Skocz do zawartości

Zdrutowane przez Pentiuma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Z palca kręcone i nic nie trze. Osobno odpalane i też nic. Razem odpalone poza obudową i nie ma tego zjawiska. Ja już się z tym szarpać nie będę. Wyjąłem i wsadziłem to co było i jest ok. Czasu w uj stracone, nic sensownego nie zrobione, ale dzisiaj 13 więc jak mogło być dobrze. Jedyny plus, że nic się nie zepsuło i te stare wentyle odkurzone. Myślałem, że jak markowe to dobre a tu gówno. Dobrze, że nowego aio od nich nie wziąłem. 

Tak to jest, dopóki nie wrzucisz wszystkich razem do budy to nie wiesz jak się zgrają :E Ja na premierę Silent Wings 4 trafiłem na 5 sztuk gdzie każda jedna grała łożyskami. Poza budą wydawało się, że nie jest tak źle, ale w budzie jak każdy zaczął rezonować swoim tonem to koncert na cały pokój :E 

Teraz jak wyszły czarne NF-A14x25 G2 to już mucha nie siada full Noctua w budzie i totalny spokój na lata.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano

Osobiście jestem zadowolony z wentylatorów thermalright, od roku bez obciążenia chodzą na 300rpm i nic nie cwierkaja, wyższe obroty 900++rpm są już głośne ale na tle kompletu 3x120 + 2x140 fluctus-ów w drugim PC to pod tym względem nie wyróżniają się, za to fluctus-y w idle przy 300-400rpm delikatnie chałasuja, obstawiam że dwa wylotowe na górze delikatnie chroboczą.

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Pentium D napisał(a):

fluctusy już chyba tak mają że padają dość szybko pracując w poziomie.

U mnie jedna 140stka nie wytrzymała nawet roku w poziomie zaczął się tłuc to nawet terkotanie nie było tylko coś innego  + W PULL wydają dźwięk kosiarki :E 

Opublikowano
W dniu 14.12.2025 o 22:02, Pentium D napisał(a):

Wszystkie 4 sztuki tego Thermalrighta się sprzedały to sobie kupiłem 12 sztuk 120 mm, po 6 normalnych i odwróconych z efektem lustra po 9,80 zł za sztukę.

Screenshot_2025-12-14-21-56-45-26_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

Kurna, gnoje teraz zrobili jeszcze lepszą cenę i oba są po 12 zł. Przepłaciłem o jakieś 14 zł :P

• Haha 1
Opublikowano

Ciekawe ile to warte świecidełka mają pytanie jak łożyska :E ty ciągle kupujesz nowe śmigła i później je sprzedajesz na allegro/olx drożej czy jak? bo to że sprzedajesz procki i karty to wiem ale wentylatory też co chwile zmieniasz :hmm:

Opublikowano
Teraz, Send1N napisał(a):

Ciekawe ile to warte świecidełka mają pytanie jak łożyska :E ty ciągle kupujesz nowe śmigła i później je sprzedajesz na allegro/olx drożej czy jak? bo to że sprzedajesz procki i karty to wiem ale wentylatory też co chwile zmieniasz :hmm:

Mam Prism 4 Pro na Navisie i dmucha nieźle i świeci ładnie. Wentyli na handel nie biorę.

• Upvote 1
Opublikowano

To co po wymianie poprzednie wsadzasz do pudła i sobie leżą w szafie? :P ja tak robię tylko wtedy gdy nie mogę sprzedać i wiszą kilka miesięcy na aukcjach trochę się uzbierało przez te wszystkie lata ale w 90% przypadków po jednej sztuce różnych, zestawy dwóch lub większej ilości zawsze mi schodziły.