5800X3D - kupować 4080S czy czekać?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Mistrz zakonu Paladynów · Opublikowano
Jak wejdzie do media expert za 4800 to wezme moze w ratki zero. W sumie nie pali sie az tak zobaczymy jak cena do końca lutego. -
Przez Adikon · Opublikowano
Dzięki. W ogóle na triple znów wrócił ten sam problem, że jak chcę odświeżyć pulpit to mieli i mieli. Ogólnie zamula, a szczególnie jak chcę coś zrobić w panelu NVIDIA. W grach bez zmian. -
Przez MarcoSimone · Opublikowano
Jak wiecie, nabyłem płytę z zewnetrznym generatorem ELCK. Jak się ma fart (albo kolegów fartownych ) to z 9800X3D można zrobić 9850X3D. Wrzucałem tu filmik z 5700Mhz w CP2077 ale chociaż gra była stabilna to żeby być rzetelnym zaporzyczyłem metodologię badania stabilności od SkatterBencher -> https://skatterbencher.com/2024/11/06/skatterbencher-82-ryzen-7-9800x3d-overclocked-to-5750-mhz/ Wcześniej po prostu była 1h ycruncher VT3 (nr.20). Natomiast odpalenie ycruncher BKT (nr.11) powoduje, że 5700Mhz z CO+5 jest niestabilne. Wymaga +15. Poświęciem 2dni bite na zrozumienie tego o czym pisze/mówi SkatterBencher i na bazie testów ogarnięcie dlaczego tak testuje i co powoduje ELCK (zwaszcza w kwestii napięć). Wrzucam screeny z testów 5600Mhz/IF2200/6000CL30. Przy ELCK zamiast używania curve optimizer, używałem curve shaper. ELCK: 103.23 MIN FRQ. Shaper -25 LOW FRQ. Shaper -25 MED FRQ. Shaper -25 HIGH FRQ. Shaper +5 MAX FRQ. Shaper +5 -
Przez MJRegul · Opublikowano
Owszem, z pełną świadomością co i jak. Potestuję, jak mi podpasuje to zostanie, jak nie to zwrócę. Jak mi B580 pasuje to jeśli nie ogłuchnę przy 5070 to problemu nie widzę chyba, że mi zabranie VRamu ale to będę później płakał najwyżej
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi