Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie dzisiaj na RTX 4080 S przy oglądaniu filmu taki kwiatek wystąpił. W grach się nic nie dzieje, żadnych crashy nic. Sterownik na jakim to wystąpiło to 581.42. Po tym crashu zaktualizowałem do najnowszego, ale pierwszy raz od dawna takie coś się mi przytrafiło.

błąd nvlddmkm.png

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Wyglada na niestabilne GPU 

A weź puść z Power Limitem na 85%, 1 raz wystarczy nie musi byc 20loop.

Karta na stock i tylko limit 85%? Da się tam ustawić na 1 przejazd? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rico650 napisał(a):

U mnie dzisiaj na RTX 4080 S przy oglądaniu filmu taki kwiatek wystąpił. W grach się nic nie dzieje, żadnych crashy nic. Sterownik na jakim to wystąpiło to 581.42. Po tym crashu zaktualizowałem do najnowszego, ale pierwszy raz od dawna takie coś się mi przytrafiło.

błąd nvlddmkm.png

To samo miałem oglądając Canal+ online na kompie w przeglądarce Chrome, kolega @Qrdello z kolei oglądając Netflixa. Sterownik ma znowu problemy z akceleracją sprzętową. Problem stary i wrócił jak bumerang.

Jedyna różnica to u Ciebie GPUID:100 u mnie GPUID:2600.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Robiłeś UV?

To pewnie trzeba zrobić lekka korektę napięcia ;)

1 godzinę temu, sideband napisał(a):

Tylko między czasie zmieniają się stery nie wspominając o DLSS ;)

Dzięki. To było to.
Nie wiedzieć czemu (?) AB "sam" przełączył mi profil na jakiś z dupy (jeszcze z czasów testów 2 lata wstecz).
Wbiłem ten prawilny, i jak ręką odjął, póki co. Thx.

Opublikowano (edytowane)

To jest pierwszy ster 595 preview przecież jeszcze nie wyszły oficjalne 585 chyba, że od razu wyjdą 590 to i tak przyszły rok.

Zapewne podmiana pliku nvpresent64 załatwi sprawę w kwestii nie działania SM poza tym nie wiem po co to komu :hihot:

Edytowane przez sideband
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, sideband napisał(a):

To jest pierwszy ster 595 preview przecież jeszcze nie wyszły oficjalne 585 chyba, że od razu wyjdą 590 to i tak przyszły rok.

Zapewne podmiana pliku nvpresent64 załatwi sprawę w kwestii nie działa SM poza tym nie wiem po co to komu :hihot:

Tak, to zrozumiałe. Po prostu trafiłem na taki komentarz i postanowiłem o tym wspomnieć tutaj ;)