Rico650 63 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Jak te nowe stery Panowie? Widzę, że wczoraj wyszły. Miałem zainstalowane 576.88, ale musiałem po tygodniu wrócić do 576.80 bo tamte to jakiś crap, wywalało sterownik przy uruchamianiu systemu albo freezy obrazu po starcie systemu i trzeba było resetować.
sideband 1 781 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Testuj na własnym organiźmie. Ludzie mają różne platformy, systemy oraz grają w inne gry także będą różne opinie. 1
leven 548 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Zgadza się, nie ma dwóch użytkowników forum, którzy by w to samo grali i mieli taki sam sprzęt. Ale faktycznie nie mam czarnych ekranów, nie wiesza się Wiesiek3 itp. Warto je zainstalować dla próby, co za problem wrócić ewentualnie do innej wersji
Adikon 140 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Te nowe stery na szczęście nic nie zmieniają na karcie 4080s. Przynajmniej nie zauważyłem poprawy jak i pogorszenia wydajności, więc jadę na przedostatnich jakie wyszły. Jeśli ktoś coś ciekawego zauważy na 40xx to dajcie znać 🤟🏻
caleb59 1 633 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Taki tam bajer dla tych co chcą wymusić Smooth Motion dla RTX 4xxx bez instalowania sterowników 590.26: https://github.com/SimonMacer/AnWave/releases/tag/NvPresent64ForRTX40
sideband 1 781 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Podmiana nie działa Już to robiłem zanim zaczął o tym pisać.
sideband 1 781 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca (edytowane) 577.00 Modded By Side Link Ok potrzebny był jeszcze mały myk i SM już działa Podmiana pliku od SM nie wystarczy Edytowane 23 Lipca przez sideband 1
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca W dniu 22.07.2025 o 15:20, Reddzik napisał(a): https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-577-00 Game Ready for WUCHANG: Fallen Feathers This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for the latest new games supporting DLSS 4 technology including WUCHANG: Fallen Feathers, as well as the Unreal Engine 5 update for Valorant. Nowe drivery sa niezle 16 minut temu, sideband napisał(a): 577.00 Modded By Side Link Ok potrzebny był jeszcze mały myk i SM już działa Podmiana pliku od SM nie wystarczy Co daje "modded by Side" ?
leven 548 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Coś nie kumam. Dla czego wybieracie sterownik z niższym numerkiem, niż jest obecny 590.26 ? No i właśnie, po zainstalowaniu 590.26 w końcu Wiedźmin3 nie tworzy folderu ze streamem (nie ma błędów)
Kadajo 7 418 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Bo 590.26 to nie jest oficjalny sterownik, tylko jakiś preview.
leven 548 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Preview, to ja jestem od Visty Na razie zostaję na 590.26. Jak nie mam problemów, to nie tykam.
ket_rab 227 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Pobrałem te nowe drivery 577. Szybki test z blokadą 120 FPS.
ket_rab 227 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca (edytowane) @leven w grze trzyma 120 Ale jaja... ustawione FPS 120 a w grze więcej Edytowane 24 Lipca przez ket_rab 1 1
ju-rek 450 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Godzinę temu, leven napisał(a): Blokada 120 a masz 240 Ale jaja, faktycznie
sideband 1 781 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Tak działa przecież FG jest x2 względem limitu w grze. 1
ket_rab 227 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Z tego generatora jakoś nie korzystałem albo już nie pamiętam a ten limit 120 FPS wbiłem aby nie piszczało.
skypan 1 753 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Z tym blokowaniem FPS ostatnio zgłupiałem. Fajnie (albo nie fajnie) wyświetla to nowa nakładka Stem. W ustawieniach Nvidii dałem blokadę na 120 k/s więc myślałem, że FG będzie "dążyło" do 240 k/s. A tu okazuje się, że dostaję tylko 120 k/s zsumowanych z FG i faktycznych klatek. Identycznie mam gdy ustawię blokadę tylko w grze a w sterowniku jest bez ograniczeń.
some1 537 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca (edytowane) W sterowniku ograniczasz finalny fps po aplikacji fg. Podobnie w riva tuner. W grze to już zależy od konkretnej gry. Edytowane 25 Lipca przez some1 1
galakty 3 340 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 40 minut temu, skypan napisał(a): Z tym blokowaniem FPS ostatnio zgłupiałem. Fajnie (albo nie fajnie) wyświetla to nowa nakładka Stem. W ustawieniach Nvidii dałem blokadę na 120 k/s więc myślałem, że FG będzie "dążyło" do 240 k/s. A tu okazuje się, że dostaję tylko 120 k/s zsumowanych z FG i faktycznych klatek. Identycznie mam gdy ustawię blokadę tylko w grze a w sterowniku jest bez ograniczeń. Przecież to tak działa od premiery FG....
sideband 1 781 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 1 godzinę temu, some1 napisał(a): W sterowniku ograniczasz finalny fps po aplikacji fg. Podobnie w riva tuner. W grze to już zależy od konkretnej gry. Nie w każdej grze działa prawidłowo FG po włączeniu limitera z RTSS(Reflex) czy sterownika A SM obecnie działa prawidłowo tylko z limiterami z poziomu gry. Generalnie obecnie SM jest mocno niedopracowany w wersji z 590.26.
Send1N 4 191 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca W dniu 23.07.2025 o 23:41, maxmaster027 napisał(a): Co daje "modded by Side" ? Stery są konkret odchudzone, wywalona większość telemetrii (czego nie zrobisz programami typu nvslimmer czy nvcleaninstall) w dawnych czasach zaobserwować można też było że panel działa jakby żwawiej ale nie wiem jak jest teraz zobacz sobie ile waży paczka od side a ile oryginalna. 1
Adikon 140 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Teoretycznie te nowe sterowniki z SM spoko, ale patrząc na to co ostatnio wypuszczają to chyba lepiej poczekać na coś stabilnego 😅. Przy okazji zapytam o riva tuner. Przy blokadzie klatek przez RT jest większy input lag niż na blokadzie w panelu NVIDIA. To normalne czy da się coś z tym zrobić? I co latency mode? Wcześniej testowałem wielokrotnie i raczej więcej szkody niż pożytku, ale może macie jakieś ciekawe doświadczenia? Edytowane 28 Lipca przez Adikon
sideband 1 781 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca Spróbuj RTSS limiter z Reflexem lub ze sterownika + LLM. 1
Rekomendowane odpowiedzi