Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No, Stella Montis 4 na 5 wejść to szybka śmierć.

Jeśli nic się nie zmieni, a poprzednie mapy się znudzą, to przewiduję, że w nowym roku będzie może połowa graczy z tego, co jest.

Mógłbym wchodzić dla walki, ale nie mam absolutnie ochoty tego robić.

Z kolei jak ktoś zacznie strzelać - i to nawet z zielonym syfiastym sprzętem - przewaga jest tak spora, że bardzo ciężko wygrać. IMO nie ma tu balansu. Mając niebieską tarczę i niebieskiego gnata, i tak się przegrywa.

Edytowane przez Sponsi
  • Upvote 1
Opublikowano

Mi zostało 1 zadanie w wieży kontrolnej, niestety przez przypadek sprzedałem klucz i nie mogę znaleźć drugiego. 

Większość warsztatu mam na 2 trochę na 3, ale bez planów i tak nie ma co tworzyć na tym etapie. 

Ekwipunek zawalony, kasy ponad 200k i nie mogę już rozszerzyć bardziej. 

PvP byłoby ok gdyby można było wybrać czy chcesz, czy nie. To jest największy problem. Coś jak w D4 mogliby zrobić, że jak ktoś chce PvP to ma flagę albo cały serwer jest nastawiony na PvP bądź PvE. Jak ktoś robi trudne zadanie to nie chcę mu przeszkadzać, ale czasem ktoś wali do mnie w plecy i to wkurza bo wcześniej go ominąłem bez strzelania. 

Stella Montis jest trudna nawet bez PvP, najgorzej jak pokonasz jakiegoś bota, ledwo żyjesz i Cię ubija jednym strzałem.

I powtarzam nie miałbym problemu z tym gdybym się godził na PvP. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie mam nic do PVP, ale nie lubię pomieszanego pvp z pve, tak samo jak we World of Warcraft, gdzie są mapy właśnie pvpve, jak chcę PVP to wchodzę w odpowiednie tryby jak arenka itd. Tutaj ten pomysł z flagą pvp, albo osobne serwery dla pvp byłby dobry dla wszystkich. Wtedy kupię gierkę, na razie czekam na rozwój wydarzeń, co twórcy zaoferują na dłuższą metę(rozwój).  Dlatego w cod/bf wolę te zwykłe tryby aniżeli tzw Warzone.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano

Otóż to, PvPvE średnio się sprawdza, rozumiem zamysł ale na dłuższą metę ludzi zirytuje, bo trudno zrobić questy na Stella Montis jak zaraz w plecy dostajesz strzała. 

Mi się nawet nie chce walczyć bo wolę współpracę i ubicie niektórych botów wręcz jej wymaga. 

• Upvote 1
Opublikowano

Przecież ta gra by się w 2 tygodnie znudziła jakby było tylko pve. Straciła by pewną głębię. To obecność innych graczy dodaje grze bardzo dużo nieprzewidywalności, losowości zachowania, możliwa wrogość zdecydowanie pobudza emocje. Bez pvp progres byłby sporo szybszy. Biegało by się po mapie sprawniej, szybciej bo zagrożenie sporo mniejsze. Nawet jakby oddzielić pve od pvp. To ci znudzeni pve, na pvp i tak by nie przeszli. Liczba graczy po miesiącu na pewno by spadła, a tymczasem miesiąc po premierze i dalej ilość graczy utrzymuje się z premierowego weekendu, ba nawet jest jeszcze więcej.

Opublikowano (edytowane)

Według mnie gierka pod pve z coop wydaje się być idealna, dasz radę solo a jak nie to coopa na jakiegoś trudniejszego przeciwnika. Przy tym szukaniu gratów, robieniu zadań, to całe PVP tylko przeszkadza, nie ma nic gorszego jak strzelanie w plecy albo podczas lootowania. 

Śmierć od bota/ARCa i strata całego wyposażenia jest ok, ba nawet friendly fire, ta cała rozgrywka wydaje się być w porządku poza tym PVP, żebym ja jeszcze chciał to nie ma sprawy, ale nie tak jak to opisujecie. Czasem to jest nagminne.

Zależy od graczy, czy są znudzeni czy nie. Aktualnie też można być znudzonym i dlatego niektórzy uprzykrzają innym grę, bo myślą, że takie strzelanie daje komuś frajdę:E  Mnie by to odrzucało do dalszej gry. Mnie to nie bawi.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
24 minuty temu, babayaga napisał(a):

Przecież ta gra by się w 2 tygodnie znudziła jakby było tylko pve.

No ale popatrz na to z tej strony.

Zrobiłem wszystkie questy, biegać bez celu nie ma sensu, to co mam ubijać graczy którzy dopiero zadania zaczynają robić? :D 

To ma być ta głębia? 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Mi zostało 1 zadanie w wieży kontrolnej, niestety przez przypadek sprzedałem klucz i nie mogę znaleźć drugiego. 

Większość warsztatu mam na 2 trochę na 3, ale bez planów i tak nie ma co tworzyć na tym etapie. 

Ekwipunek zawalony, kasy ponad 200k i nie mogę już rozszerzyć bardziej. 

PvP byłoby ok gdyby można było wybrać czy chcesz, czy nie. To jest największy problem. Coś jak w D4 mogliby zrobić, że jak ktoś chce PvP to ma flagę albo cały serwer jest nastawiony na PvP bądź PvE. Jak ktoś robi trudne zadanie to nie chcę mu przeszkadzać, ale czasem ktoś wali do mnie w plecy i to wkurza bo wcześniej go ominąłem bez strzelania. 

Stella Montis jest trudna nawet bez PvP, najgorzej jak pokonasz jakiegoś bota, ledwo żyjesz i Cię ubija jednym strzałem.

I powtarzam nie miałbym problemu z tym gdybym się godził na PvP. 

Annex? Czy który? Chyba mam, chcesz?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, babayaga napisał(a):

Przecież ta gra by się w 2 tygodnie znudziła jakby było tylko pve. Straciła by pewną głębię. To obecność innych graczy dodaje grze bardzo dużo nieprzewidywalności, losowości zachowania, możliwa wrogość zdecydowanie pobudza emocje. Bez pvp progres byłby sporo szybszy. Biegało by się po mapie sprawniej, szybciej bo zagrożenie sporo mniejsze. Nawet jakby oddzielić pve od pvp. To ci znudzeni pve, na pvp i tak by nie przeszli. Liczba graczy po miesiącu na pewno by spadła, a tymczasem miesiąc po premierze i dalej ilość graczy utrzymuje się z premierowego weekendu, ba nawet jest jeszcze więcej.

Ale skoro PvP wq... to jak ma się PvE znudzić? ARC są mocne, zadania niech będą ciekawe, co-op, niech kombinują.

Przecież ta gra ma taki sukces nie dlatego, że biegają tarko-debile, tylko że jest fajny setting, można pobiegać, lootować, wspólnie pozabijać ARKi...

Utrzymuję, że jeśli będzie dalej w tą stronę, jak Stella Montis, to po nowym roku 30% spadek lekko.

Teraz, galakty napisał(a):

Space control tower, żeby na górę się wbić. 

Włączam i sprawdzam.

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Space control tower, żeby na górę się wbić. 

Szukaj mnie 'Sponsi'

dam Ci, bo ja się tam już nałaziłem : ) chyba musimy na duosa wejść i Ci dam wtedy, ale to pewnie będzie sieka, pewnie trza na Dam pójść.

image.png.a7f3ea0cd18b25bc0358ea376580cb5b.png

Edytowane przez Sponsi
  • Upvote 1