i tak jest nieźle. Edytowane 12 Listopada przez DżonyBi
galakty 160 Opublikowano Wtorek o 20:40 Opublikowano Wtorek o 20:40 Ja może w weekend odpalę wersję PCVR, ale zobaczę czy będę miał czas. Nie ukrywam że Metro mnie wciągnęło, najpierw 2033, potem Last Light, a potem wsiąknąłem w świat książek i przeczytałem chyba 90% wydanych na Polskę.
galakty 160 Opublikowano Czwartek o 18:01 Opublikowano Czwartek o 18:01 W dniu 11.11.2024 o 23:47, DżonyBi napisał(a): Włączyłem też eksperymentalną funkcję dostępną tylko na Quescie 3 "Adaptacyjna regulacja jasności zawartości", która poprawia kontrast ciemniejszych obszarów i szara czerń jest o jeden ton mniej szara. Nieco lepiej, ale i tak mleko... Gierka zapowiada się fajnie, humor na propsie 1
slafec 28 Opublikowano Czwartek o 20:14 Opublikowano Czwartek o 20:14 Ledwo 2 rozdział skończyłem. Niezły horror z tego Metro. 1
galakty 160 Opublikowano Piątek o 17:31 Opublikowano Piątek o 17:31 Coś mi się skopało z Q3 i virtual desktop, nie dość że mam tylko 60 FPS to lag od sieci jest wysoki, a PC jest połączony kablem + Wifi6.... Czemu tylko 60 fps mam? Mimo ustawienia 90?
Wu70 91 Opublikowano Sobota o 10:50 Opublikowano Sobota o 10:50 Ale te Metro ma sporo mechanik pod VR? Jest co tam robić? Bo że graficzka fajna w metro to wiadomo ale dla grafiki to nie ma sensu odpalać VR. W dniu 11.11.2024 o 13:10, bofff napisał(a): problem rozwiązałby Pimax Crystal, a najlepiej poprawiony następca Dokładnie, Pimax 12K to byłoby cudo ale może w ogóle nie powstać
slafec 28 Opublikowano Sobota o 14:45 Opublikowano Sobota o 14:45 @Wu70Tak, jest sporo mechanik przeniesionych ze standardowych gier do VR. Nie czuć, żeby to była popierdółka na kilka godzin. Obejrzyj sobie krótką recenzję od Without Parole. Będziesz wiedział czego się spodziewać. 1
bofff 13 Opublikowano Sobota o 15:26 Opublikowano Sobota o 15:26 a ja przy boksie na PSVR2 co zrobiłem ??? uszkodziłem kabel... ehhhh i tyle w temacie VRa na uwięzi dobra walka była, ale niech się pimax pospieszy
slafec 28 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ktoś kiedyś na labie polował na PSVR2 w dobrej cenie. 1849 zł w Euro 1999 zł w pakiecie z Horizon COTM w Media Markt
DżonyBi 150 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @slafec warto w tej cenie? Patrzyłem na gry VR w abonamencie to troche bieda. Ciekawe czy jeszcze bardziej obniżą czy to juz final price. https://xgp.pl/newsy/playstation-vr2-obnizka-ceny-promocja-minus-30-plotka/ Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi
slafec 28 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Dla samej serii Resident Evil warto (na PC są mody, ale nie tak dobre jak oficjalna wersja od Capcom). Do tego GT7, Horizon COTM i Synapse (+od biedy Switchback). Pod koniec roku ma być jeszcze trylogia Hitman. Polecam kupić, ograć co Cię interesuje, a później ewentualnie sprzedać. Tylko, że PS5 Pro chyba jeszcze w pełni nie wspiera PSVR2.
DżonyBi 150 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A jak z ta ostroscia obrazu? Mozna wyczytac, ze szalu nie ma.
galakty 160 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Bo nie ma, soczewki słabe. Do tego przy PC nie masz połowy funkcjonalności, więc jeśli już to pod PS5 kupować.
slafec 28 Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu Pod PC to jedynie jak jesteś fanem OLEDów i sporo grasz w horrory. Co do ostrości obrazu - wiadomo, że nie jest tak dobrze jak na Queście 3, aczkolwiek dużo zależy od chęci i możliwości dewelopera. Tutaj PS5 Pro ze swoją dodatkową mocą może jeszcze sporo poprawić jak np. w No Man's Sky.
musichunter1x 91 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu (edytowane) Jednak przymierzam się do tego VR, ale przy szybkim przeszukaniu googla nie mogę łatwo znaleźć paru informacji.... Który sprzęt obsługuje śledzenie oczu, w celu regulacji rozdzielczości, aby ją zmniejszać na skrajach pola widzenia? Czy to gry muszą obsługiwać tą funkcję? Zgaduję że są mody na obsługę tej sztuczki? Kiedyś słyszałem że PSVR2 traci jakąś funkcjonalność przy użyciu przejściówki z PC. Nadal jest to aktualne? Dalej pogoogluję, ale wyszukiwarka jest beznadziejna w pokazywaniu konkretów. Jednak Sony mam głęboko, ponieważ szkoda im było opłacić licencję na śledzenie oczu dla PC i pewnie HDR oraz nawet nadajnika BT nie zawarli w swojej przejściówce Czego brakuje we Valve Index, poza rozdzielczością, kamerami, działem bez sensorów zewnętrznych oraz OLED i pewnie braku śledzenia wzroku dla zmiany rozdzielczości? Co polecacie do czyszczenia, przy kupnie używanych googli? Coś sam wymyślę, ale może ktoś już sobie czyści regularnie i wie o co chodzi Sprzęt pewnie trafi do mnie na zimę i sprzedam go przed latem, chyba że jednak zachęci mnie do siebie. Edytowane teraz przez musichunter1x
Rekomendowane odpowiedzi