Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież te majstry nawet nie mają świadomości, że w kilku sterownikach 572.xx poprawili bambol z ASPM na socket 1700. I zaraz znowu wrócił także oni nawet nie wiedzą co robią. Pomijając ten błąd do 55x było bez problemowo już przy 56x zaczęli grzebać i generować dodatkowe problemy. Od 565 wystarczy wywalić Ansela ze sterownika to niektóre gry nie będą odpalać pomimo, że przy starcie w żaden sposób z tego nie korzystają:lol2:

Jak ktoś nie chce stracić wyraźnie wydajności po włączeniu DLSS v4 to i tak trzeba używać 57x ;) Stery od NV mają coraz więcej zbędnego syfu, który dodatkowo generuje problemy.

Już pomijam, że oni klepią tylko jedne sterowniki pod każdy sprzęt i wszystko siedzi w jednej paczce. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja tylko zostawie tu taki heads up. Na GTX 1660 Ti Max-Q (laptop) na najnowszych sterach 576 karta nie boostuje powyzej default clock, czyli 1140MHz. Na najnowszych 572 nie ma z tym problemu i zegar to ok. 1800MHz.

Poza tym od conajmniej kilku wersji sterownikow zauwazylem, ze bardzo czesto kiedy otwieram Menedzer zadan, to NVDisplay.Container.exe uzywa sobie ok. 1-4% CPU (laptop ze stopki). Wczesniej tego nie bylo. Wyglada na to, ze telemetria robi sobie coraz bardziej brum, brum w tych sterach.

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Jakie były ostatnie dobre sterowniki dla RTX 4xxx ktoś może przypomnieć ? :D

Niedawno pisałem, na pokładzie 4090.

Ja siedzę na 572.60, przynajmniej KCD2 i Stalker 2 chodzą bez problemu.

Nie mam parcia na nowe, póki obecne gry chodzą, a od wczoraj ogrywam The Last of Us(1) i też śmiga. Na tych sterach przeszedłem też Horizon FW.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Adikon napisał(a):

Z tego co mi wiadomo to raczej mało prawdopodobne, ale w sumie wszystko jest możliwe. Na pewno trzeba trochę pomóc. Stabilne teoretycznie są 566.36 dla serii 40xx. Aktualnie mam najnowsze, ale tak jak ktoś wspomniał wcześniej zależy w co kto gra😉

Na najnowszych na 4080S nie działają mi Cyber i BG3.

Edytowane przez Grolshek
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Czekaj czekaj to już do tego stopnia to doszło że jedna z najpopularniejszych gier na świecie po prostu się nie włącza przez sterownik? :E dobry ficzer poszli w drugą stronę, do tej pory niektóre tytuły miały tak że na starych sterach nie chciały się uruchomić xD 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Na najnowszych na 4080S nie działają mi Cyber

W jaki sposób nie działa? Uruchomiłem Cyberpunka, zrobiłem na szybko jakąś misję i zero problemów. Działa tak samo jak na starych sterownikach. 

• Upvote 1
Opublikowano

Pamiętajcie, że tak jak w przypadku GeForce Experience instalowanie Nvidia App zwiększa szansę, że coś będzie nie tak - apka ma swoje własne błędy, które też mogą mieszać w zależności co kto robi.

• Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, Reddzik napisał(a):

W jaki sposób nie działa? Uruchomiłem Cyberpunka, zrobiłem na szybko jakąś misję i zero problemów. Działa tak samo jak na starych sterownikach. 

Tak po prostu. Wywala do pulpitu. Potem DDU, restart, instalka starych. Działa.

Opublikowano
10 minut temu, caleb59 napisał(a):

Pamiętajcie, że tak jak w przypadku GeForce Experience instalowanie Nvidia App zwiększa szansę, że coś będzie nie tak - apka ma swoje własne błędy, które też mogą mieszać w zależności co kto robi.

Apka NV na pewno crashuje MFS 2020, więc najpierw bym ją wywalił i wtedy testował. Może się okazać że gry nagle zaczną działać.

A do DLSS4 ona nie jest potrzebna. 

Opublikowano

Ja instaluję sterowniki przez nvidia app na szybkiego bez czyszczenia, czasem ściągam normalnie, szczególnie te z fixem. Ostatnie zaznaczenie "czyszczenia" to zrobiłem z 2-3 miesiące temu. 

Tak z Photo Mode to wiem, że coś nie działa, ten wpis to widziałem, sama rozgrywka nie sprawia problemów.

@Grolshek U mnie wszystko jest ok, odpukać nie mam problemów. Jedyna gra która wywala do pulpitu to AC Valhalla, niestety czasem potrafi wywalić, ale ta gra tak ma i to wywalała na starej karcie i teraz robi to samo. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ja instaluję sterowniki przez nvidia app na szybkiego bez czyszczenia, czasem ściągam normalnie, szczególnie te z fixem. Ostatnie zaznaczenie "czyszczenia" to zrobiłem z 2-3 miesiące temu. 

Tak z Photo Mode to wiem, że coś nie działa, ten wpis to widziałem, sama rozgrywka nie sprawia problemów.

@Grolshek U mnie wszystko jest ok, odpukać nie mam problemów. Jedyna gra która wywala do pulpitu to AC Valhalla, niestety czasem potrafi wywalić, ale ta gra tak ma i to wywalała na starej karcie i teraz robi to samo. 

Ja dokładnie tak robiłem od zawsze. Nvidia App, najnowsze jakie się pojawiły na Legionie z RTX 3060 6gb, stacjonarce z 3060 12gb i domowym jak w podpisie i nigdy nie było problemów i dziwiłem się ludzikom że czegoś nie potrafią ogarnąć. Przyszła Nvidia i powiedziała:"potrzymaj mi piwo leszczu"...

Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

To badziewie instaluję tylko jak mam kod na jakąś grę:E