Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o co chodzi i kto tu kogo nie lubi albo kto z kogo ma podśmiechujki. 

Karta ma wady, owszem(!), ale ma i zalety za ~1000-1100zł jak się trafi Limited albo i 800zł jakiś inny twór. Zależy kto co potrzebuje.
Ja kupiłem oczami bo ładne do buildu a i chciałem Limited A770 jak się pojawił ale wydajność B580 to jednak półka wyżej od A770.
Ceny 4080/4090 i 5080/5090 to nie dla mnie teraz.
Mam 4070TiS do grania w w 99% gier w jakie gram w max detalach w 1440p albo oczko niżej niż max a Intelkiem się teraz pobawię bo na OLED sobie jeszcze poczekam a w sumie nie mam co w kompie teraz zmieniać. 
Mały, zgrabny, cichy choć cewki czasami bawią się w chrabąszcza a wydajność jak wydajność, wiedziałem co kupuję %-) CP77 chodzi w 100fps+  a BG3 nie ważne co robię, w 50-60fps %-)

EDIT: właśnie mi zniknęła opcja OC %-)%-)%-)%-)%-)%-)%-)
EDIT: wróciło po restarcie kompa %-)%-)%-)%-)%-)%-)%-)

Edytowane przez MJRegul
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Ty nie widzisz żadnych wad, chociażby bardzo nieprzewidywalnej wydajności. Dla Ciebie wszystko niebieskie jest genialne i bez wad. To raczej po Twojej stronie jest beton.

Tobie też nie przeszkadza że Radeon ma nierówna wydajność

Opublikowano
3 minuty temu, nalewator napisał(a):

Takie pytanie do posiadaczy czy ktoś  może sprawdzić jaki jest pobór mocy w idle (na pulpicie ) ?

obraz.thumb.png.1ed36f31e24ddf207b299065b305de1c.png

@tomcug jak nie ma wad jak wymieniłem z trzy w poprzednim poście? Nawet na print screen powyżej jest kupa tj. niedziałający fanstop

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, nalewator napisał(a):

Takie pytanie do posiadaczy czy ktoś  może sprawdzić jaki jest pobór mocy w idle (na pulpicie ) ?

Jeszcze nie grzebałem w BIOSIe kompa, tak sobie patrząc na forum 19W-22W. 

EDIT: racja Fan-Stop na Limited też nie działa, nawet jak krzywą ustawię na 0rpm do 70C to ciągle sobie włącza i wyłącza wiatraki %-)

Edytowane przez MJRegul
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, janek25 napisał(a):

Jestem za lewy na to:

- w grze, tylko frame generation

obraz.thumb.png.b9ae1e13f4328841c86c9b5bdadc5340.png

-w sterowniku nie widzę tej opcji override a mam najnowszeobraz.thumb.png.e2b87d3baf6f846c0198b4c4d1083b1e.png

obraz.thumb.png.1f58261ed095a527e2831ccb072b4261.png

6 minut temu, MJRegul napisał(a):

Jeszcze nie grzebałem w BIOSIe kompa, tak sobie patrząc na forum 19W-22W. 

EDIT: racja Fan-Stop na Limited też nie działa, nawet jak krzywą ustawię na 0rpm do 70C to ciągle sobie włącza i wyłącza wiatraki %-)

fan stop działa na sterach do 8250, możesz śmiało zainstalować bo nowe nic nie dają

• Upvote 1
Opublikowano

Dobra na dziś kończę bo budzik na 5:30.

Co do OC wersji Limited mojej sztuki to bez szału jest ale bez tragedii. CP77 z FG i RT i XeSS na Jakość trzyma 3083-3100MHz z leciutkim szumem wiatraczkow i 70C na rdzeniu i pamieciach. 

3200Mhz to juz 80C i zerowy przyrost fps.

Kot zadowolony, grzeje bebzon na kompie.