-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DżonyBi · Opublikowano
Cały czas mnie korci, żeby spróbować z Asusuem. Nigdy nie miałem ich płyty. https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-tuf-gaming-x870-plus-wifi-14137921/ Za 1500zł wydaje się ciekawą propozycją. Moje ramy widnieją na liście QVL. Co do podziały linii też mi pasuje: Płyta ma dwa gniazda PCI 5.0x16 (GPU), PCI 4.0x16 oraz 4 gniazda na dyski M2. Podział wygląda tak, że gniazdo dyskowe M2_2 dzieli linie z gniazdem PCI 5.0x16 (GPU), więc pozostają 3 wolne gniazda dskowe do obsadzenia. Gniazdo M2_4 dzieli linię z PCI 4.0x16, ale ja tego gniazda nie bede i tak uzywał, bo mam karte postawioną pionowo. Taki sam podział ja w duzo drozszej płycie ProArt. Mam wątpliwości co do jakosci Asusa, ale ta płyta mi poważnie wpadła w oko. -
Przez dan254 · Opublikowano
Na szczęście go znerfili i jest już do ubicia bo przed tym to był bardzo przegięty. -
Przez MaxaM · Opublikowano
Ty naprawdę myślisz, że Ukraina po 3 latach też nie jest osłabiona? Może i Rosja wciąż przejmuje tereny ale jakim kosztem? Armia rosyjska pierwszego rzutu została zgruzowana. Połowa środków z czasów ZSRR wyparowała. Gospodarka zaczęła się walić. Brak rekrutów do walki, brak rąk do pracy. I jak wyżej, ekonomii nikt nie może oszukać. Ponad dekadę upychali pieniądze po skarpetach, szykowali się na wojnę. Mieli środki aby trzymać gospodarkę przez te lata. Te środki już się skończyły. Gospodarka zaczęła jazdę bez trzymanki. Wojnę można trochę porównać do czasów covida. Bywało ciężko, ale gospodarki przetrwały, bo miały środki na to. Ale gdyby twardy lock down trwał z 5 lat, to byśmy wrócili do czasów PRL. -
Przez 209458 · Opublikowano
W mojej branży mi wygodnie, a po 40 to już nieco późno na zmianę kariery i startowanie od zera. No i szwagier elektrtyk mi wystarczy ;) -
Przez jagular · Opublikowano
Już wcześniej zaangażowałem się w dyskusję na temat kolorystyki, na czacie. Dalej nie widzę sensu wprowadzania w to UI dodatkowego koloru "bordo"
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi