Path of Exile 2
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ryba · Opublikowano
najzwyklej w swiecie, fan plaskoziemcow i reptilian, ktory sie rzuca na wszystkich innych z teczowymi haslami i Polska na ustach jest przezabawny -
Przez Phoenix. · Opublikowano
AMD bedzie mialo 16gb max wiec na wiecej nie licz -
Przez Bono_UG · Opublikowano
Też żyję, choć co to za życie, jak nie s... to urok Taka wiedza jest potrzebna, żeby móc projektować, wykonywać takie konstrukcje, ale wiedza ogólna pozwala na zrozumienie jak coś działa, gdzie mogą być słabe punkty. Stojąc na pozycji eksperta można łatwo przesadzić z wymaganiami do dyskusji, bo skupia się na szczegółach, jakichś szczególnych przypadkach, a ta wiedza ogólna gdzieś się gubi. Dyskutujemy tutaj dosyć luźno, nie robimy rekrutacji, nie projektujemy elektrowni. W mojej branży (wybacz ale nie podam, bo zbyt wąska i zbyt łatwo dojść gdzie pracuję), mogę opisać jak coś działa, łącznie z pewnymi niuansami i ciekawostkami, ale zagłębianie się w szczegóły algorytmów, byłoby już bezcelowe, bo to faktycznie wymaga wiedzy i doświadczenia (nie wspominając, że to tajemnica przedsiębiorstwa itp.). Rozumiem, że jak ma się wgląd w konkretne projekty, to widzi się, że np. jakaś rurka może być słabym punktem układu, ale to już dla ogólnej dyskusji mało istotne, bardziej ile jest takich punktów, jakie jest ryzyko, że strzelą wszystkie na raz. Domyślam się, przy zahaczaniu o budowlankę, pewną wiedzę trzeba mieć. Tak, koniec końców może się przedostać, choć według mnie do ujęć głębinowych raczej niewiele. Ale też bym podchodził ostrożnie do różnych doniesień. Niedawno przewinął mi się jakiś artykuł, że w wodzie ze starej kopalni znaleźli mikroplastik. Problem w tym, że nie było wyjaśnione skąd się mógł dostać, czy to bezpośredni spływ wód opadowych lub powierzchniowych, czy może rozkład zostawionych śmieci, czy jakichś elementów zabezpieczających (geowłóknina?). Stężenia też mogły budzić wątpliwości, czy jednak nie doszło do zanieczyszczenia próbek (np. dosłownie kilka drobinek). Zresztą to bez znaczenia, skoro instalacje wodociągowe obecnie są z pcv, nawet jeżeli to tylko ostatni odcinek. Do tego ile ludzi pije wodę butelkowaną, plastikowe czajniki itd. Z tym wolnym czasem najgorzej. Ostatnio w robocie tyle roboty, że też mało chęci do wgryzania się w różne dokumenty. Na poziomie 66-67% za: https://energetyka24.com/atom/wiadomosci/poparcie-spoleczne-dla-atomu-wciaz-wysokie-takze-wsrod-mieszkancow-gminy-choczewo -
Przez Keller · Opublikowano
Ta gra to jak Mortal Kombat ze scenami płaskimi, czy normalnie się chodzi po mapie w TPP?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi