Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze taki temat 

bo mi to spokoju nie daje.

Noiseblocker Eloop 120mm po 5 euro w Caseking wczoraj dowalili w dwu wersjach

bo mi Adrian pisał że worek tego nakupił do swoich projektów w LL i desk PC.

Szykują się w NB z nowym modelem tzn następcą Eloop że taka rzeź i rozdawnictwo w sklepie?

obraz.thumb.png.407eca8ff8c8c2e3872b73577fc68dee.png

obraz.thumb.png.710e2dbb6ea3dee0868833ee2727884f.png

obraz.thumb.png.2b3e29804f613b23967d2afa63579b73.png

Edytowane przez Elder
  • Upvote 1
Opublikowano

Te stare jak świat eloop'y zachwalane przez wszystkich swego czasu to nie wydają czasem jakiś dziwnych dźwięków? kilka lat temu chciałem kupić jednego na testy i na pclabie pisali żebym nie tracił czasu właśnie z tego względu :P :hmm:

Opublikowano

Sam o tym pisałem na Labie

że przy pracy w pull na górnych chłodnicach w budzie trafiałem sztuki co marudziły i szurały

a miałem tego worek.

Wymienione te z jednej partii gdzie były trefne (nie wiem skotłowane w transporcie czy jakaś słaba partia mi się trafiła bo luzy miały na rotorze)

i luzik.

Nadal mam ich zapasy...natomiast push frontowe chłodnice czy na cooler CPU bajka jak za 5 euro,

to Macrolon a nie szajs plastik co od patrzenia się rozpada

ale białe nie każdemu pasują do PC.

Nie wiem czy te Eloop za 5 euro sztuka warto zestawiać i testować z nowymi Arctic P12 jakie do mnie przyszły ostatnio

aby ocenić cena vs performance vs design bo tu ktoś lanie dostanie.

Tylko kto?

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Send1N napisał(a):

@MarcoSimone Przynajmniej przetestujesz i dasz info, mało porządnych wentylatorów z ringiem, ciekawe  jak te asusy :P:E Mniejsze śmigło to nie taki problem, wystarczy wrzucić kapkę wyższe obroty i nadrobisz straty, najważniejsze jak łożysko się będzie zachowywać szczególnie w pracy w poziomie, masz jeszze tanie thermalright TL 12-s ze standardowym rozmiarem śmigła bo ring jest cieniutki ale łożysko jednak słyszalne - świszcze xD 

Reversy do 800rpm cichusie. Od 45% czyli ok. 875rpm słychać je ustawione na biurku. Im wyżej tym głośniej.

Łożysko cichusie. Nic nie słychać w kwestii terkotania czy jakiś anomalnych dźwieków.

03aeae32-9df3-448d-a26d-d41121fdd490.jpg

40b9188e-f398-4a58-9cec-c634e69ce3ab.jpg

3004e8d5-ad7a-4c32-a8a6-93f3bfe044d2.jpg

5a8fbc56-9ac2-42ee-802c-ce916ab562a6.jpg

Edytowane przez MarcoSimone
  • Like 1
Opublikowano

Na sobie czuję ten podmuch 800rpm. Ja nie potrzebuję niewiadomo czego bo one mają w budzie tylko wymusić obieg dół góra.

Aby się ram i reszta nie grzały.

Powiem coś wiecej jak się przeprowadzę do obudowy. Jaki będzie chałas w obudowie.

Ledy nie biją po oczach.

btw.

Odpaliłem 3 kolejne w wersji normalnej i ta sama charakterystyka pracy łozyska i głośność.