trybcio86 72 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Druciarstwo Pentiuma to przy tym dzieło sztuki XD
Adam33k 37 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Thermal Grizzly pokazało swoje złączki, chyba pracownicy z EK wiedzieli gdzie szukać roboty https://www.thermal-grizzly.com/en/blog/new-deltamate-fittings
Fusion 24 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Czy zalanie pompy ddc żywicą w celu wyciszenia to dobry pomysł? Głównie słychać cewki, elektronikę
Elder 323 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia DDC mają problem z odprowadzeniem ciepła dlatego dedykowane do nich zabudowy wyposażone w radiatory. Zlejesz żywicą to się pogorszy termika...pytanie czy pompa w long term use przeżyje taki mod szczególnie mocniejsza wersja DDC która generuje więcej ciepła. Silent box DDC nie używałem,jak ktoś miał to niech się wypowie. https://www.angela.pl/p9624,alphacool-laing-ddc-silentbox.html Omijałem problem stosując dwie DDC w turbo top pracujące na niskim rpm o ile projekt na to pozwalał (buda z dużą piwnicą gdzie to można upchąć)
Fusion 24 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Aktualnie testuje Kinetic FLT 120 i nie mam miejsca na żadne boxy, ale zrobiłem w 3d opakowanie z TPU, spełnia swoją rolę jak na razie, pompki i tak nie używam więcej jak 30% także spoko, jest jeszcze opcja z żywicą termoprzewodzącą, ale chyba odpuszczę 1
ket_rab 227 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Szukam jakiegoś mocowania węży od AIO do wentylatora. Kiedyś gdzieś chyba na Ali widziałem takie mocowania przykręcane śrubką do wentylatora. Może widział gdzieś ktoś bo co ruszę to o reverse dotyka. Takie coś znalazłem. Chyba do jakiegoś budowlanego trzeba zajrzeć https://a.aliexpress.com/_m0q2MWd Edytowane 24 Sierpnia przez ket_rab
DrKleiner 0 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Czołem Panowie, macie może pojęcie jakiego płynu mógł użyć autor?
duniek 255 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) W dniu 22.08.2025 o 21:06, Elder napisał(a): DDC mają problem z odprowadzeniem ciepła dlatego dedykowane do nich zabudowy wyposażone w radiatory. Zlejesz żywicą to się pogorszy termika...pytanie czy pompa w long term use przeżyje taki mod szczególnie mocniejsza wersja DDC która generuje więcej ciepła. Silent box DDC nie używałem,jak ktoś miał to niech się wypowie. https://www.angela.pl/p9624,alphacool-laing-ddc-silentbox.html Omijałem problem stosując dwie DDC w turbo top pracujące na niskim rpm o ile projekt na to pozwalał (buda z dużą piwnicą gdzie to można upchąć) uzywalem silent boxa z ddc w koparce - 24/7 przy 4 gpu + mora360 ponad pol roku dzialao 24/7 , i nic nie padlo tylko rozmontowalem rig niestety nie pamietam czy to byla zwykla czy z plusem jedynie co to ustationa byla na 9V z tego co pamietam PS zrobilem taki atx do lian li sp750 (14żyłowy) Edytowane 25 Sierpnia przez duniek
lukasso1202 0 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) Koledzy może ktoś pomoże z wyceną do sprzedaży: Lian Li V3000 Plus 3 x HW GTX 480 16 x Noctua NF-F12 PWM Wszystko w stanie BDB Edytowane 31 Sierpnia przez lukasso1202
trybcio86 72 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Wyciagnalem pompe d5 z combo cosrais xd7, ale on zapierdziela poza distro 5l/min to 2,5x większy wynik niż z tym akrylowym badziewiem. Może to ładnie wygląda ale wydajność spada drastycznie. 1
Amsztel 28 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Build fajny ale to typowy showcase bez zadnego realnego zastosowania bo nikt normalny nie buduje workstacji za tyle kasy na konsumenckich podzespolach i chodzi mi tu zwlaszcza o 5090 . No ale po komentarzach raczej widac, kto jest odbiorca takich filmow 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Może w czasach krypto to miały sens takie konfigi:)
ket_rab 227 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Corsair WS3000 posiadają cztery złącza 12V-2x6. Taki zestaw pod obciążeniem to już ładnie ciągnie z gniazdka
ket_rab 227 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października (edytowane) PHANTEKS XT V3 Edytowane 6 Października przez ket_rab 1
Ender 21 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października robię coś wysokiego na 1030mm zastanawiam się czy nie otworzyć workloga, póki co wrzucam tutaj 1
bofff 127 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października idealna optymalizacja przestrzeni na biurku WORKLOG PLS 1
wallec 800 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Czy a jeżeli tak, to który z tych "zestawów" pozwoli zbudować "loopa" pod gpu widoczne na zdjęciu? https://shop.alphacool.com/en/shop/water-cooling-sets/internal-sets/11984-alphacool-core-wind-240mm-st30-water-cooling-set https://shop.alphacool.com/en/shop/water-cooling-sets/internal-sets/11985-alphacool-core-storm-240mm-st30-water-cooling-set https://shop.alphacool.com/en/shop/water-cooling-sets/internal-sets/11989-alphacool-core-storm-240mm-xt45-water-cooling-set Chłodnica na froncie lub na dole lub na dole i froncie. Na CPU chce zostawić tak jak jest. Edytowane 26 Października przez wallec
bofff 127 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października to są zestawy do chłodzenia procka, jak to 4080 to jedna 360, ew 2x280 czy 2x240mm powinny sobie poradzić (oczywiście im więcej tym lepiej) co to za obudowa? na dole to raczej za mało miejsca, chłodnica minimum 30 + 25wentyle, a jeszcze złączki trzeba poprowadzić tu masz poglądowo ap201, wygląda na większą niż twoja a i tak było ciasno
wallec 800 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Jakbym wziął któryś i zamiast podpinać pod cpu podpiął pod blok gpu to nie będzie działac?
bofff 127 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) no pewnie, chłodnica, pompka i złączki wystarczą ew po taniości na OLX coś możesz polować, trafiają się fajne rzeczy za grosze to ta karta z allegrolokalnie z wczoraj? tylko to takie graty na poziomie średniego/lepszego AIO ale i tak szczerze to trochę karkołomne zadanie - ciasna ta buda może jakbyś to chłodzenie wieżowe wyjął, ew. jakąś małą pompkę i rezerwuar gdzieś od strony pleców wcisnął ale ja kidyś w rajintek thetis loop złożyłem, więc pewnie i tu się da Edytowane 26 Października przez bofff
wallec 800 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Tak, to ta karta. Obudowa inwin 301. Na zdjęciu ziomek upchał 3 chłodnice, mi wystarczy sam loop pod gpu bo cpu spoko działa. Myślę 240 z rezo-pompą z przodu + miękkie węże na start i zobaczyć czy zadziała?
bofff 127 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października mocno zabudowana, chłodnice trzeba schłodzić i tu rzeczywiście chyba tylko na dole się da cokolwiek zamontować karta jednak będzie jednak 200-300W wydawać, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to push na dół i na zewnątrz, żeby nie podgrzewać środka na dodatek ja rozmawiałem z nim o tej karcie i tam jakieś nieprzyzwoite temperatury były, na tyle że na początek to termopady bym cieńsze zakładał bo chyba słaby kontakt bloku z rdzeniem tam jest - hotspot powyżej 100, a nawet 80C to strasznie dużo jak na blok wodny ja w tym asusie z dobrym flowem dół - góra miałem 3080 na 2x360 30mm, po uv 200-250W, a i tak po 45 min grania płyn miał 38-39C więc pytanie czy chcesz się tylko pobawić czy zrobić coś na dłużej docelowo
wallec 800 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Też kminiłem o tym, ale jak poczytałem to taka "cecha" tego bloku. Chcę się pobawić bo dobrą cenę zrobił a nie miałem jeszcze CLC. Plan B jest w tym linku: https://allegrolokalnie.pl/oferta/chlodzenie-do-inno3d-ichill-x3-rtx-4080
ju-rek 447 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Jak zamkniesz bok obudowy to z frontowej chłodnicy, całe ciepło pójdzie w procesor, nie będzie zimnego powietrza. Dolna chłodnica zabierze resztę. Ugotujesz procka i zasilacz dostanie gorące powietrze, z wnętrza. Na procesor musi być blok i woda.
Rekomendowane odpowiedzi