SSD MLC z Aliexpress
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez kanon7 · Opublikowano
Cały czas się zastanawiam, po co to -
Przez DżonyBi · Opublikowano
to mocno zależy i jest to kwestia trochę indywidualna. nowy TUF Gaming X870 wydaje się lepszy od Gaminga X670E pomijac kwestie podzialu linii Z nowa plyta Tuf Gaming dostajesz (X870 vs X670E): - lepsza sekcje VRM 2x8+2+1 80A SPS vs 2x7+2+1 70A SPS - lepsze OC pamięci 8000+ vs 6400+ - WiFi 7 vs Wi-Fi 6E - w X870 jest USB 4.0 z większą przepustowościa (moze przyda mi sie do VR) - lepsze RGB w X870, bardziej naturalne - natywne wsparcie Zen 5 bez flashowania - audio ALC1220P vs S1220A - tutaj chyba na korzyść X670E, ale u mnie i tak idze sygnał przez wzmaciacz Onkyo -
Przez galakty · Opublikowano
U mnie wszystko działa. Ale... tryb kariery to pomyłka, żenada, nie wiem co więcej powiedzieć. Zakładasz firmę, kupujesz samolot (możesz na początku tylko first flight) i... robisz te same misje pod rząd. Teksty AI (pasażerów) są zawsze takie same, oczywiście sztuczne i bez emocji. I mam to robić 20-30 razy żeby móc załozyć inną firmę (transportową) i kupić inny samolot? Poważnie? Kto tam na łeb upadł? -
Przez keiw · Opublikowano
Trochę zabawy dziś za mną. Otworzyłem laptopa, by do testów włożyć stary dysk M.2 128 GB. W tym Legion dobranie się do wnętrza jest dobrze zrobione. 8 identycznych śrubek i tyle. Przyssawka się przydała, ale i bez tego pokrywa łatwo puszcza. (W MSI Raider tak łatwo nie jest, dodatkowo sporo delikatnych plastików.) Włożyłem dysk i pierwsze, to puściłem z pendrive czystą instalkę Win11 Home 24H2. Nie było żadnych problemów, oprócz tego, że nie działał touchpad, ani w trakcie instalacji, ani nawet już jak się system w zupełności uruchomił. Później zainstalowałem sterowniki z folderu Drivers, które skopiowałem z oryginalnie włożonego dysku. Płytka ruszyła. Zainstalowałem Lenovo Legion Toolkit i tu w Pobieranie, pobrałem i zainstalowałem kolejno, to co pokazał w aktualizacje: Nie jestem pewien, czy program wyszukuje najnowsze dostępne wersje sterowników od Lenovo? Chyba tak, bo jak później puściłem wyszukiwanie sterowników na stronie www supportu, to nic już nie zaproponował. Sterowniki grafiki do Nvidia i Intela pobrałem najnowsze z ich strony domowej. Po tym w Menedżer urządzeń nie miałem nic z wykrzyknikiem. Po tym dopiero puściłem wyszukiwanie aktualizacji w Windows Update. Tak to wyglądało w Menedżer zadań: Zero zbędnych śmieci. Kolejny test. Pobrałem Lenovo Recovery Media. Na pendrive został zapisany obraz dla mojego Legiona. Puściłem to na tym samym dysku, na którym wyżej robiłem czystą instalację, bo to i tak dla testu. Muszę przyznać, że trwało to długo. Dyska jest też niezbyt szybki, ale ta procedura jest dość zakręcona. Nie wymagała mojej ingerencji. Wszystko robiło się skryptami. Mogli to jakoś bardziej czasowo usprawnić. Jak już wszystko przemielił, podzielił dysk na partycje: rozruch i odzyskiwanie (ukryte) i systemowa z Win11, to ruszyła procedura instalacji Windows, jak po wyjęciu z pudełka. Myślałem, że obraz będzie bardziej aktualny, niestety nadal była wersja Win11 22H2. Oczywiście dostajemy sporo preinstalowanego "syfu". Czekam na zamówionego Patriot VP4300 Lite 4TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (VP4300L4TBM28H). Prawdopodobnie wybiorę opcję zainstalowania na nim systemu "na czysto". Muszę też dodać do instalki Win11 sterowniki do płytki dotykowej - jeszcze nie wiem, które to ożywiły płytkę. Działa ona bez problemu w trakcie Lenovo Recovery i później instalacji Windows 11. Bez tego też da radę, ale jest to bardziej męczące :-) Nie wiem, czy Tobi jest potrzebny? Trochę się rozpisałem, ale może też ktoś będzie miał podobne dylematy i coś z tego mu pomoże ;-)
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi