Kadajo 7 396 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Bedzie bo bez wektorów i innych informacji to będzie zwykły softwerowy interpolator ala Losless scaling czy to co daje AMD No chyba ze Nvidia czymś zaskoczy. Bo już nie raz to zrobiła w sumie
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, leven napisał(a): Ja to zrobiłem tak: 1. pobrałem najnowszą wersją DLSS Tweakera, którą zalinkował wcześniej Kadajo: https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=files lub z mojego linka googledrive: https://drive.google.com/drive/folders/1FOMP9hAJaE8AakmCo4h5jMxo1gJUjSHi?usp=sharing 2. wchodzę do folderu z DLSS Tweakerem i klikam na EnableNvidiaSigOverride, żeby wprowadzić zmiany w rejestrze. 3. następnie uruchamiam DLSS Tweaker i wyszukuje preset K w opcjach NvGlobalProfileSetings i go zaznaczam, żeby się pokazał. 4. teraz klikam w opcjach górnego paska DLSS Tweakera na Copy to game folder i wyszukuję grę, do której chce te ustawienia wprowadzić (u mnie to Wiedźmin 3) 5. po wybraniu folderu z grą i pojawieniu się okienka Confirm, klikamy na TAK. 6. zamykamy programik DLSS Tweaker i uruchamiamy grę. W programiku InspektorProfiler z presetu J zrobił się preset, jak na fotce: https://ibb.co/0jJjwXwr W grze powinien być określony preset na K, jak u mnie na fotce https://ibb.co/Xx57fC8p zrobilem tak jak pisales, w inspektorprifiler nie wyglada to tak jak u ciebie, a wgrze nie mam zadnego overlaya ktory pokazuje to co u ciebie.
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia zrobilem to innaczej, ten caly dlss skopiowalem do folderu z gra, dalem preset k i tam widze ze jest opcja na overlay, odpalilem i mam teraz tak Wiec niby to dziala, ale to nic nie zmienia, w sensie na performance, podczas ruchu i zadymy to wyglada mega slabo, chyba ze cos jeszcze trzeba zmienic. bo jak rozumiem, perf na tym ma wyglada jak quality na wczesniejszym? czy to nie o to chodzi? sprawdze jeszcze na 4k
Brolly 758 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia W D4 coś jest najebane z tym nowym dlss 4, lepiej poczekać na oficjalne od blizzarda.
Pawelek6 252 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Widzę, że takie "plug and play" te nowe stery i bajery. Heh... 1 3
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Wlasnie tez mnie to zastanawia, ze niby dali cos nowego ale zeby to odpalic to... 1
MarcoSimone 665 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia U mnie jak nie było K, tak nie ma. Kij z tm. I tak jestem ślepy, jeśli chodzi o te wszystkie max ustawienia graficzne. Od pewnej granic już uja widzę a nie wow 2
Pawelek6 252 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia No i wy tu macie problemy, a co dopiero pozostałe 99% zwykłych użytkowników PC.
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja jeszcze sprawdzilem czy da sie to jakos na f1 24 zrobic, mimo ze nie ma jej na liscie, ale jak odpalilem gre to mi pokazuje preset D a gre rozpoznaje jako f1 22 O_o
Send1N 4 153 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Podsumowując trzeba pobrać DLSS Tweaker + NV Inspector + NV App + najnowsze stery + przekopiować pliki do folderu z gry + zmienić ich nazwy a i tak nie do końca to działa? bułka z masłem 3
MarcoSimone 665 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, Pawelek6 napisał(a): No i wy tu macie problemy, a co dopiero pozostałe 99% zwykłych użytkowników PC. Reszta ma w pupie. Odpala to co ma dostępne w danej grze, dostosowuje do wydajności zestawu i rozdzielczości. Tyle
galakty 3 303 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, Send1N napisał(a): Podsumowując trzeba pobrać DLSS Tweaker + NV Inspector + NV App + najnowsze stery + przekopiować pliki do folderu z gry + zmienić ich nazwy a i tak nie do końca to działa? bułka z masłem Zapomnieli o odprawieniu tańca przy pełni księżyca, amatorzy 2 1
Vulc 2 191 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, Send1N napisał(a): Podsumowując trzeba pobrać DLSS Tweaker + NV Inspector + NV App + najnowsze stery + przekopiować pliki do folderu z gry + zmienić ich nazwy a i tak nie do końca to działa? bułka z masłem Już się za to biorę. A nie, może jutro. Tak całkiem serio, trzeba czekać na update ze strony twórców gry czy kolejny od strony Nvidii?
Kadajo 7 396 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ogólnie to jest wszytko bardziej proste niż się wydaje, tylko jak zwykle internet wszytko lubi komplikować. Tak naprawdę, aby używać DLSS4 wystarczy mieć najnowsze stery i najnowsze biblioteki DLL które trzeba ręcznie wrzucić do katalogu z gra. Profilu tak naprawdę nie trzeba na sile wymuszać bo DLSS domyślanie sam powinien korzystać z najnowszego. Wiec od biedy jak chcemy kontrolować DLSS to można pobrać DLSS Twekaera i nim kontrolować globalny preset jak i OSD czy rozdzielczości poszczególnych presetow jakości. 1 1
Brolly 758 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @Kadajo Ale przecież niby na premierę 5xxx 70 czy tam 75 gier miały mieć automatycznie te pliki od devów a ni ma
Reddzik 2 762 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia A mówili, że to AMD ma takie a nie inne sterowniki.
Kadajo 7 396 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @Brolly Ta no i widzisz co z tego wyszło Ale nie przejmuj się tez się dałem nabrać i zainstalowałem ta apke Nvidi...
Reddzik 2 762 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Odinstalowałem appke, zainstalowałem ponownie i teraz działa, mam np w Cyberpunku jak to nazwaliście preset K.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Po nierównej walce udało mi się zmusić Fortnite do korzystania z DLSS 4 (plik DLL V310.1.0) i presetu J. Przeskok jakościowy jest naprawdę solidny - gra domyślnie korzysta z DLSS 2.2.6, więc przeskok jak z monitora 1080p na 4K. Z rzeczy które się rzuciły w oczy od razu: pobór mocy przez GPU wzrósł ze 100 do ok. 130W. Mam również wrażenie, że niektóre tekstury przestały miotać, ale to będę musiał sprawdzić dokładniej w konkretnych miejscach. 1
Send1N 4 153 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 24 minuty temu, Kadajo napisał(a): Wiec od biedy jak chcemy kontrolować DLSS to można pobrać DLSS Twekaera i nim kontrolować globalny preset jak i OSD czy rozdzielczości poszczególnych presetow jakości. Czyli rozumiem że można to kontrolować zarówno NV app, inspektorem jak i Tweakerem co kto woli?
leven 537 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Co prawda u mnie problemów nie miałem z uruchomieniem presetu J a później K, ALE ja się chciałem zapytać, co to w ogóle daje ten preset K ? W sumie namieszałem w tych całych sterownikach, a nie wiem po co Na pewno z ciekawości. Edytowane 31 Stycznia przez leven
Nikelajer 4 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja zamiast Tweaks'a korzystam z DLSS Swapper: https://github.com/beeradmoore/dlss-swapper Też proste narzędzie do podmianki dlss w konkretnej grze
Kadajo 7 396 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 5 minut temu, Send1N napisał(a): Czyli rozumiem że można to kontrolować zarówno NV app, inspektorem jak i Tweakerem co kto woli? Technicznie tak ale na ten moment apka nie daje kontroli, albo nie działa to jak trzeba. Praktycznie w każdej grze która działa na DLSS 2+ można podmienić te pliki i gra powinna działać. Ja osobiście używam DLSS Swappera bo jest najbardziej zaktualizowany i DLSS Tweakera. Ale jak macie opanowane podmienianie plików ręczne to swpapera można olać. 1
Rekomendowane odpowiedzi