Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

@sideband A ile czasu PTM jest w "cywilnym" obrocie? Żeby z czasem nie wyszło, że to co trafia do konsumentów końcowych ma inny skład i się zużywa...

A tego to nie wiem tylko na większych arkuszach są daty przydatności. Po skrojeniu to na pudle brak daty, ale wydaje mi się, że oni to robią na bieżąco. 

Do tej pory trafił mi się jeden wadliwy wad.

Opublikowano

Ja w laptopie użyłem PTMa starszego niż rok i nie zauważyłem żadnych problemów związanych z jego zestarzeniem się. Nałożył się normalnie a temperatury są lepsze niż na paście.

• Upvote 1
Opublikowano

Również mam PTM od sidebanda, i co się okazuje po czasie mimo bardzo słabego chłodzenia ( 4060 Twin 2x OC) w pierwszych dniach temperatura bez zmian (wina karty nie PTM), ale przetyrałem go pare dni na wyższych temperaturach po 30/40 min bez UV i teraz przy UV temperatury sa jeszcze niższe niż były na pascie stockowej, nie wiem czy to aktualizacja sterowników, czy rzeczywiście u mnie musiał się ten PTM "wygrzać", tak czy siak polecam. 

Opublikowano

Widzę, że PTM im starszy tym lepszy :) Szkoda, że nie jest tak samo z CPU/GPU.
Gdzieś widziałem wykresy gdzie PTM zyskuje coraz lepsze właściwości przez zmiany temperatur - GPU wyłączona jako jedna skrajność, GPU z wyższymi temperaturami w stresie jako druga skrajność.
Im więcej takich cykli przeleci i im większa różnica temperatur między takimi cyklami, tym lepiej wypełni lukę i niedoskonałości między rdzeniem, a radiatorem - przynajmniej ja tak to rozumiem.

• Upvote 1
Opublikowano

Uprzejmie donoszę, że po tygodniu od operacji, pacjent ma się wyśmienicie. Dzisiaj po kilku godzinach wytężonej pracy, HS nie przekroczył 72st, a delta waha się w okolicach 9st. 🍸😃

Wentyle ledwo dobijają do 1300obr (w trybie BIOS na Performance)

• Thanks 1
  • Upvote 1