Auta elektryczne (BEV)
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ODIN85 · Opublikowano
Ci starzy bezdzietni kawalerowie to mają życie -
Przez some1 · Opublikowano
Drugie SSID jest przez router realizowane przeważnie poprzez VLAN. Chyba, że każde radio dostaje osobny SSID, są routery tri-band czy quad-band. Oczywiście zawsze można ustawić osobne SSID dla 2,4GHz i osobne dla 5GHz. Na tanim Asusie też. -
Przez hubio · Opublikowano
@VRman z całym szacunkiem, ale dla mnie to nie szczęście tylko egzystowanie Też tak miałem. Mam porównanie. Widzę różnice OGROMNĄ... Oczywiście kwestie zdrowia są najważniejsze - tu 100% racji. Ale zdrowie, jedzenie i dach to jest jedynie egzystowanie wg mnie. @Klakier1984 pytanie tylko co w tym czasie wolnym jesteś w stanie robić. Na co masz chęć. Czy możesz sobie na luzie pograć kilka godzin albo robić to co lubisz. Ja mam taki rytm pracy od ponad 20 lat. Wstaję ok 12-13. Pracuję do ok 20-22. Czasami od 9 do 22 w szczególnie napiętym okresie, ale to jeden miesiąc. Najczęściej od ok 12-13 do jakieś 20. Ok 21 jem i oglądam film. Od 22-24 do 4-5 rano gram. Dosyć często robię sobie wolne już ok 18 i gram wtedy w jakąś strategię do 22. Praca mi idzie tak szybko, że wiem, że to co robię przez 4 godziny inna osoba by robiła z 8h więc dzięki dużej wydajności mam czas dla siebie. Na etacie jakbym pokazał jak dobrze pracuję miałbym zlecaną najgorszą pracę albo dodatkową. Przerabiałem to właśnie na etacie. Napisałem 3x szybciej protokół to dostawałem zadanie pomocy osobom co się nie wyrabiały. Oczywiście najcięższe kontrole itp. I wiem, że tak jest. Ma ktoś dzieci to jakby nie pracował to się go nie ruszy. Jesteś wydajny i jak zrobisz szybciej swoją pracę to dają ci następną. Więc najbardziej opłaca się cwaniakowanie i udawanie. Rezultat - udajesz, że pracujesz przez 8h co jest jeszcze cięższe niż sama praca. A czasu dla siebie tak czy inaczej nie masz. Na własnej działalności KAŻDA oszczędzona sekunda pracy jest dla ciebie. W przypadku pracy na taśmie oczywiście nie ma cwaniakowania. Tam każdy haruje te 8h a nadzorcy niewolników tylko patrzą czy przypadkiem nie pójdziesz do WC jak nie ma przerwy. Najczęściej słyszę od takich osób, że są tak bardzo zmęczone, że jedynie co pozwoli im zasnąć to piwo. Bo jak się jest mega zmęczonym często nawet nie można zasnąć. Taki mamy "extra" świat XXIw. A 3 zmianowy system pracy ma bardzo negatywny wpływ na zdrowie co jest już udowodnione.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi