Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To metro to chyba trzeba w 8K testować żeby solidnie docisnąć GPU bo te 400-500 fps to śmiech na sali :E 

Jak dzisiaj będzie mi się chciało to może wrzucę benchmarki Titana Xp, akurat mam w budzie wsadzonego. Zobaczymy jak flagowiec sprzed 7 lat sobie radzi :E

Edytowane przez cichy45
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Mam na Epic Last Light Redux. Rozumiem, że się nada. Zainstaluje i zrobie. 

Mi z epicu bench się wieszał, "znalazłem" wersję z GOGa tylko pod bencha

@Send1NSprawdż czy tak w Sotr na radeonie jak dasz po porstu najwyższe to będzie jak tu:

sotr.jpg

Chodzi najbardziej o Ambient Oclusion HBAO+vs BTAO

2 minuty temu, cichy45 napisał(a):

To metro to chyba trzeba w 8K testować żeby solidnie docisnąć GPU bo te 400-500 fps to śmiech na sali :E 

Jak dzisiaj będzie mi się chciało to może wrzucę benchmarki Titana Xp, akurat mam w budzie wsadzonego. 

My mamy w 3440x1440  z rtx 3080/rx 7800xt koło 96 fps na ultra (Quality: Very High; SSAA: On; Texture filtering: AF 16X; Motion Blur: Off; Tesselation: Very High; VSync: Off; Advanced PhysX: Off;)

• Upvote 2
Opublikowano
56 minut temu, tomcug napisał(a):

Najzabawniej jest, jak np. gierka sobie sama coś zmieni po podmianie GPU na inne :hihot:

Ja się tak zdziwiłem jak wowsa pierwszy raz odpaliłem po zmianie z 6700 xt na 7800 xt. Zamiast limitu na 60 fps fruwało ponad 200 fps i dopiero restart kompa pomógł bo ani przełączanie opcji w grze ani w adrenalinie nie dawało efektu.  

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

U mnie benchmark Metro mimo ustawienia 3 pętli, robi je w nieskończoność. Także ten...

To musisz z GOGa mieć wersje.

To Metro możesz olać  bo problemy są tylko.

Jak się opcje dla SOTR, bo chyba nie ma jednej opcji z najwyższych na Nvidia, na Radeonie czekam na info:)

Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Możemy olać AO po prostu, resztę miałem na maksa  ;) 

Ale to ma chyba duży wpływ na wydajność, chodzi o to żeby każdy miał tak samo:

a.png

Puszczę w sumie drugi raz z BTAO bo już mam z HBAO+

5 minut temu, Mar_s napisał(a):

Dyskwalifikacja zgodnie z pkt 2.13 naszego wewnętrznego regulaminu, za pokonanie nas w Metro.

Dobrze że nie ban Pobłażliwość:E