sideband 1 772 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Szukajcie bety App zobaczymy kto pierwszy znajdzie 1
Brolly 758 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 18 minut temu, Kadajo napisał(a): techpowerup Zrobiłem wszystko według instrukcji z reddita z inspektorem nvidia i w Diablo 4 nie ma różnicy, coś nie halo jest bo obojętnie jaki DLSS tryb ustawię jest tyle samo fps
DEFTONES101 29 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 12 minut temu, sideband napisał(a): Szukajcie bety App zobaczymy kto pierwszy znajdzie Chodzi o tę wersję? https://us.download.nvidia.com/nvapp/client/11.0.2.308/NVIDIA_app_beta_v11.0.2.308.exe
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Pewnie ta, link bezpośrednio ze strony nvidii. Przy czym ta wygląda na wersję finalną, a nie betę. Ale zawiera już opcje DLSS Override https://us.download.nvidia.com/nvapp/client/11.0.2.312/NVIDIA_app_v11.0.2.312.exe EDIT: Hmm, coś chyba nie zagrało Przed aktualizacją sterownika apka pokazywała mi opcje dotyczące DLSS Override - oczywiście wyszarzone i niedostępne ze względu na starszą wersję sterownika. Po katualizacji sterownika która pojawiła się w aplikacji te opcje zniknęły. Trzeba będzie chyba przeinstalować na nowo EDIT 2: Jednak wróciły, może apka potrzebowała chwili żeby po zebrać wszystkie dane Edytowane 30 Stycznia przez JohnyWol
Brolly 758 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) To jest to ? nie chce to działać albo coś źle robię sterownik ten nowym mam 572.16 Edytowane 30 Stycznia przez Brolly
caleb59 1 621 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia To w końcu jak to jest - trzeba instalować Nvidia App czy nie trzeba razem z tym sterownikiem?
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Ale to chyba tylko dla serii 5000?
Brolly 758 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1 minutę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Ale to chyba tylko dla serii 5000? DLSS 4 jest dla 2xxx, 3xxx, 4xxx i 5xxx Tylko nowy frame gen jest dla 5xxx DLSS overdrive podmienia pliki DLSS w grze ktora ma DLSS na najnowsze. 1
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, caleb59 napisał(a): To w końcu jak to jest - trzeba instalować Nvidia App czy nie trzeba razem z tym sterownikiem? Nvidia App chyba nie jest obowiązkowa (choć nie mam pewności), ale jeśli chcesz korzystać z DLSS Override to jest konieczna PS. Z tego co widzę to nie wszystkie gry są wspierane i tak np. Horizon Forbidden West jest u mnie wyszarzone więc muszę ręcznie lub przez DLSS Swapper podmieniać pliki i korzystać z nVidia Profile Inspector Edytowane 30 Stycznia przez JohnyWol 1
caleb59 1 621 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Czyli można olać, nic się nie zmieniło ale musiałem Was dopytać skoro już macie zainstalowane. Dzięki.
Brolly 758 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Podsumowując całą akcję z nowymi sterami , nvidia app i premierą nowych kart każdy piszę co innego że to działa na starych kartach a to nie XDDD 5 minut temu, JohnyWol napisał(a): PS. Z tego co widzę to nie wszystkie gry są wspierane i tak np. Horizon Forbidden West jest u mnie wyszarzone więc muszę ręcznie lub przez DLSS Swapper podmieniać pliki i korzystać z nVidia Profile Inspector Mi to nie działa w diablo 4, zrobiłem wedle instrukcji i wgl mam coś zjebane że na każdym trybie DLSS wygląda tak samo i fps jest taki sam
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Wlaczylem w dragons dogma 2 ale generator przestal dzialac w grze
green1985 73 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Przepraszam za amatorszczyznę z fotami, ale było szybciej Na nowych sterach w CP77 +7 FPS średnich i +5 lows, @Kadajo też wrzucał w spam-temacie o 50x0 screeny i podobne przyrosty miał na 4070Ti. Chociaż tyle dobrego z tej premiery 2
musichunter1x 1 308 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 34 minuty temu, Brolly napisał(a): Mi to nie działa w diablo 4, zrobiłem wedle instrukcji i wgl mam coś zjebane że na każdym trybie DLSS wygląda tak samo i fps jest taki sam Podmieniałeś preset na J, a raczej na G, bo nie ma opcji J ? Bez tego ani rusz, a używam zwykłego DLSStweaks. Niektóre gry potrafią podmienić plik na stary, ale jest w tym programie obejście również tego. Tak czy inaczej, w końcu doczekałem się nowego sterownika, więc zaraz sprawdzę wydajność.
Brolly 758 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 15 minut temu, musichunter1x napisał(a): Podmieniałeś preset na J, a raczej na G, bo nie ma opcji J ? Bez tego ani rusz, a używam zwykłego DLSStweaks. Niektóre gry potrafią podmienić plik na stary, ale jest w tym programie obejście również tego. Tak czy inaczej, w końcu doczekałem się nowego sterownika, więc zaraz sprawdzę wydajność. Nie chce mi się z tym bawić Ale skoro są nowe stery i nowa nvidia app to nie powinno to się dać zrobić tam?
caleb59 1 621 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Open issues: Cytat - Changing state of "Display GPU Activity Icon in Notification Area" does not take effect until PC is rebooted [4995658] - [VRay 6] Unexpected Low Performance on CUDA Vpath Tests for Blackwell GPUs [4915763] - [GeForce RTX 5080] Valorant may crash when starting game [4951583] - 3rd party utility NVIDIA Profile Inspector may crash when used with NVIDIA driver 572.16 [5073734]
z1k 43 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia ale nadal GOWR nie naprawili i Marvel rivals wywala jak się przełącza na DLSS
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Ktory z tych presetow jest najlepszy?
krzysiek_1990 74 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia cep cieplejszy na tych driverach czy mnie sie zdaje?
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Jeśli chcesz aby gra korzystała z modelu Transformer zamiast CNN to preset J. Tylko wtedy aktywuje się nowy tryb z lepszą jakością obrazu. Co do samej apki i podmiany to potrzebne będą jeszcze aktualizacje, bo nie w każdej grze da się skorzystać z DLSS Override (u mnie np. wspomniany wcześniej Horizon Forbidden West nie ma takiej możliwości), a jak się da to też nie zawsze wszystkie opcje są dostępne (u mnie np. A Plague Tale Requiem ma podmianę DLSS na nowy, ale już Frame Gen jest jako niedostępny) Edytowane 30 Stycznia przez JohnyWol
leven 537 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia RTXnietylko4060tiUSER Presety będą działać, jak w grze podmienisz stare DLSS na nowe DLSS. Do tego trzeba mieć 3 pliki, które wklejasz/podmieniasz w folderze ze starym DLSS. Dopiero teraz uruchamiasz inspektorprofiles i ustawiasz najlepiej globalnie preset J dla DLSS. To wymusza grach DLSS4 z tym całym transformatorem
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 2 minuty temu, leven napisał(a): RTXnietylko4060tiUSER Presety będą działać, jak w grze podmienisz stare DLSS na nowe DLSS. Do tego trzeba mieć 3 pliki, które wklejasz/podmieniasz w folderze ze starym DLSS. Dopiero teraz uruchamiasz inspektorprofiles i ustawiasz najlepiej globalnie preset J dla DLSS. To wymusza grach DLSS4 z tym całym transformatorem Zauważyłem że jak się podmieni plik "ręcznie" i w Nvidia App jest możliwość włączenia DLSS Override to też zadziała. Włączyłem potem z ciekawości Profile Inspector i miałem preset J, a jak zmieniłem w Apce na profil E to w Inspectorze też widziałem E. Ale generalnie jak na razie Apka wymaga poprawy. Profile Inspector i ręczna podmiana jest póki co skuteczniejsze 1
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia @levenPreset moge wybrac z poziomu Nvidia APP
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 27 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @levenPreset moge wybrac z poziomu Nvidia APP Tak, od teraz jest taka możliwość, ale tak jak wspominałem wyżej jeszcze nie dla każdej gry jest to możliwe. Sposób który podał @leven czyli ręczna podmiana czy przez DLSS Swapper i potem zmiana ustawienia przez nVidia Profie Inspector jak na razie pozwala na zmianę presetu w praktycznie każdej grze. Ale generalnie, taka jak pisałem wcześniej. Jeśli zależy Ci na jakości obrazu w nowym trybie DLSS to tylko profil J, bo tylko wtedy działa ten nowy tryb
Rekomendowane odpowiedzi