sideband 2 318 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Na 5090 2160p PT DLSS Q dają dosłownie ~1.8% także nic straconego można działać na starszych sterownikach
ju-rek 588 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 19 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Resident Evil Requiem - RTX 4090 HDR+ Na filmikach kurtka i reszta mokra, w grze nie widać tego - lipa.
maxmaster027 1 134 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) @ju-rek Ta gra ma troche skopany DLSS, DLAA jest niezła jakosc róznica duza. Tutaj jeszcze ma HDR wiec jakos nienaturalnie jasno. Raczej dlatego, że uzywał balance DLSSa i ogolnie dlssa. juz chyba lepiej DLAA w 1440p grac. Edytowane 14 godzin temu przez maxmaster027
caleb59 1 861 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Nie wiem co jest grane ale u mnie w 1080p z włączonym PT, generatorem klatek, DLAA i wszystkimi detalami na max oprócz jakości cieni - tutaj z "najwyższych" na "wysokie" bo inaczej 12GB VRAM za mało nie mam żadnych problemów z płynnością i stutterem, gra chodzi jak masło. Edytowane 14 godzin temu przez caleb59
sideband 2 318 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) To zależy od miejsca są miejsca gdzie jest gruby stutter co chwilę, a są miejsca gdzie jest elegancko przynajmniej u mnie. Poza tym jak zwykle wychodzi, że stery Game Ready nie są Game Ready Edytowane 13 godzin temu przez sideband 1
Send1N 5 642 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu W RE 8 village na początku z tego co pamiętam też tak było że w pewnych miejscach był konkretny stutter na oryginale a w wersji scrackowanej jak po maśle
leven 794 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 9 godzin temu, caleb59 napisał(a): Odinstalować to gówno, co to w ogóle za rozkminy bezsensowne. Czekamy kulturalnie na poprawioną wersję i nie gramy w RE 9. Gówno ? Potrzebna porada Administratora - cham 1
caleb59 1 861 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Przestań mnie nazywać chamem bo gorsze słowa latają po forum, nie rób z siebie wrażliwego dziecka bo czasami aż ciężko uwierzyć, że po drugiej stronie siedzi dorosły chłop. Co do sterowników to na 591.86 o dziwo nie ma odchyłek w RE9, niepotrzebnie bawiłem się w czekanie na oficjalne 595.59, wczoraj wieczorem zrobiłem test i odpaliłem jeszcze raz nową grę i na początkowym etapie spaceru Grace chodnikiem po mieście w 1080p, detale max (jakość cieni wysoka), PT, DLAA, generator klatek jest ~70fps. Z kolei te same detale ale z DLSS quality daje ~105fps. Edytowane 3 godziny temu przez caleb59
maxmaster027 1 134 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 8 godzin temu, leven napisał(a): Potrzebna porada Administratora - cham Stery mocne, w PT, i w VUlcanie. Natomiast bardzo słabe np w Starfield. Także jak zwykle, gdzies lepiej gdzies gorzej
Kadajo 8 469 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, caleb59 napisał(a): Co do sterowników to na 591.86 o dziwo nie ma odchyłek w RE9, niepotrzebnie bawiłem się w czekanie na oficjalne 595.59, wczoraj wieczorem zrobiłem test i odpaliłem jeszcze raz nową grę i na początkowym etapie spaceru Grace chodnikiem po mieście w 1080p, detale max (jakość cieni wysoka), PT, DLAA jest ~70fps. Z kolei te same detale ale z DLSS quality daje ~105fps. Podobno gra najlepiej działa na jakiś sterownikach z zeszłego roku z czerwca ? Nvidia jak zwykle w formie 1 1
caleb59 1 861 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Dzisiaj rano o tym czytałem, ciekawa sprawa. Osobiście nie chce mi się instalować tak starych sterowników ze względu na stare błędy, które przez tyle miesięcy zostały naprawione do tej pory ale jak ktoś ma chęć zrobić research to proszę bardzo, z chęcią rzucę okiem.
Kadajo 8 469 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pytanie, co się dzieje, że jest taki rozjazd w wydajności. Ogólnie to samym RE bym sobie nie zawracał głowy, bo to nowa gra i jeszcze 10x zmieni się w niej wydajność po patach. 1
Send1N 5 642 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Podobno gra najlepiej działa na jakiś sterownikach z zeszłego roku z czerwca ? Nvidia jak zwykle w formie Od wczoraj w sieci lata test gdzie na 576.88 wyszła gościowi prawie 2x lepsza wydajność (90%) względem nowych sterów oczywiście u nas na forum już widziałem że sprawdzali i różnice są znacznie mniejsze jak to zwykle bywa
sideband 2 318 Opublikowano 33 minuty temu Opublikowano 33 minuty temu (edytowane) Tu chodzi o początkową lokacje w deszczu tu jest duży kop. Ale wiadomo niektórzy nie potrafią robić powtarzalnych testów. Ale 580.88 też ok nie trzeba cofać się do 576.88. Już 591.67 sprawdziłem jest trochę lepiej, ale nadal lipa sprawdzę jeszcze 591.44. Edit: 591.44 też lipa także wszystkie 591 lipa 581.94 też już lipa Edytowane 10 minut temu przez sideband
leven 794 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu (edytowane) 11 godzin temu, leven napisał(a): del 3 godziny temu, caleb59 napisał(a): Przestań mnie nazywać chamem bo gorsze słowa latają po forum, nie rób z siebie wrażliwego dziecka bo czasami aż ciężko uwierzyć, że po drugiej stronie siedzi dorosły chłop. Wyrażaj się, a nie idź w ślady buraków. Kupa jest lepsza od gówna A sterowniki jak na razie pomykają jak należy ( w moich grach) Godzinę temu, Send1N napisał(a): Od wczoraj w sieci lata test gdzie na 576.88 wyszła gościowi prawie 2x lepsza wydajność (90%) względem nowych sterów oczywiście u nas na forum już widziałem że sprawdzali i różnice są znacznie mniejsze jak to zwykle bywa 90% ? Pewnie wygląda cudownie: Edytowane 29 minut temu przez leven
Rekomendowane odpowiedzi