Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zabiciu bossa za pierwszym podejściem, wracam do miasta by pozbyć się śmieci żeby zmieścić loot po nim. Przechodzę przez portal i cyk... akt I poziom cruel. Wtedy do mnie dotarło, że to był ostatni boss :E. Bardziej męczyłem się z przed ostatnim. No i nawet pierwsza legenda wypadła na 47lvl, oczywiście do zniszczenia. Broń też udało się w końcu sensowną wycraftować i zmienić tą wysłużoną z pierwszego aktu.

Opublikowano
W dniu 13.12.2024 o 10:32, galakty napisał(a):

Wręcz powinna być darmowa, w jaki inny sposób mamy testować, skoro każdy będzie leciał po OP build ze strachu przed wpadką? 

EA to też testy ekonomii gry (mówię poważnie). Dając darmowe respece raczej ciężko cokolwiek przetestować. 

Opublikowano

Dokładnie, rynek też obserwują jak się kształtuje.

Ciekawi mnie ile osób realnie ogarnia tradowanie w tej grze bo tak czytam komentarze na jakims yt i mam wrażenie, że ludzie boją się trochę tego aspektu i wręcz unikają go.

PoE to po prostu kombajn do napierdzielania expa, zbierania orbów, itemów, tradowania, robienia na max dopieszczonego buildu najlepszymi mozliwymi itemami. Gra na absolutnie setki godzin co uważam za fantastyczne.

• Upvote 1
Opublikowano
56 minut temu, Slayer napisał(a):

Ciekawi mnie ile osób realnie ogarnia tradowanie w tej grze bo tak czytam komentarze na jakims yt i mam wrażenie, że ludzie boją się trochę tego aspektu i wręcz unikają go.

Nie rozumiem czemu nie zrobili w dwójce wbudowanego rynku... 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galakty napisał(a):

Oby, dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy. A nie zewnętrzne i umawianie się na sprzedaż (chyba że to działa z automatu?)

Wyszukujesz (jest masa filtrów) i klikasz co interesuje cię kupić i whisper do danej osoby wysyłany jest automatycznie. 

@Reddzik

Cytat

Mi steam pokazuje 60.7 godzin, tyle zajęło mi ukończenie normala, zapewne 2-3h można by policzyć afk, tak na oko.

60 godzin na sam normal czy cruel? Mi pokazało 26 godzin po wejściu na cruel ale sporo afk było. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano

loool jestem w szoku bo właśnie pokonałem ostatniego bossa 3 aktu i jaki on był łatwy 0_o absolutnie nawet nie ma porównania do Viper Napuatzi, z którą się męczyłem ponad 30 minut.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Asag napisał(a):

60 godzin na sam normal czy cruel? Mi pokazało 26 godzin po wejściu na cruel ale sporo afk było. 

Mam wprawdzie Monka i Wojownika zrobionego, ale nie mają wysokich lvli, dodatkowo ja czyściłem mapę, całą mapę odsłaniałem zanim polazłem do dalszej lokacji. Normal, bo mam 48lvl. Do ok 5 razy farmiłem, plus dodatkowo po tym jak mi się lokacja zresetowała to musiałem od nowa lecieć, więc ponownie przebijać się przez chmary wrogów. Sprzęt mam tylko znaleziony, ewentualnie kupiony od npc w najgorszym razie wycraftowany.
Każdy przedmiot podnosiłem i zanosiłem do npc na sell, kilka razy zamknął mi się teleport, bo byłem afk, i zresetowała mi się mapa, musiałem od nowa przebijać się przez hordę wrogów.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Teraz i tak jest dużo lepiej niż dawniej bo pojawił się market z currency i fragmentami. To była dopiero kiszka jak chciało się kilka setów na bossów kupować czy specyficzne esencje czy fossile. 

Co do samych itemów to ta zewnętrzna strona sprawdza się bardzo dobrze, być może przez kilka lat gry po prostu człowiek się przyzwyczaja. 

A skoro wiele lat za wiadomo kim to według ciebie która gra ARPG ma lepiej rozwiązany trade? Tutaj jest chociaż masa narzędzi które można do tego wykorzystać typu Awakened Trade, Lurker i wiele innych. W Diablo trade dla mnie właściwie nie istniał. Last Epoch? Tylko jak wybrałeś gildię Merchantów a ja zawsze wolałem CoF. AH typu z początków D3? Z orbami jako currency nie wiem czy by się to sprawdziło zwłaszcza przy bulk trade. 

• Upvote 1
Opublikowano

Lost Ark bliżej do MMO niż ARPG. Ja akurat lubię trade itemów w PoE, zawsze można dogadać się do ceny czy innego typu currency. Odkąd wprowadzili exchange market na currency i fragmenty nic więcej mi nie trzeba. 

Opublikowano

Trade w PoE jest bardzo dobrze rozwiązany. Strona z filtrami działa przyjemnie, masz wszystko w niej, co byś tylko mógł chcieć. AH w ARPG to nieporozumienie, czego dobitnym przykładem było D3(choć z nieco innych względów).

Lecę przez mapy T8 obecnie, rzeźnia niesamowita. :D