Pavel87 98 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) @DżonyBi @wrobel_krk No tak, na AMD może być to zdecydowanie mniejsza różnica. Wszystkie testy co znalazłem są robione na Intelu AIO zbiera bardzo dobre opinie, ale jak będzie to 1-2 stopnie różnicy względem ALFIII 360 na AM5 to chyba nie ma sensu dopłacać. Edytowane 22 godziny temu przez Pavel87
Send1N 404 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Jak ktoś celuje w dobre aio z jak najcichszą pompką to polecam pure loop 2 z pure wingsami 3 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/chlodzenia-procesorow/chlodzenie-wodne-be-quiet-pure-loop-2-360-mm?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=617872&utm_campaign=2024-11&utm_term=Chlodzenia-procesorow&ceneo_spo=false&ceneo_cid=27d62fb5-7d4a-d9a5-3bad-9724b8165f95 obecnie w znośnej cenie, wersje 280 można kupić za 430, pompa na wężach robi robotę i ma dobre fabryczne wentylatory. Edytowane 17 godzin temu przez Send1N
DżonyBi 309 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Po tym tescie mam watpliwosci co do tego Korsarza H115i. Jedna jaskolka wiosny nie czyni, ale.. https://hardwareand.co/dossiers/refroidissement/test-corsair-icue-link-h115i-rgb?start=3 Generalnie nie ma testow w sieci nowej wersji H115i icue link, ale sa starszej wersji elite i wypada w sumie bardzo dobrze. W nowej wersji raczej nic nie popsuli. Podoba mi sie wyglad pompy i calkowita kontrola za pomoca aplikacji, a do 70% rpm dziala ponoc przyjemnie, cicho i wydajnie. Na domyslnych ustawieniach troche gorzej niz ALF3, ale po dobrym i latwym dostrojeniu moze byc rownie dobrze, a moze nawet ciut lepiej w pewnych scenariuszach. Edytowane 36 minut temu przez DżonyBi
lukadd 327 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 15 godzin temu, Send1N napisał(a): Jak ktoś celuje w dobre aio z jak najcichszą pompką to polecam pure loop 2 z pure wingsami 3 Serio ta pompka będzie cicha? W specu widzę minimum rpm 4000. Czy da się zejść niżej? Do tego w mojej budzie przy montażu na topie pompka na rurkach będzie przy samym froncie najmniej izolowanym od dźwięku i najbliżej ucha. Chyba się to nie sprawdzi. ALF 3 z tego co czytałem głośnawa pompka na wyższych RPM, ale z tego co czytałem da się bardzo mocno zejść z RPM i powinna być niesłyszalna w idle czy pod średnio-wyższym obciążeniem.
Rekomendowane odpowiedzi