keith 0 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 Witajcie, Zamiary mam takie jak w tytule. Karta ma zasilanie 16pin, a mój zasilacz ( Thermaltake Toughpower GF1 750W) ma możliwość podłączenia 2x8pin. Czy to jest jakiś problem, że nie mam najnowszego gniazda 12pin? Czy przejściówki 2x8 na 16 są bezpieczne? Nie chciałbym, żeby mi się coś zjarało. A tak przy okazji - polecacie może jakieś podpórki do dużych kart, czy po prostu coś tam ma trzymać i nie należy przywiązywać do tego jakiejś specjalnej wagi?
Radio Tirana 265 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 17 minut temu, keith napisał(a): Czy przejściówki 2x8 na 16 są bezpieczne? Nie chciałbym, żeby mi się coś zjarało. Od półtora roku jadę na przejściówkach i jak dotąd nic złego się nie stało. 1
skunRace 248 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 @keith Znam wiele osób, które używają tych przejściówek od premiery i nic im się nie stało. Najważniejsze żeby to dobrze wpiąć, poza tym 4070S z jej poborem to nie 4090, więc tym bardziej nie masz się czego obawiać. Druga sprawa do Thermaltake możesz kupić dedykowany kabel. https://pl.thermaltake.com/sleeved-pcie-gen-5-splitter-cable.html Asus Tuf ma podpórkę w zestawie, ale ogólnie podpórka jak podpórka, ma spełniać swoje zadanie, byle karta nie opadała. 2
keith 0 Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Opublikowano 25 Listopada 2024 Ten kabel to bardzo fajny pomysł. W sumie zawsze 1 punkt styku mniej.
STALKER 16 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Ale kup kabel ten nowy standard 2x8P-12V-2x6-600 to najnowszy ulepszony powinien pasować ale dla pewności poczytaj.
Qrdello 212 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Wgl lipton z tym gniazdem było sobie jeden gen, narobiło jajców i prędziucho nVidia wprowadza usprawnione do Blackwella a posiadacze zasilaczy ATX3 z tym standardem to teraz co? Dopłata za kabel od producenta zasilacza, czy nV załatwi im darmowe sztuki Czy może nowy zasilacz, bo jedno gniazdo się zmieniło... 1
Send1N 810 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 To jedno a drugie to że to złącze miało rozwiązać też problem estetyki zamiast np 3x8pin a tu już jakieś ploty chodzą o kartach z 2x12vhpwr i znów zrobi się bałagan 1 1
Artur2369 1 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Od siebie polecam dedykowany kabel taki jak masz podlinkowany wyżej. Nie baw się w żadne przejściówki bo mogę spowodować problemy w późniejszym czasie.
STALKER 16 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Ten kabel co pisałem wyżej jest to dedykowany kabel do zasilaczy np. Seasonic taki wydał do swoich zasilaczy i jest to najnowszy standard. 12vhpwr jest już przestarzały. 1
keith 0 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2024 Mozesz podać jakiś przykład? Ten podlinkowany wyżej wydał mi się ok również dlatego, że to ten sam producent, co zasilacza. Thermaltake chyba nie robi innych tego typu kabli.
STALKER 16 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Sprawdź w google myślę że na pewno robi bo wszyscy lepsi gracze zasilaczy mają takie kable sprawdź dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi