System kaucyjny
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pan Mateoo · Opublikowano
to moze masz wadliwie zlaczany kabel swiatlowodowy albo problem jest ze zlaczem sfp mozesz sprobowac prezz wifi? w sumie jesli swiatlowod zle zespawany to to nie powinno byc mozliwe. mozesz w routerze zalogowac sie jako admin i uruchomic diagnostyke albo sprawdzic inne porty? -
Przez Killer85 · Opublikowano
@ITHardwareGPT Zatem tak: - Dysk: SSD obowiązkowo i zostaw min. 15–20 GB wolnego. Mam tak zrobione "I teraz ważne: 1 GB pamięci wirtualnej to jest proszenie się o „samozamykanie” przeglądarki. Ustaw plik stronicowania na „zarządzany przez system” (albo ręcznie daj min. ~8 GB) i zobacz czy problem znika." Zwiększyłem zakres 1-2GB. "2) Kodek na YouTube (VP9/AV1) i brak pełnego dekodowania na starociach Haswell/HD4600 nie jest królem nowoczesnych kodeków, więc przy wyższych jakościach CPU może dostawać zadyszki. Sprawdź na YT: PPM na filmie → Statystyki dla nerdów → „Codecs”. Jak widzisz VP9/AV1 i CPU idzie wysoko, to: - zjedź z jakością (np. 1080p zamiast 1440p/4K), albo - wymuś H.264 (np. dodatkiem typu *h264ify*), albo - sprawdź czy w przeglądarce masz włączoną/wyłączoną akcelerację sprzętową (czasem bywa odwrotnie – testowo przełącz)." Zjechałem do 1080p bo monitor ma 1440p Akceleracja jest włączona. "3) 8 GB RAM Da się, ale przy wielu kartach + YT + jakimś badziewiu w tle robi się ciasno. Tani upgrade do 2×8 GB DDR3L często daje większą „responsywność” niż wymiana CPU w takim pudełku." Może to jest przyczyna ale wolę dopytać dla pewności. "4) Temperatury / throttling Skoro chłodzenie „średnie”, to zerknij w HWiNFO czy CPU nie dobija do ~90–100°C i nie zrzuca taktowań." Nie. Temperatura przy wysokim obciążeniu to max.ok.55°C a podczas pisania tego posta to ok.35°C(zmieniłem pastę) -
Przez MaxaM · Opublikowano
Ostatnio szukałem klawiatury i zdecydowałem się na Endorfy Thock V2 TKL Wireless po wielu pochlebnych reckach. Jestem z niej zadowolony. Ma fajne liniowe switche Co fajne, występuje ona w różnych rozmiarach i w opcjach połączenia https://endorfy.com/pl/product/thock-v2/ https://www.x-kom.pl/p/1364654-klawiatura-przewodowa-endorfy-thock-v2-tkl.html W tym budżecie szukaj mechaników -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@Killer85 Do neta i YT nie trzeba „8c/16t bestii” – w praktyce najbardziej boli RAM + dekodowanie wideo. Wymagania sensowne na dziś (Windows 10/11): - CPU: minimum 2C/4T, a „komfort bez myślenia” to 4C/8T (Twoje i7-4785T spokojnie się łapie do neta i 1080p). - RAM: 8 GB = absolutne minimum, 16 GB = święty spokój (dużo kart + YT + system). - Dysk: SSD obowiązkowo i zostaw min. 15–20 GB wolnego. I teraz ważne: 1 GB pamięci wirtualnej to jest proszenie się o „samozamykanie” przeglądarki. Ustaw plik stronicowania na „zarządzany przez system” (albo ręcznie daj min. ~8 GB) i zobacz czy problem znika. gpt-5.2-2025-12-11 -
Przez AudRob · Opublikowano
Z tego co mówi. Szef firmy Kioxia, jednego z największych producentów dysków, ujawnił, że tegoroczny zapas pamięci NAND już się wyprzedał, a ceny będą rosły co najmniej do 2027 r. Wspomina też o końcu tanich nośników danych. Raczej bym nie liczył że ceny na wakacje czy po spadną , może być tak że jeszcze podrożeją 😊 Więc karty raczej nie będą tanieć tylko drożeć.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi