Skocz do zawartości

Upgrade procesora pod Stalkera 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Jest filmik nad wykresem, pokazują, że epic- full detale + 720p

Czyli graczowi psu na budę.
To ja chyba wolę to:
https://www.tomshardware.com/video-games/pc-gaming/stalker-2-pc-performance-testing-and-settings-analysis#section-stalker-2-returns-to-the-zone-after-a-long-absence

RTXy bęcki od radków? ;)

5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@JeRRyF3D ja mam ARocka B650 za poniżej 500zł i daje radę, więc Twój argument jest nietrafiony

W Twoim wypadku, tak.
Jednak taki np. intelowiec, jak ja, gdyby brał pod uwagę przesiadkę całkowitą na AMD,
to chyba do nowego cepa za 2.5K, nie kupi raczej mobo za 500 zł (to byłby jakiś strategiczny "strzał w stopę").

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Że dwa są. Jakiś niemiecki i anglojęzyczny.

Weź kup cepa który sam się rozkłada jak zgniłe kalesony. Tak jak wspominałem, żaden szanujący się recenzent nie poleca Intela 13-14 gen. Osobiście bym się bał

Eeee, przesadzasz ;)

Wystarczy ustawić po swojemu i nawet pierwsze wypusty nie są straszne.

30 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jednak taki np. intelowiec, jak ja, gdyby brał pod uwagę przesiadkę całkowitą na AMD,
to chyba do nowego cepa za 2.5K, nie kupi raczej mobo za 500 zł (to byłby jakiś strategiczny "strzał w stopę").

W sumie to czemu nie - już nie zważając na konkretną platformę, ale co - jest jakiś kodeks, czy religia, która zabrania kupić płytę za 500 do proca za 2k, czy o co chodzi?

Coś jak audiofilie - kabelki za 10% wartości kolumn? Da taki kilka setek za kabelki z miedzi, identyczne z tymi po 10zł z metra, no ale zapłaci więcej, bo nie wypada zapłacić mniej? :)

Edytowane przez rzymo
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, rzymo napisał(a):

W sumie to czemu nie - już nie zważając na konkretną platformę, ale co - jest jakiś kodeks, czy religia, która zabrania kupić płytę za 500 do proca za 2k, czy o co chodzi?

Wiesz co. To się zdeaktualizowało dopiero od... 5, 6 lat (?). Bo zawsze każdy "rozsądny" robiąc taką rozpierduchę w sprzęcie, platformie i portfelu zwykle robił to "na lata" i perspektywicznie.
"Kupię dobre mobo i będę miał na długo". I tak robiłem zawsze. Ale ostatnie kilka lat, życie i rynek pokazują, że to raczej "boomer nawyki", bo skutecznie robią nas w jajeczko, zmieniając tak szybko, tak często i tak nieobliczalnie wszystko, że teraz... to nawet zasiłkę trudno kupić z gwarancję, że posłuży lata ;), bo kurtka zrobi myk czy dwa w zasilaniu kolejnej generacji GPU i dupunia zbita.

Więc paradoksalnie może się okazać, że teraz będzie warto kupować na wymiar, tu i teraz, bez "perspektywicznego przepłacania".

Edytowane przez JeRRyF3D