Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Keller napisał(a):

Gra jest dobra póki jest w zamku, ale potem już zapychacze te misje poboczne daleko.

Dokładnie. A i zamek mógłby być ciekawszy. Np. ruchome schody były rozczarowaniem. Gdyby twórcy poświęcili więcej uwagi zamkowi i jego okolicom np. Hogsmeade, zamiast jechać na wygasłym już hype openworldów okraszonych ubisoftowymi zapchajdziurami, to gra byłaby znacznie ciekawsza. Piszę to jako fan HP który kupił HL na premierę. Bawiłem się dobrze, ale nie mam żadnego impulsu żeby wracać do tego tytułu. A wracam dość często do klasyków jak np. HP1 i 2 na PC.

Liczę że mimo wszystko nadal będą wychodzić gry z tego uniwersum, ale nie chcę żeby teraz wszystko było robione w tym samym stylu. Wolałbym żeby walka polegała mniej na strzelaniu z różdżki jak z karabinka maszynowego, a bardziej na umiejętnym wykorzystywaniu czarów jakie zna nasz bohater. Wolałbym żeby było jeszcze więcej czarów do wyboru i jeszcze więcej ukrytych przejść i komnat, które możemy odkryć za pomocą tychże czarów. To byłoby znacznie ciekawsze niż rozwiązywanie zagadek Merlina po raz setny.

Opublikowano

Mnie się podobało, prawie 130h gry i 100% achivów, a assasynów nie lubię i ukończyłem chyba tylko 1. 
Fanem Pottera też jestem umiarkowanym, ale w grze była jakaś taka prostota, że chciało się grać. 
No i chyba to pierwsza gra HP z tak  dobrze odwzorowanym zamkiem. 

• Upvote 1