Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poniekąd tak, ale nie spodziewam się, że nagle doda mi 10% wydajności, a patrząc po ich dokonaniach w ostatnim czasie po prostu nie chce mi się ruszać czegoś co działa dobrze 😆

Opublikowano
8 minut temu, ztx napisał(a):

Poniekąd tak, ale nie spodziewam się, że nagle doda mi 10% wydajności, a patrząc po ich dokonaniach w ostatnim czasie po prostu nie chce mi się ruszać czegoś co działa dobrze 😆

BF6 nowych wymaga:red:

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, sideband napisał(a):

Nowsze nie znaczy lepsze powtarzam to od lat ;)

Zgadza się, ale wychodzą nowe gry to trzeba nowe stery instalować, żeby uruchomić dziada :E  Więc na bieżąco warto mieć świeże stery.

Edytowane przez leven
Opublikowano

To prawda, że podczas korzystania z DLSS powinno się wyłączyć ograniczenie klatek na sekundę oraz vsync w panelu NVIDIA? Ostatnio gdzieś o tym czytałem, bo przez cały czas mam w panelu NVIDIA limit klatek, vsync wyłączony i tryb niskiego opóźnienia na włączony.

Opublikowano

Oczywiście, że nie. Jak wyłączysz ograniczenie klatek i FPS wyjdzie poza zakres VRR to będziesz miał rwanie obrazu albo vsync się włączy (w zależności od ustawień) co też nie jest wskazane jak chcesz używać VRR.

• Upvote 2
Opublikowano

Tak właśnie myślałem i potwierdza się to w grach, które posiadam, ale jeśli mam wątpliwości to pytam tutaj, bo mogę otrzymać konkretne odpowiedzi. W niektórych tytułach muszę tylko włączać vsync w panelu NVIDIA, żeby trybiło, ale w grach tak naprawdę zawsze synchronizacja wyłączona. Dzięki 🤙🏻

Opublikowano (edytowane)

Bardziej warto dla komentarzy niż filmu, ciekawe ile z tych problemów to wina użytkownika i systemu, bo trudno wierzyć by aż tyle problemów z tym było :P Mogłem brać tego czeskiego rx9060xt za grosze, byłby pod eksperymenty z linuksem.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

No właśnie problem, że wszystko ma teraz skopane stery, a ploty chodzą, że karty już "same sobie" je piszą, bo używają AI do tego. :E 
Niektórym nawet pobór prądu niekiedy skacze 2-krotnie w mało wymagających grach przez nowsze stery, ale chodzi głównie o chwilowe skoki, bo średnio jest tylko trochę więcej.

Edytowane przez musichunter1x
literówka zauważona po dniach
Opublikowano
12 godzin temu, sideband napisał(a):

Wejdź na forum guru3d i forum AMD to się do wiesz jak jest wspaniałe.

YT to nikt nie kopie leżącego bo i po co:E

Jedno trzeba przyznać :E amd nigdy nie miało aż takich problemów ze sterami jak NV od zimy 2025 przez kilka miesięcy xD 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Daleko nie trzeba szukać pierwsze Navi była  konkretna kaszana ze sterami i po roku nadal były problemy. Niektórzy dali sobie spokój z AMD na dobre po doświadczeniach z 5700.

Co obecnych czasów to nie wiedziałem, że AMD ma takie problemy z wywalaniem gier z RT/PT na dwóch ostatnich generacjach.

Edytowane przez sideband
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Adikon napisał(a):

Włączacie potrójne buforowanie i optymalizację wątkową w panelu NVIDIA? Zauważyłem u siebie poprawę w większości gier kiedy mam te opcje włączone. 

Ja tak. Właściwie mam ustawienia na najwyższą jakość obrazu.

Wtedy panel widzi pełny zakres, a nie niepełny. 

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

• Thanks 1