ztx 167 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Poniekąd tak, ale nie spodziewam się, że nagle doda mi 10% wydajności, a patrząc po ich dokonaniach w ostatnim czasie po prostu nie chce mi się ruszać czegoś co działa dobrze 😆
sideband 1 772 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Nowsze nie znaczy lepsze powtarzam to od lat 2
ODIN85 3 501 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 8 minut temu, ztx napisał(a): Poniekąd tak, ale nie spodziewam się, że nagle doda mi 10% wydajności, a patrząc po ich dokonaniach w ostatnim czasie po prostu nie chce mi się ruszać czegoś co działa dobrze 😆 BF6 nowych wymaga
leven 537 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) 11 minut temu, sideband napisał(a): Nowsze nie znaczy lepsze powtarzam to od lat Zgadza się, ale wychodzą nowe gry to trzeba nowe stery instalować, żeby uruchomić dziada Więc na bieżąco warto mieć świeże stery. Edytowane 11 Września przez leven
sideband 1 772 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Nie trzeba zmieniasz numerek i już odpala Gra sprawdza numerek, ale nie weryfikuje w żaden sposób plików.
leven 537 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Gdzie to się zmienia? Pewnie w pliku inf. 1
ztx 167 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): BF6 nowych wymaga Już mam kupca na klucz więc no 😆 1
Adikon 139 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września To prawda, że podczas korzystania z DLSS powinno się wyłączyć ograniczenie klatek na sekundę oraz vsync w panelu NVIDIA? Ostatnio gdzieś o tym czytałem, bo przez cały czas mam w panelu NVIDIA limit klatek, vsync wyłączony i tryb niskiego opóźnienia na włączony.
Kabor 459 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Oczywiście, że nie. Jak wyłączysz ograniczenie klatek i FPS wyjdzie poza zakres VRR to będziesz miał rwanie obrazu albo vsync się włączy (w zależności od ustawień) co też nie jest wskazane jak chcesz używać VRR. 2
Adikon 139 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Tak właśnie myślałem i potwierdza się to w grach, które posiadam, ale jeśli mam wątpliwości to pytam tutaj, bo mogę otrzymać konkretne odpowiedzi. W niektórych tytułach muszę tylko włączać vsync w panelu NVIDIA, żeby trybiło, ale w grach tak naprawdę zawsze synchronizacja wyłączona. Dzięki 🤙🏻
musichunter1x 1 308 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) Bardziej warto dla komentarzy niż filmu, ciekawe ile z tych problemów to wina użytkownika i systemu, bo trudno wierzyć by aż tyle problemów z tym było Mogłem brać tego czeskiego rx9060xt za grosze, byłby pod eksperymenty z linuksem. Edytowane 12 Września przez musichunter1x
Nirius 0 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Jakie w tym momencie polecilibyście sterowniki dla modeli 3080 i 4070? Aktualnie na 3080 mam 566.36, a na 4070 jakiś nowszy 574.xx
sideband 1 772 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Wejdź na forum guru3d i forum AMD to się do wiesz jak jest wspaniałe. YT to nikt nie kopie leżącego bo i po co
musichunter1x 1 308 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) No właśnie problem, że wszystko ma teraz skopane stery, a ploty chodzą, że karty już "same sobie" je piszą, bo używają AI do tego. Niektórym nawet pobór prądu niekiedy skacze 2-krotnie w mało wymagających grach przez nowsze stery, ale chodzi głównie o chwilowe skoki, bo średnio jest tylko trochę więcej. Edytowane 15 Września przez musichunter1x literówka zauważona po dniach
MarcoSimone 667 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Co tak często te sterowniki wychodzą? Ledwo jedne zainstaluję to zaraz kolejne
ronaldo864 122 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Coraz częściej ostatnio zapewne, żeby ludzie nie nadarzali zgłaszać błędów.
ODIN85 3 501 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 4 godziny temu, MarcoSimone napisał(a): Co tak często te sterowniki wychodzą? Ledwo jedne zainstaluję to zaraz kolejne Masz teraz gry AAA co tydzień. O tej porze roku zawsze tak jest.
Send1N 4 162 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 12 godzin temu, sideband napisał(a): Wejdź na forum guru3d i forum AMD to się do wiesz jak jest wspaniałe. YT to nikt nie kopie leżącego bo i po co Jedno trzeba przyznać amd nigdy nie miało aż takich problemów ze sterami jak NV od zimy 2025 przez kilka miesięcy 1
sideband 1 772 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Daleko nie trzeba szukać pierwsze Navi była konkretna kaszana ze sterami i po roku nadal były problemy. Niektórzy dali sobie spokój z AMD na dobre po doświadczeniach z 5700. Co obecnych czasów to nie wiedziałem, że AMD ma takie problemy z wywalaniem gier z RT/PT na dwóch ostatnich generacjach. Edytowane 13 Września przez sideband 1
Send1N 4 162 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Grubsze problemy były owszem ale to co NV odwaliła w 2025r to czapki z głów
Krystian03 12 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Z nowszymi sterownikami jest chociaż lepiej niż te co były niedawno i coś rzeczywiście naprawiają. Na tamtych poprzednich często było coś z obrazem nie tak albo z wydajnością 1
Adikon 139 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Włączacie potrójne buforowanie i optymalizację wątkową w panelu NVIDIA? Zauważyłem u siebie poprawę w większości gier kiedy mam te opcje włączone.
sideband 1 772 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Placebo potrójne buforowanie z CP działa tylko na OGL-u. Drugie ustawienie co najwyżej wyłącza się do starych gier. 1
leven 537 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 16 minut temu, Adikon napisał(a): Włączacie potrójne buforowanie i optymalizację wątkową w panelu NVIDIA? Zauważyłem u siebie poprawę w większości gier kiedy mam te opcje włączone. Ja tak. Właściwie mam ustawienia na najwyższą jakość obrazu. Wtedy panel widzi pełny zakres, a nie niepełny. 1
Rekomendowane odpowiedzi