Auta elektryczne (BEV)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
Kurde dziwna trochę sprawa z tymi memkami. Niby zaraz tego nie ma być na półkach a tak sprawdzałem sobie CU-DIMM'y i patrzę a tu na magazyn dopiero co wjechało (wczoraj lub w piątek) ponad 100 kompletów od GoodRam'a - 32gb 6400 CL32 i ponad 100 kompletów Corsair Vengeance 32gb 6000 CL38 🤣🤣 Co prawda zestawów 48gb i 64gb jak na lekarstwo ale te 32gb chyba będzie zalegać skoro rekiny AI tego nie chcą 🤣 -
Przez marjanoos · Opublikowano
No bo jest to jeden z lepszych monitorów OLED w tej cenie, ale niestety nie jest bez wad. -
Przez gorzko · Opublikowano
Ostatnio zacząłem trochę fotografować i mój obecny komputer strasznie zamula przy obróbce zdjęć - przesunięcie jednego suwaka oznacza od kilku do kilkunastu sekund czekania na efekt. Obrabiam tylko ok. kilkunastu zdjęć na tydzień, ale i tak jest to mordęga. Czy da się jakoś unowocześnić mój komputer, żebym uzyskał minimalny komfort pracy? :-) Poza zdjęciami jestem niedzielnym graczem (raczej stare tytuły i z tym nie ma problemu) oraz czasem programuję (tu bywa gorzej). Mój budżet to 2-5k PLN, w zależności od tego jak duży efekt uzyskam. Do budżetu można doliczyć kwotę, jaką uzyskam z odsprzedaży wymienianych części. Jestem otwarty na zakup używek, ale raczej przy niższym budżecie. Z góry dziękuję za sugestie, poniżej zamieszczam mój obecny zestaw. Procesor Intel(R) Core(TM) i5-10400F 2.90GHz RAM ADATA XPG Gammix D10 3600MHz CL18 16GB (2x8GB) Grafika Sapphire Radeon RX 570 NITRO+ 4GB GDDR5 Płyta główna MSI B560M PRO Dysk 1 (system i programy) Samsung SSD 850 EVO 250GB Dysk 2 (gry i programy) Western Digital HDD 7200 RPM WD5000AAKX 500GB Dysk 3 (zdjęcia) Crucial SSD MX500 500GB Zasilacz SilentiumPC Deus G1 500W 80Plus Bronze Obudowa SilentiumPC Regnum RG6V TG REV 1.1 Monitor Dell U2722DE -
Przez kanon7 · Opublikowano
Ryzykowny biznes (gier) wydawcy sami sobie zgotowali przygotowując gry w latach 2020-2025 typu: - LPG+ - woke game - gry usługi - gry mikrotransakcje itd. Jakoś na jesień 2025 Sony w wywiadzie informowało że gry typu AAA z wysokim budżetem typu 200-300 mln$ musi się sprzedać w nakładzie ok. 8 mln szt. aby gra wyszła na totalne = zero finansowo. Wszystko powyżej 8 mln szt. to zarobek dla nich. Jak widać w poniższym zestawieniu, da się zarobić na grach wysoko-budżetowych, tylko to teraz "Sony MAGA U$A" a tam z myśleniem jest trochę trudno W ostatnich latach wyszło dużo gier AAA, wg "starego" formatu, bez ww. udziwnień które bez problemu się bardzo dobrze sprzedały - ilość szt.: - Red Dead Redemption 2 - 79 mln+ - Spider-Man 2 – ~16 mln+ - God of War Ragnarök – ~15 mln - Gran Turismo 7 - 11 mln - Elden Ring - 30 mln - Baldur’s Gate 3 < 20 mln - Hogwarts Legacy – 40 mln - Cyberpunk 2077 – 35 mln+ - Helldivers 2 – 18 mln Więc gry nie są ryzykownym biznesem, jeżeli tworzy się i wypuszcza, stare, dobre gry AAA. Jak chcą wydawać TLOU battle usługa, zamiast TLOU 3 lub Concord - to co się dziwić....
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi