Intel Xe-HPG - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Wu70 · Opublikowano
Jeśli musisz świecić latarką to lepiej sobie dać spokoj bo to może być jak z wypalonym subem którego już zawsze będziesz widział -
Przez Zas · Opublikowano
Wy tu konstruktywnie krytykujecie, a na GOL same zachwyty, średnia na Steam też bardzo dobra. Jak widać magia Czarnobyla działa -
Przez kubikolos · Opublikowano
Historia nie pokazuje że prawica trafi na śmietnik historii, prędzej spotka to skrajną lewicę z LPG ale w rzeczywistości ten podział jest raczej nie do zabicia i na śmietnik trafią tylko odłamy z urojeniami. -
Przez userKAMIL · Opublikowano
Widzisz i w tym jest właśnie problem, że nie czytasz ze zrozumieniem! Nie wystarczy lizać każdego kamienia. Trzeba jeszcze zaglądać w każdy kąt! -
Przez Lameismyname · Opublikowano
No u mnie to wyszło jakoś tak, że wcześniej zamówiłem pastę MX-4 na wszelki wypadek i już ją miałem. Pomyślałem - nie no, pewnie przesadzają wszyscy i dłuższy czas pochodzi. Ku mojemu zdziwieniu po miesiącu od wymiany Hot Spot koło 100*C czyli jak przed wymianą. Szkoda sobie głowy zawracać rozbieraniem i nakładaniem takiej pasty. Na goły rdzeń tylko i wyłącznie termopad, ew. jak ktoś jest w desperacji a pod ręką ma tylko pastę, to jak najgęstszą. MX-6 pewnie by mi posłużyła dużo dłużej ale termopada nic nie przebije. Ja kupiłem w proline termopady Gelida (przepakowany PTM 7950), mają za 17zł (30x40) i 20zł (40x40). Niestety plus koszt wysyłki (~9zł paczkomat DHL) Z instrukcji Gelida na procki proponują w przypadku Intela kłaść na procka, w przypadku AMD na radiator. Często ludzie mają problem z docięciem na wymiar rdzenia GPU, suwmiarką można rdzeń ukruszyć. Ja poszedłem na łatwiznę, wziąłem docięty termopad 40x40 i nakleiłem na radiator. Płaska powierzchnia więc dużo łatwiej się kładzie, nie trzeba docinać nic, w ten sposób jest gwarant, że pokrywa 100% rdzenia, no a te 17-20zł nie majątek. U mnie termopad lepiej się zachował jak fabryczna pasta i MX-4 "na świeżo".
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi