Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

Ja to zrobiłem tak:

1. pobrałem najnowszą wersją DLSS Tweakera, którą zalinkował wcześniej Kadajo:

https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=files

lub z mojego linka googledrive:

https://drive.google.com/drive/folders/1FOMP9hAJaE8AakmCo4h5jMxo1gJUjSHi?usp=sharing

2. wchodzę do folderu z DLSS Tweakerem i klikam na EnableNvidiaSigOverride, żeby wprowadzić zmiany w rejestrze.

3. następnie uruchamiam DLSS Tweaker i wyszukuje preset K w opcjach NvGlobalProfileSetings i go zaznaczam, żeby się pokazał.

4. teraz klikam w opcjach górnego paska DLSS Tweakera na Copy to game folder i wyszukuję grę, do której chce te ustawienia wprowadzić (u mnie to Wiedźmin 3)

5. po wybraniu folderu z grą i pojawieniu się okienka Confirm, klikamy na TAK.

6. zamykamy programik DLSS Tweaker i uruchamiamy grę.

W programiku InspektorProfiler z presetu J zrobił się preset, jak na fotce:

https://ibb.co/0jJjwXwr

W grze powinien być określony preset na K, jak u mnie na fotce :)

https://ibb.co/Xx57fC8p

zrobilem tak jak pisales, w inspektorprifiler nie wyglada to tak jak u ciebie, a wgrze nie mam zadnego overlaya ktory pokazuje to co u ciebie.

image.thumb.png.1e3b386055a35f469374afea79951576.png

Opublikowano

zrobilem to innaczej, ten caly dlss skopiowalem do folderu z gra, dalem preset k i tam widze ze jest opcja na overlay, odpalilem i mam teraz tak

image.png.489f34fe06f5cec1beeef1a273d157df.png

Wiec niby to dziala, ale to nic nie zmienia, w sensie na performance, podczas ruchu i zadymy to wyglada mega slabo, chyba ze cos jeszcze trzeba zmienic.

bo jak rozumiem, perf na tym ma wyglada jak quality na wczesniejszym? czy to nie o to chodzi? sprawdze jeszcze na 4k

Opublikowano
3 minuty temu, Pawelek6 napisał(a):

No i wy tu macie problemy, a co dopiero pozostałe 99% zwykłych użytkowników PC.

Reszta ma w pupie. Odpala to co ma dostępne w danej grze, dostosowuje do wydajności zestawu i rozdzielczości. Tyle :)

Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

Podsumowując trzeba pobrać DLSS Tweaker + NV Inspector + NV App + najnowsze stery + przekopiować pliki do folderu z gry + zmienić ich nazwy a i tak nie do końca to działa? :E bułka z masłem

Zapomnieli o odprawieniu tańca przy pełni księżyca, amatorzy :E 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Podsumowując trzeba pobrać DLSS Tweaker + NV Inspector + NV App + najnowsze stery + przekopiować pliki do folderu z gry + zmienić ich nazwy a i tak nie do końca to działa? :E bułka z masłem

Już się za to biorę. A nie, może jutro. :E

Tak całkiem serio, trzeba czekać na update ze strony twórców gry czy kolejny od strony Nvidii?

Opublikowano

Ogólnie to jest wszytko bardziej proste niż się wydaje, tylko jak zwykle internet wszytko lubi komplikować.

Tak naprawdę, aby używać DLSS4 wystarczy mieć najnowsze stery i najnowsze biblioteki DLL które trzeba ręcznie wrzucić do katalogu z gra. :D

Profilu tak naprawdę nie trzeba na sile wymuszać bo DLSS domyślanie sam powinien korzystać z najnowszego.

Wiec od biedy jak chcemy kontrolować DLSS to można pobrać DLSS Twekaera i nim kontrolować globalny preset jak i OSD czy rozdzielczości poszczególnych presetow jakości.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Po nierównej walce udało mi się zmusić Fortnite do korzystania z DLSS 4 (plik DLL V310.1.0) i presetu J. 

Przeskok jakościowy jest naprawdę solidny - gra domyślnie korzysta z DLSS 2.2.6, więc przeskok jak z monitora 1080p na 4K. 

Z rzeczy które się rzuciły w oczy od razu: pobór mocy przez GPU wzrósł ze 100 do ok. 130W.

Mam również wrażenie, że niektóre tekstury przestały miotać, ale to będę musiał sprawdzić dokładniej w konkretnych miejscach. 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Wiec od biedy jak chcemy kontrolować DLSS to można pobrać DLSS Twekaera i nim kontrolować globalny preset jak i OSD czy rozdzielczości poszczególnych presetow jakości.

Czyli rozumiem że można to kontrolować zarówno NV app, inspektorem jak i Tweakerem co kto woli?

Opublikowano (edytowane)

Co prawda u mnie problemów nie miałem z uruchomieniem presetu J a później K, ALE ja się chciałem zapytać, co to w ogóle daje ten preset K ?

W sumie namieszałem w tych całych sterownikach, a nie wiem po co :hihot:

Na pewno z ciekawości.

Edytowane przez leven
Opublikowano
5 minut temu, Send1N napisał(a):

Czyli rozumiem że można to kontrolować zarówno NV app, inspektorem jak i Tweakerem co kto woli?

Technicznie tak ale na ten moment apka nie daje kontroli, albo nie działa to jak trzeba.

Praktycznie w każdej grze która działa na DLSS 2+ można podmienić te pliki i gra powinna działać.

Ja osobiście używam DLSS Swappera bo jest najbardziej zaktualizowany i DLSS Tweakera.

Ale jak macie opanowane podmienianie plików ręczne to swpapera można olać.

• Thanks 1