Intel Xe-HPG - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kyle · Opublikowano
No tak, bo Toyota Yaris Cross za ~110 kPLN ma juz matrixy - nie ma to jak wybiórcze patrzenie na wymyślony świat. -
Przez Lypton · Opublikowano
No jak ja kupowałem nowe auto, to warunek był jeden - pełna hybryda (nie żaden mHEV, bo miałem wcześniej i to proteza jest) do jazdy po Wawce i trasach podmiejskich (dłuższe trasy po eskach i autostradach to jakieś 10-15% mojego kilometrażu, więc bez sensu było brać coś pod to). I tutaj innego wyboru niż chinol nie było - plastikowy Yaris Cross w bieda wersji bez grama ocynku czy inna Grande Panda - co prawda w najbogatszej wersji - ale z silnikiem elektrycznym o zawrotnej mocy 22 KM albo Duster z 3 gwiazdkami w Euro NCAP. -
Przez Kyle · Opublikowano
Właśnie działa bardzo dobrze, nie jest irytujące, a w przypadku europejskiej konkurencji bywa, że nie działa jak trzeba i jest irytujace - czyli jest różnie w zależności od modelu, ale to kolejna rzecz, której nie pojmujesz. -
Przez bleidd · Opublikowano
I w tym jest cały sęk. Masz bogate wyposażenie ale jak zaczynasz się przyglądać: to nie działa jak trzeba, to jest niewygodne, to jest irytujące. Więc tak, na papierze wyposażenia więcej, w praktyce auto potrafi być na co dzień irytujące a niektóre rzeczy po prostu nie działają (line assist), niektórych w ogóle nie ma (matrixy). -
Przez Wu70 · Opublikowano
Ten monitor ma przynajmniej 3 źródła pomiaru temperatury, jeden w układzie nxp (wentylator, rgb itd) i 2 w "module oled" (potencjalnie sterownik matrycy), w każdym razie łatwo sobie sprawdzić wpływ RPM (i np. jasności) na temperaturę. Są tam też flagi pod automatyczne sterowanie tym wentylatorem ale nie zrobili implementacji Ciekawostka: u mnie w pasywnym FO27Q2 firmware nie wystawia żadnego czujnika i żadnego sam nie obsługuje wewnętrznie ale w rejestrach do komunikacji z elektroniką matrycy jest jeden czujnik, testowałem go i dosyć szybko/zauważalnie reaguje na ustawianą jasność panelu więc faktycznie jest gdzieś blisko niego.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi