SebastianFM 344 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ogólnie to jest wszytko bardziej proste niż się wydaje, tylko jak zwykle internet wszytko lubi komplikować. Tak naprawdę, aby używać DLSS4 wystarczy mieć najnowsze stery i najnowsze biblioteki DLL które trzeba ręcznie wrzucić do katalogu z gra. Profilu tak naprawdę nie trzeba na sile wymuszać bo DLSS domyślanie sam powinien korzystać z najnowszego. Wiec od biedy jak chcemy kontrolować DLSS to można pobrać DLSS Twekaera i nim kontrolować globalny preset jak i OSD czy rozdzielczości poszczególnych presetow jakości. Małe sprostowanie. Po pierwsze to nawet nie trzeba najnowszych sterowników, nowy DLSS i FG bez problemu działa na np. 566.36. Po drugie to po skopiowaniu do katalogu gry nowej biblioteki DLSS w większości przypadków nie będzie używany automatycznie Preset J cz K ponieważ gry nie korzystają z domyślnych ustawień tylko ręcznie ustawiają np. Preset A lub Preset E. 1 1
MarcoSimone 665 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia a ja coś takiego znalazłem.... Jeszcze inne podejście do aktywacji dlss
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 12 minut temu, MarcoSimone napisał(a): a ja coś takiego znalazłem.... Jeszcze inne podejście do aktywacji dlss interesujace, zrobilem tak i teraz w F1 mam Preset K 1
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Tylko teraz się zastanawiam czy to że tam jest K rzeczywiście coś zmienia Nie mam czasu na głębsze analizy, ani nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zobaczyć różnicę.
MarcoSimone 665 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ogólnie to jest absurd. Wszystko powinno być w sterowniku a nie, że trzeba jeszcze biblioteki DLSS podmieniać bo max jest J a cześć gier ma jeszcze starsze DLSS i trzeba ręcznie. 2
galakty 3 303 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia To co daje ustawienie Najnowsze w apce NV? Nic? Dobra, podmieniłem biblioteki, w apce ustawiłem Najnowsze i w PoE2 mam Preset K - czyli git?
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia jak widac roznice to git jak nie to chyba nie?
Brolly 758 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 44 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): Ogólnie to jest absurd. Wszystko powinno być w sterowniku a nie, że trzeba jeszcze biblioteki DLSS podmieniać bo max jest J a cześć gier ma jeszcze starsze DLSS i trzeba ręcznie. Ja albo nie umiem czytać albo mam dałna https://us.forums.blizzard.com/en/d4/t/nvidia-claimed-dlss-4-support-for-diablo-iv-on-release-day-tomorrow/213619 tutaj z tego co rozumiem mają już DLSS 4 w grze a nie przez nvidia app, a ja mam ciągle pliki 3.7 i 3.8 wersje tylko 1 ma 3.1.1 ale to chyba został jak wcześniej bawiłem się w swap i nvidia inspector.
Nikelajer 4 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Zainstalujcie sobie tego DLSS Swapper. Znajdzie Wam wszystkie gry jakie macie zainstalowane i możecie później po wyświetleniu szczegółow gry kliknać na numerki DLSS i mozecie pobrać i aktywować ostatnie biblioteki edit: v310.1 i wyżej to jest ten "dlss4" Edytowane 31 Stycznia przez Nikelajer
galakty 3 303 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 24 minuty temu, Dominix napisał(a): jak widac roznice to git jak nie to chyba nie? W PoE2 to nie widać różnicy Muszę MFS 2024 sprawdzić na K EDIT: E tam, dalej rozmyta plama na ekranach. Nawet DLAA sobie nie radzi. Edytowane 31 Stycznia przez galakty
ptys 37 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/ 310.2 do pobrania 2
Zdzichon 69 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja sobie w PoE podmieniłem apką i różnica jest kolosalna. Na starym używałem dlaa, bo przy dlss shimmering przy przesuwaniu entrant był strasznie irytujący. Teraz praktycznie nie widzę różnicy między dlaa, a dlss. 1
caleb59 1 620 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Dajcie z miesiąc aż się AI "nauczy" i wyjdzie kolejna wersja sterowników + apki. 1
galakty 3 303 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 24 minuty temu, Zdzichon napisał(a): Ja sobie w PoE podmieniłem apką i różnica jest kolosalna. Na starym używałem dlaa, bo przy dlss shimmering przy przesuwaniu entrant był strasznie irytujący. Teraz praktycznie nie widzę różnicy między dlaa, a dlss. a jaka rozdzielczość? Bo 1440p różnicy nie widzę
leven 537 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Aż trzy wersje DLSS wyszły dzisiejszego dnia
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Nie wiem co się stało. Uspilem kompa, wynudziłem, odpalam F1 i znowu pokazuje preset D zamiast k, wylaczylem, odpaliłem inpectora, dałem apply ponownie i dalej mam w grze D, więc coś nie halo xd Edytowane 31 Stycznia przez Dominix
leven 537 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Pliki się same podmieniły ? Wklej jeszcze raz te trzy pliki DLSS do folderu grą i wtedy ustaw w inspektorze K. https://drive.google.com/drive/folders/1Xn1BhRVa3kd7k6qexlNpAWXNyeA4eqPd?usp=sharing
galakty 3 303 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja bym inspectora nie używał w tej chwili, wydaje mi się że może psuć. W PoE2 działa bez tego, innych gier nie testowałem (poza MFS ale tutaj dalej kaplica)
Kadajo 7 396 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Czu ustawicie to za pomoca inspectora czy DLSS Tweakera to nie ma znaczenia.
leven 537 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Może ta porypana apka od sterownika powoduje zmiany, w końcu jest to zainstalowane, a nie portable.
Zdzichon 69 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 30 minut temu, galakty napisał(a): a jaka rozdzielczość? Bo 1440p różnicy nie widzę 1440p Mi naprawiło dokładnie to co mnie denerwowało, także od razu mi się rzuciło w oczy. Może nie jesteś na to wyczulony.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 godziny temu, Dominix napisał(a): Tylko teraz się zastanawiam czy to że tam jest K rzeczywiście coś zmienia Nie mam czasu na głębsze analizy, ani nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zobaczyć różnicę. Na Reddice piszą, że preset J ma mniejszy ghosting, a preset K mniejsze szanse na shimmering tekstur. Aczkolwiek sam tego nie sprawdzałem jeszcze.
Dominix 403 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 godzinę temu, leven napisał(a): Może ta porypana apka od sterownika powoduje zmiany, w końcu jest to zainstalowane, a nie portable. Też mi się tak wydaje, jak będę na kompie to wywalę i zobaczę czy działa, w sumie bardziej mi w F1 mi zależy, ale tam oficjalnie te nowe transcos tam nie jest do tej gry dodane więc sam nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi