Zamknięcie forum PCLAB.PL w różnych mediach
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Krzysiak · Opublikowano
Tak dziś się bawiąc i porównując różne rzeczy ze znajomym który kupił 7800x3d już wiem kiedy mój też obcina na ~75W...gdy nie włączę PBO. -
Przez VRman · Opublikowano
Bo TY tak nie grasz, to nie są gamingowe? Ja bym powiedział więcej. Entuzjasta chcący grać w VR, HFR czy w najbardziej wymagające symulatory lotu, bardziej ma prawo widzieć siebie jako gracza, niż Ty. Wymienione zastosowania to miejsca, w którym brakuje na dziś mocy procesorów, jakie się nie pojawią w ciągu następnej dekady. Nawet 2-4x szybsze od 9800x3d. 13600K po OC to nadal świetny procek do gier, ale Twój punkt widzenia istnieje od nastu lat i za każdym razem większość takich osób zmienia zdanie, bo zmieniło się to w co grają, albo kupiły monitor (widziałem wiele osób, które broniły Ryzenów 1600/1700 itp. "bo ja gram na monitorze 60Hz, starcza mi, nie ma różnicy względem szybkich Inteli", albo wyszły po prostu nowe gry, które wymagały od proca więcej. Hardware Unboxed zrobił dla Was nawet prześmiewczy filmik: Wyjdzie to więc nie tylko w 1080p - w grach, których optymalizacja leży i kwiczy - w grach jeszcze bardziej obciążających proca, na pewno za kilka lat, ale duża szansa, że szybciej - już w kilku grach, https://www.youtube.com/watch?v=s-lFgbzU3LY ale patrz na 1% lows. To różnica np. w grze Warhammer pomiędzy 300fps i już jakośtam wyraźnym(niejszym) obrazem mapy w ruchu, a 150fps i rozmytą plamą przy przesuwaniu mapy. Nie musisz być e-sportowcem czy hardcorem, żeby potrzebować więcej mocy proca niż oferuje 13600k. Nie znam się na OC Inteli, ale chyba 50% po OC nie zyskują, żeby było 220 vs. 300fps W Baldur's Gate 3 za to nawet w 1080p 9800x3d ledwo potrafi utrzymać się powyżej 60fps, gdzie 13600k ma 49, choć tu pewnie OC załatwi sprawę. Za to powyżej 0,1% lows różnica to już +60%, czego OC nie załata. -
Przez Killer85 · Opublikowano
Ktoś zapewne potrzebował kasy Okazja która nie często się zdarza -
Przez Krzysiak · Opublikowano
Sam znam kilka osób siedzących na dość mocnych sprzętach i grają w 1080p -
Przez Kadajo · Opublikowano
Napisz cos jescze
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi