Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jeszcze jedna myśl. Gram jak wspomniałem ok. 33h i nawet nie skończyłem kampanii, także nawet mi się nie widzi sprawdzanie innych postaci, aby robić to samo jeszcze raz po kilkadziesiąt h, aby sobie posprawdzać inne buildy. A to dopiero połowa? lol powodzenia przy fullu jak będzie 6 aktów. :E 

41 minut temu, Slayer napisał(a):

Aj kolego gra chyba po prostu nie dla Ciebie ; D

Najwidoczniej.:) 

Opublikowano

Możesz identyfikować na miejscu scrollami przecież, ale dla mnie to bez sensu, bo jak masz pełny EQ to wracasz, patrzysz co masz i rozwalasz pod crafting na end game. 

1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

I jeszcze jedna myśl. Gram jak wspomniałem ok. 33h i nawet nie skończyłem kampanii, także nawet mi się nie widzi sprawdzanie innych postaci, aby robić to samo jeszcze raz po kilkadziesiąt h, aby sobie posprawdzać inne buildy. A to dopiero połowa? lol powodzenia przy fullu jak będzie 6 aktów. :E 

Przy 32 albo 36h (nie pamiętam) to ja byłem w endgame, a posysałem mocno i ginąłem ciągle... 

Opublikowano
8 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Dla mnie też głupota. że to komplikują bo ktoś tam może chcieć sprzedać niezidentyfikowane do mnie nie przemawia. Bo muszę zbierać ten złom is kakać albo identyfikować na ręcę, a tu dalej 99% itemków to złom i dużo ich wypada a niektórzy pisali ze w d4 dużo to tu więcej chłamu, jednak chyba nie grali w d4 ostatnio

Zawsze możesz zastosować loot filter żeby ograniczyć widoczność śmieci.

Do mnie akurat przemawia sprzedaż niezidentyfikowanych bo dodatkowa rzecz napędzająca rynek a przecież PoE absolutnie stoi handlem. W ogóle jak ktoś chce grać SSF to nie jest gra dla niego imo.

Niższy drop rate dla mnie bardzo spoko bo gra starczy na dłużej a do tego jak dochodzi właśnie niuans handlowania z innymi to dodaje jeszcze więcej rzeczy do roboty, rozkminy itd.

Opublikowano

Lvlingi kolejnych postaci jak już mamy itemki na start to sama przyjemność bossowie aktów padają na kilka strzałów i ~10h masz mapki jak jeszcze już bardziej obeznany z layoutami map to po 7 już masz mapki. 

Opublikowano
Teraz, Slayer napisał(a):

Zawsze możesz zastosować loot filter żeby ograniczyć widoczność śmieci.

No ale loot nie wie czy buty mają plus speed itd. A bez tego buty bez sensu. Dużo tu jest takich rzeczy co przedluzają grę, dużo mikroczynnosci jak gry na telefonie trzeba się naklikac. Irytujące ale mimo to spoko gierka

Opublikowano

No nie am co porównywać co było tylko co jest, wiadomo ja bym wziął najlepsze z obu gier i byłaby idealna pode mnie:)
Skip campaign w poe2 to marzenie pewnie nierealne

Swoją drogą  to już za exalted nie kupisz nic naprawdę dobrego (pod endgame) bo do levelingu za exa top itemy. Divine stało się nową walutą widzę, a mam całego jednego:)

Opublikowano

No ja nie wiem co na tym rynku się podziało, ceny w sumie wszystkiego skoczyły jak szalone. Jakbym nie kupił sprzętu na postać 2 tyg temu to teraz za ta sama cene by mnie było stać może na 1/3 tego co mam obecnie.

Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Możesz identyfikować na miejscu scrollami przecież, ale dla mnie to bez sensu, bo jak masz pełny EQ to wracasz, patrzysz co masz i rozwalasz pod crafting na end game. 

Przy 32 albo 36h (nie pamiętam) to ja byłem w endgame, a posysałem mocno i ginąłem ciągle... 

No dobra, jak ogarniasz i masz już build ( z maxrolla :E;) ) to może i szybciej przejdziesz. Mi mniej więcej tyle godzin zajęło  (siedziałem też trochę w afk) dojście do III aktu i zrobieniu połowy questów tam. Jak w przyszłości doliczy się jeszcze raz tyle, to wyjdzie ~60h na samą kampanie (ale też nie znamy zawartości pozostałych aktów). Więc tak, wybór postaci na start będzie miał ogromne znaczenie, chyba ktoś się chce liczyć z kolejnymi ~60h kampanii.:E  D4 po kilku sezonach ogarnęli w końcu pominięcie kampanii i to byłą ogromna ulga raczej dla wszystkich. ;) 

Opublikowano

Ty kompletnie nie rozumiesz założeń tej gry i się wkurzasz ;) Widocznie D4 jest dla Ciebie. 

Jaki build z maxroll, jak do 12-15 lvl to praktycznie tylko jedną ścieżką można iść? I moja postać kosi Akt1 jak masło ;) Pod endgame musisz iść buildem z neta, bo będzie stękanie jak u Ciebie :E 

Jak dla mnie kampania z PoE 2 jest 100x od D4.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Gram od 33 godzin i nie podoba mi się. Wszystko jest super ultra pokomplikowane względem D4 dla mnie.

Nie wiadomo jak craftować, gra nic nie tłumaczy. Wszystko opiera się tutaj na trails and error. Kilkanaście z craftowanych rzeczy nie miały żadnych affixów do mojego buildu.

Mapki i dungi są kolosalne, bez ciekawych miejsc, jak by zrobione z generatora, pełne ciasnych korytarzy, które nie różnią się od siebie. Przez szybko się nudzą.  

Drzewko umiejętności niby obszerne, ale jak już się idzie po własnej ścieżce to okazuje się, że większość punktów to tylko jakiś procent do dmg. Nic ciekawego. Żeby statystyki jeszcze miały odzwierciedlenie na postęp, ale ja tego w ogóle nie czuję. Nadal jest tak samo trudno jak na początku gry. 

Walka jakoś taka wolna się wydaje, nie czuć flow. Bossowie mają o wiele za dużo HP i bywają OP. Loot mało wynagradzający. 

Brakuje sporo QoL jak, chociażby tak podstawowego jak sortowanie przedmiotów w eq/skrzynce. A tak za każdym razem muszę ustawiać przedmioty jak w Tetrisie. 

Nie podoba mi się, że aby wbić "specjalistyczne" umiejętności muszę wykonywać jakieś próby z przeszkodami jak w jakimś platformerze.:E

I na cholerę zwoje identyfikacyjne trzeba kupować? Mamy 2000 rok? 

Technicznie jest słabo. Gra chodzi raz bardzo płynnie, a raz fatalnie  - mam od 100fps do 40fps. 

Żałuję, że dałem się namówić na ten ea.  Mogłem poczekać aż będzie free.:D

Zadam Ci to samo pytanie, które zadałem komuś innemu wcześniej tutaj - a obejrzałeś chociaż jeden film o tej grze/przeczytałeś zanim ją kupiłeś? Czy tak zwyczajnie kota w worku. Wszystko, co napisałeś, szczególnie mając na uwadze, że kupiłeś już po premierze było jasno powiedziane i pokazane w jednym z setek jeśli nie tysięcy filmów czy artykułów. 

PoE tak samo jak PoE II to nie jest gra dla wszystkich, nigdy nie była i nigdy nie będzie. Swoją drogą aby odblokować Ascedancy nie musisz robić Sekhemy, możesz zrobić Chaos i też dostaniesz punkty(w tym i te zaległe).

Dla takich jak Ty jest DIV i piszę to ponownie bez żadnej złośliwości.

2 godziny temu, Slayer napisał(a):

No ja nie wiem co na tym rynku się podziało, ceny w sumie wszystkiego skoczyły jak szalone. Jakbym nie kupił sprzętu na postać 2 tyg temu to teraz za ta sama cene by mnie było stać może na 1/3 tego co mam obecnie.

Stało się to, co musiało się stać, podnieśli drop Exaltów przez płaczki, to teraz rynek jest zalany nimi przez co kompletnie straciły na wartości, normalne prawa rynku. Divine jak były tak nadal są rzadkim dropem więc ich wartość w stosunku do Exaltów rośnie, a ludzie lepszym sprzętem handlują już tylko za Divine Orby. Aby farmić skutecznie w endgame to trzeba włożyć w to sporo wysiłku - robić mapy T15/16 napakowane modyfikatorami + napakowana mapa główna endgame tabletami, do tego drzewko Atlas zrobione - minimum drzewko od bossów i dodatkowe specjalizacji np. Breach lub inna aktywność jaka nas interesuje. Jest tutaj niesamowita ilość rzeczy do zrobienia, ustawienia aby faktycznie dobrze się czuć w endgame. Dla mnie super.

11 minut temu, galakty napisał(a):

Pod endgame musisz iść buildem z neta, bo będzie stękanie jak u Ciebie

Nie musisz, ja nie szedłem, większość buildów zrobiłem sam i większość z nich radziła sobie w endgame.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Imm napisał(a):

Nie musisz, ja nie szedłem, większość buildów zrobiłem sam i większość z nich radziła sobie w endgame.

No jak ktoś już ogarnia Poe2 to się zgodzę jak nie to albo z neta albo słabo będzie

Swoją drogą nie rozumiem na razie tych zachwytów nad tym endgame. Te mapki zrobiłem moze z 15 więc wszystko przede mną ale są na razie powtarzalne. Znów trzeba się nachodzić, bo trzeba wybić te rzadkie potwory i się wracasz po jednego czasem całą mape. Znów coś tam trzeba otwierać. Jest spoko ale że by to jakiś przełom czy super  nie wiadomo co było to nie;)

28 minut temu, Imm napisał(a):

Swoją drogą aby odblokować Ascedancy nie musisz robić Sekhemy, możesz zrobić Chaos i też dostaniesz punkty(w tym i te zaległe).

Teraz dopiero mówisz?

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Swoją drogą nie rozumiem na razie tych zachwytów nad tym endgame. Te mapki zrobiłem moze z 15 więc wszystko przede mną ale są na razie powtarzalne. Znów trzeba się nachodzić, bo trzeba wybić te rzadkie potwory i się wracasz po jednego czasem całą mape. Znów coś tam trzeba otwierać. Jest spoko ale że by to jakiś przełom czy super  nie wiadomo co było to nie;)

Jak najbardziej. Wszystkie te aktywności jak Delirium, Breach, Expeditions itd... były wcześniej jako oddzielne ligi w PoE. Tutaj tylko dodano je jako część map. Można się specjalizować w danej aktywności za pomocą drzewka Atlas. Nie ma tutaj żadnego przełomu. Zwyczajnie jest to fajne rozwinięcie systemu z PoE.

27 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Teraz dopiero mówisz?

A ktoś pytał wcześniej? :) Jest pewnie wiele rzeczy, których jeszcze tutaj nie napisałem, a inni o nie - nie zapytali, co pewnie wyjdzie przy okazji. PoE II tak samo jak i jedynka to gra niuansów oraz min-max, trzeba wiedzieć wiele aby grało się(długo) fajnie. Najważniejsze jednak jest to, że trzeba lubić takie podejście do tematu inaczej można się szybko odbić od gry.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Znów trzeba się nachodzić, bo trzeba wybić te rzadkie potwory i się wracasz po jednego czasem całą mape.

Po ubiciu X potworów te ostatnie elity powinny się respić tuż przy graczu, też mnie to bieganie irytowało, dlatego wolę drugą postać zrobić od zera, większa frajda.

Przecież system Ascendacji jest znany od dawna....

To Unlock Ascendancy and gain Passive Points 1 and 2 complete:

The Trial of the Sekhemas via the quest with Balbala's Barya in Act 2.

For Passive Points 3 and 4 complete:

The Trial of Chaos via the quest with the Chimeral Inscribed Ultimatum in Act 3.

For Passive Points 5 and 6 complete either:

The Trial of the Sekhemas via a Level 60+ Djinn Barya with "Number of Trials: 3" (3 floors), OR,

The Trial of Chaos via a Level 75+ Inscribed Ultimatum with "Number of Trials: 10" (10 Rounds).

Passive Points 7 and 8: Complete either:

The Trial of the Sekhemas via a Level 75+ Djinn Barya with "Number of Trials: 4" (4 floors) AND its Pinnacle Boss Fight, OR,

Defeat the Pinnacle Boss Fight behind the locked doors in the Trial of Chaos via a Level 75+ Inscribed Ultimatum with "Number of Trials: 10" (10 Rounds) AND all three fragments; Cowardly Fate, Deadly Fate, and Victorious Fate.

https://maxroll.gg/poe2/getting-started/trials-of-ascendancy 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Ale to podobno dostajesz też te zaległe czyli robisz np trial masz od razu 6 pkt. Nic o tym na maxroll nie widzę.

Jednak poza gauntlet i jak masz odpowiednią postać to te ascendacje są nawet spoko. Problem jak grac nie umiesz i masz słaba postać jak grasz pierwszy raz i próbujesz to robić.

Jak masz te relikty z dobrym honour resistance jak omijać gauntel it'd to się fajnie robi. Bez nerwów jak za pierwszym razem. Dobre nagrody mapy np wypadały

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wrobel_krk napisał(a):

Ale to podobno dostajesz też te zaległe czyli robisz np trial masz od razu 6 pkt. Nic o tym na maxroll nie widzę.

Nawet nie podobno, tylko na pewno. Nawet lepiej, możesz od razu zrobić 4 próbę Chaosu lub Sekhema i dostaniesz wszystkie punkty.

Wielu rzeczy na tych stronach opisanych jeszcze nie ma.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Kurde, ta gra jest tak dobra ze chyba pozbyla mnie depresji igracza :placz2:

Super. Nie moge sie doczekac grania innymi postaciami

57 minut temu, galakty napisał(a):

Wiedźma level 27, powoli do przodu, idzie dużo szybciej niż na sorce, minionki robią całą robotę. Musiałem tylko kupić 3 itemy za 3 exalty łącznie żeby build miał moc.

jeszce nic nie kupowalem ale.....

• Like 1