Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Ogólnie to jest wszytko bardziej proste niż się wydaje, tylko jak zwykle internet wszytko lubi komplikować.

Tak naprawdę, aby używać DLSS4 wystarczy mieć najnowsze stery i najnowsze biblioteki DLL które trzeba ręcznie wrzucić do katalogu z gra. :D

Profilu tak naprawdę nie trzeba na sile wymuszać bo DLSS domyślanie sam powinien korzystać z najnowszego.

Wiec od biedy jak chcemy kontrolować DLSS to można pobrać DLSS Twekaera i nim kontrolować globalny preset jak i OSD czy rozdzielczości poszczególnych presetow jakości.

Małe sprostowanie. Po pierwsze to nawet nie trzeba najnowszych sterowników, nowy DLSS i FG bez problemu działa na np. 566.36.

Po drugie to po skopiowaniu do katalogu gry nowej biblioteki DLSS w większości przypadków nie będzie używany automatycznie Preset J cz K ponieważ gry nie korzystają z domyślnych ustawień tylko ręcznie ustawiają np. Preset A lub Preset E.

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
44 minuty temu, MarcoSimone napisał(a):

Ogólnie to jest absurd. Wszystko powinno być w sterowniku a nie, że trzeba jeszcze biblioteki DLSS podmieniać bo max jest J a cześć gier ma jeszcze starsze DLSS i trzeba ręcznie.

Ja albo nie umiem czytać albo mam dałna :E

https://us.forums.blizzard.com/en/d4/t/nvidia-claimed-dlss-4-support-for-diablo-iv-on-release-day-tomorrow/213619 tutaj z tego co rozumiem mają już DLSS 4 w grze a nie przez nvidia app, a ja mam ciągle pliki 3.7 i 3.8 wersje :E tylko 1 ma 3.1.1 ale to chyba został jak wcześniej bawiłem się w swap i nvidia inspector.

Opublikowano (edytowane)

Zainstalujcie sobie tego DLSS Swapper. Znajdzie Wam wszystkie gry jakie macie zainstalowane i możecie później po wyświetleniu szczegółow gry kliknać na numerki DLSS i mozecie pobrać i aktywować ostatnie biblioteki

edit: v310.1 i wyżej to jest ten "dlss4"
image.png.f1bbe6a817704d2b4eebc9a842cd1c2e.pngimage.png.c74e5b98b2eee51e57d001f36bfd4f38.png

Edytowane przez Nikelajer
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Dominix napisał(a):

jak widac roznice to git jak nie to chyba nie? :D

W PoE2 to nie widać różnicy :E 

Muszę MFS 2024 sprawdzić na K 

EDIT: E tam, dalej rozmyta plama na ekranach. Nawet DLAA sobie nie radzi.

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Ja sobie w PoE podmieniłem apką i różnica jest kolosalna. Na starym używałem dlaa, bo przy dlss shimmering przy przesuwaniu entrant był strasznie irytujący. Teraz praktycznie nie widzę różnicy między dlaa, a dlss.

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, Zdzichon napisał(a):

Ja sobie w PoE podmieniłem apką i różnica jest kolosalna. Na starym używałem dlaa, bo przy dlss shimmering przy przesuwaniu entrant był strasznie irytujący. Teraz praktycznie nie widzę różnicy między dlaa, a dlss.

a jaka rozdzielczość? Bo 1440p różnicy nie widzę xD 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co się stało. Uspilem kompa, wynudziłem, odpalam F1 i znowu pokazuje preset D zamiast k, wylaczylem, odpaliłem inpectora, dałem apply ponownie i dalej mam w grze D, więc coś nie halo xd 

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
30 minut temu, galakty napisał(a):

a jaka rozdzielczość? Bo 1440p różnicy nie widzę xD 

1440p Mi naprawiło dokładnie to co mnie denerwowało, także od razu mi się rzuciło w oczy. Może nie jesteś na to wyczulony.

Opublikowano
3 godziny temu, Dominix napisał(a):

Tylko teraz się zastanawiam czy to że tam jest K rzeczywiście coś zmienia :E

Nie mam czasu na głębsze analizy, ani nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zobaczyć różnicę.

Na Reddice piszą, że preset J ma mniejszy ghosting, a preset K mniejsze szanse na shimmering tekstur. Aczkolwiek sam tego nie sprawdzałem jeszcze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, leven napisał(a):

Może ta porypana apka od sterownika powoduje zmiany, w końcu jest to zainstalowane, a nie portable.

Też mi się tak wydaje, jak będę na kompie to wywalę i zobaczę czy działa, w sumie bardziej mi w F1 mi zależy, ale tam oficjalnie te nowe transcos tam nie jest do tej gry dodane więc sam nie wiem.