Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwiastun ok, ale za wiele szczegółów nie ujawnili i trochę za wcześnie na ocenianie gry. Czekam na więcej informacji.

Jedno jest pewne, machina antywokeowa już ruszyła i opryskliwe komentarze będą nam towarzyszyły do samej premiery :E

P.S. W pierwszej chwili myślałem, że to nowa gra od Santa Monica Studio.

• Upvote 1
Opublikowano

Oby utrzymali poziom grywalnosci i histori jak w poprzednich grach bo w dobie dzisiejszych gier trudno o dobra fabule, a za to cenie sobie exy sony. No i w konuc cos nowego, a nie kolejna czesc tej samej gry czy remaster. Nowych dobrych marek nigdy za wiele.

6 minut temu, slafec napisał(a):

Jedno jest pewne

https://www.ppe.pl/news/359291/intergalactic-the-heretic-prophet-mierzy-sie-z-gigantyczna-krytyka-naughty-dog-oskarzone.html

:cool:

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Kobiety w grach to nic nowego, ja nie mam z tym problemu, poki w grze nie ma jakis razacych udziwnien z tym zwiazanych. Bawi mnie fakt jak kazdy podpina caly wagonik woke tylko dlatego, ze w grze jest kobieca postac.  Przypadkiem pewnie nie jest ale dlaczego mam skreslac gre tylko dlatego ze gra sie kobieta ? ;) Poki co to jest zwykle ocenianie po okladce i tyle.

To juz tyle wiemy o posataci, cos mi chyba umknelo :lol2: Sorry ale ja rozumiem, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania ale pisanie, ze postac jest arogancka nie wiedzac  o niej nic to tylko swiadczy o uprzedzeniach i nic wiecej, gosc jest z gory na nie bo jest kobieta. Takze nie ma sensu z kims takim dyskutowac. Ty zreszta zoabczyles postac i oceniles od razu "woke" takze po jednych pieniadzach jestescie.

Ale jaki wagonik woke, bo to chyba Ty dzwonisz? Po prostu postać wydaje się mało oryginalna. No i tak, po tym co mamy w trailerze, a co chyba można ocenić, wygląda na arogancką. Gdzie masz tutaj jakieś uprzedzenia? Widać to ewidentnie po scenach z filmu jaki mamy tutaj archetyp postaci.

Obracając kota ogonem, już zaczyna się jęczenie, że jak komuś się coś nie podoba, to jest antywoke i wrzucanie wszystkiego do jednego wora. Dostaliśmy dość sztampowy trailer z paskudnym product placementem i z postacią wyraźnie prezentującą popularny ostatnio trend wrzucania silnych i niezależnych chłopczyc do gier. Jeśli dla kogoś jest to ok, bo kobiety są różne (hej, z czym sie zgadzam!), spoko. Ja Was nie mam zamiaru przekonywać do niczego. Dla mnie meh, bo już słyszałem ten kawałek w TLoU2 i nie była to muzyka dla moich uszu. 

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Wygląda na to, że Lev powędrował w kosmos. :E 

Też od razu o tym pomyślałem :D Co Lev robi w kosmosie :E 

Ogólnie cały trailer skojarzył mi się ze Strażnikami Galaktyki, ale z grą  Klimat wydaje się podobny, zobaczymy. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Kris194 napisał(a):

Film to nie gra ;)

Gra też była. :cool: I choć temat eksploracji kosmosu został już fest przeorany w różnych produkcjach, choćby książki SF udowadniają, że jest cały czas miejsce na oryginalne historie. Ja tutaj tego nie widzę. A ND, za które kiedyś człowiek dałby sobie łapę odciąć, zaczyna mocno zbaczać w kierunku, który mi się osobiście niezbyt podoba. 

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Szkoda, ze 2026, anie 2025, bo mam smaka :glodny:

A ja nie mam smaka bo będzie padaka. :D Mnie jak już mówiłem satysfakcjonował by wąsaty Janusz który słuchał by w kosmosie Zenka i chlał najtańsze browary oraz małpki, jarał jedną fajkę za drugą, najtańsze jakie są, robił misje, podrywał kosmiczne dupcie, no i by był męską szowinistyczną świnią. :D  to by było to, a nie jakaś przerysowana silna i arogancka femina która gardzi penisami, a pewnie w szafce chowa różowe dildo, bo inaczej nie umie się zabawić. :E

Edytowane przez Stjepan
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Oby utrzymali poziom grywalnosci i histori jak w poprzednich grach

Czyli słabą rozgrywkę z TLOU1 i fabułę dla debili z TLOU2? 🤔 

Ale będą mieli postać. Czarna, zachowująca się jak facet i brzydka jak noc kobieta, na 99% LGBT.

Dodali by jej jeszcze wózek i po prostu postać idealna. 👩🏿‍🦲😍

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

No HairWorks? To nie gram :P 

Pierwsza gra od ND, która od zapowiedzi mnie ani ziębi ani grzeje, z jednej strony ma się wrażenie tego magicznego pierwiastka natomiast z drugiej jest TO, czego również od jakiegoś czasu mam uprzejmie dosyć i na chwilę obecną jak dla mnie rzekłbym bez szału i nijako :E 

Było o tym pisane ale i tak wrzucę screena, nie po to minutę cennego życia na to straciłem bezpowrotnie :D 

Zrzut-ekranu-2024-12-13-141803.png

Edytowane przez lamparcicho
  • Like 2
Opublikowano
17 minut temu, crush napisał(a):

Czyli słabą rozgrywkę z TLOU1 i fabułę dla debili z TLOU2?

To twoje zdanie ;)

2 minuty temu, lamparcicho napisał(a):

Pierwsza gra od ND, która do zapowiedzi mnie ani ziębi ani grzeje

Bylaby kontynuacja juz istniejacych gier to by bylo tez zle, jest jakies nowe IP to tez niedobrze :P

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bylaby kontynuacja juz istniejacych gier to by bylo tez zle, jest jakies nowe IP to tez niedobrze :P

@Phoenix. Jak napisałeś to ogólnie to w sumie masz rację tzn. zgadzam się, ciężko dzisiaj dogodzić wielu ludziom nie tylko w giereczkowie.

No ale jeśli to było do mnie konkretnie skoro cytujesz to proszę mnie tutaj nie przekręcać moich wypowiedzi :D  Albo postaram się wyrazić jaśniej bo możliwe, że tego nie zrobiłem (trochę niedospany jestem xD): akurat z tego powodu, że będzie nowe IP to się cieszę, inna sprawa że niekoniecznie mi podeszło to co pokazano do tej pory. Nie na tyle podeszło abym się jarał i odliczał dni czy wyczekiwał kolejnych nawet najmniejszych informacji o tym tytule.

Jak pokażą w przyszłości więcej to możliwe, że mnie jeszcze przekonają. Akurat oni mają jakiś tam kredyt zaufania u mnie od zawsze i znaczek jakości ale z Redami było podobnie i wiadomo jak to się skończyło. Rocksteady? Ta sama historia ;) 

Z tych wielkich został chyba tylko Rockstar bez wpadki, może Remedy jeszcze ale ich gry mi też podchodzą ostatnio mniej niż kiedyś co nie oznacza, że są w jakimś kryzysie czy zaliczyli wtopę bądź regres. Czasem zassa a czasem nie, po prostu.

Edytowane przez lamparcicho