Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, j4z napisał(a):

No jak ktoś ubija bossów na easy, to nawet niech się tutaj nie chwali, że kogoś ubił. 😏

Panie co pan, gram na "akcji", tak samo na treningach. Walka w tej grze to przyjemność dlatego robię powtórki z bossami.

Z ciekawości powiem, że nie używam w ogóle issen. :E 

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Dawno mnie tak żadna gra nie wciągnęła, a raczej unikam gierek typu Soulslike (tak, wiem że to jest nie jest typowy Soulslike, ale jakieś tam elementy typowe dla gatunku są).

Za dużo jeszcze nie przeszedłem a chłonę wszystko jak gąbka. Jestem po dwóch bossach, gram na poziomie akcja i o dziwo łatwiej mi było z tym wieprzem niż z Ganryu, z którym chyba z 30 razy się próbowałem %-) Nie używam tego woreczka Hazuki ani żadnych talizmanów, których już chyba po 3 każdego rodzaju znalazłem - defensywne i ofensywne. Tych owoców to mam ponad 40. Pewnie byłoby łatwiej z bossami gdybym ich użył, ale chcę przejść każdego bossa bez użycia „dopalaczy”. Szybko pewnie się z tego wycofam wraz z kolejnymi bossami, ale póki co taki jest plan.

Jedyne czego mi brakuje to jakichś bardziej szczegółowych opisów co robią zebrane itemy typu sake, arbuzy itp. Mam tego od wuja i leży, to samo z jakimiś kamieniami które przywracają jakieś dusze. Ale co to robi nie wiadomo.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Zbieranie owoców nic nie daje - limitu woreczka nie przeskoczysz i jeśli masz startowo 4 użycia to zbieranie kolejnych owoców z krzaczków nic nie daje.

Zgoda, ale możesz sobie uzupełnić podczas eksploracji: np. straciłeś 3, ale zbierasz kolejne owocki i masz max.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Tak to właśnie działa, niektóre późniejsze miejscówki mają po bokach po 2-3 krzaczki ekstra i już po tym można poznać, że szykuje się jakaś niezła młócka, np. podczas zamykania szczelin bliżej end game.

• Upvote 1
Opublikowano

Sprawdź, poczujesz różnicę. Postura dużo szybciej schodzi, tylko okienko jest troszkę mniejsze. Przy parowaniu nabijasz więcej Żaru (Blaze), ale nie zmniejszasz postury. No i z tego, co zauważyłem, czerwone ataki lepiej parować.

Ja jestem "już" na finałowym bossie i męczy mnie mocno. :E  Szczególnie jego druga faza, bo pierwsza to prościzna. I nie znoszę tych niebieskich ataków, nigdy nie mogę wbić się w timing.

Opublikowano

Zabójcza kombinacja:

Spoiler

Najpierw parujesz ataki bossa, aby odpalić swoje Blazing State.Następnie strzelasz z Firebird, żeby nałożyć na bossa status Burn.W tym momencie Twój talizman się aktywuje, a Musashi zyskuje potężną premię do ataku (nawet o +30% obrażeń na Carnage)

Może tak dzisiaj spróbuję. 

Chodzi o talizman, który zwiększa obrażenia, kiedy przeciwnik jest pod wpływem ognia.

Talizman czy tam amulet - o pasywne chodzi mi. 

• Upvote 1