Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To nie chodzi o to czy sie spocił czy nie, ale przetwarzanie w FM zawsze srednie było myślałem ze w tej edycji trochę przyspieszą, Total Club Manager czy późniejsza Fifa Manager dużo lepiej sobie radziła z przetwarzaniem danych niż FM, gdzie Fifa Manager owszem troche mniej danych zawierała niż Football Manager ale w Fifie można było dać nawet 5 czy 6 razy wiecej lig i poziomów ligowych, a i tak przetwarzała szybciej te dane niż Football Manager z dwoma ligami :E

A drugie pytanko wygrywał ktoś tego cut out megapacka z sortitoutsi i może mi powiedzieć czy zawiera on też ryje kobiet?

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
Cytat

Obecnie w bugtrackerze znajduje się 8111 zgłoszeń błędów dotyczących wersji beta FM26. Studio Sports Interactive nie próżnuje - w tym tygodniu, we wtorek (28 października), środę (29 października) oraz czwartek (30 października), planowane jest wydanie trzech dużych patchy do bety Football Managera 2026. Ich celem jest usunięcie błędów i awarii, które występują w obecnej wersji gry.
W oficjalnym komunikacie podkreślono, że jest to jedynie „plan proponowany”, a każda aktualizacja musi przejść wewnętrzne testy jakości (QA) przed udostępnieniem.

Powodzenia na premierę, to już za tydzień.:wariat:  Ta gra może nie sprostać oczekiwaniom nas graczy, może to być mocny kandydat do bycie beta wersją przed następnymi wersjami tj FM 27/28. 

Opublikowano

Duże zmiany nigdy nie były dobrze odbierane przez społeczność CM/FM'a - ludzie najbardziej cenili sobie właśnie te małe poprawki, ulepszenia, dodatki, nowe funkcje itd. ale w ramach modelu który już znali i lubili. Ja sam siedzę w tej serii od lat (poniżej), ale ta nowa odsłona kompletnie do mnie na ten moment nie przemawia. 

image.png.6e0f63b03fe38cb2691c08c2cd21bd0c.png

• Upvote 1
Opublikowano

Ja czytam opinie o becie na polskiej scenie FM na facebooku i póki co są raczej negatywne. W sensie jest jeszcze mnóstwo błędów, wywalania gry itp. Abstrahując od tego, że stare wilki jak my nie będą już mogły robić większości rzeczy automatycznie i na pamięć tylko trzeba będzie się uczyć gry na nowo. U mnie chęć zakupu póki co na poziomie zerowym, czekam do nowego roku i zobaczę co z tego będzie po kilku aktualizacjach. 

• Upvote 2
Opublikowano

Zakładam że FM26 to będzie wersja przejściowa, wręcz platforma testowa, która zostanie odpowiednio dopracowana dopiero w wersji FM27. Dużo osób się do niej zapewne nie przekona i zostanie na poprzednikach, bo przecież fanowskie uaktualnienia wychodzą regularnie. Ja sam nie kupuję odkąd wycięli z podstawki wersję Touch dla PC, uwielbiałem tą uproszczoną i szybszą rozgrywkę, dlatego cały czas siedzę na wersji 20. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tak od samego początku w FM pogrywam, a wcześniej jak to jeszcze był CM. Tyle, że ja to bardziej zagłębiam się w każdy detal, ustawiam wszystko, często zmieniam itd... 

Dlatego dla mnie wycięcie wielu cennych informacji z nowej wersji to duży minus, interfejsu mogę się nauczyć nic wielkiego, ale nie kosztem wywalenia w kosz użytecznych funkcji/informacji.

Poczekam, aż to solidnie poprawią i wtedy pewnie kupię, a do tego czasu dalej zabawiam się w FM24.

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ciekawi mnie jak wygląda FM pod względem statystyk historycznych, zawsze lubiłem to w tej grze przeglądać no nic jakoś trzeba wytrzymać do 4 na premierę w gej passie to sobie trochę po oglądam, ba może nawet przeniosę swojego save z 24 :E

Ciekaw też jestem czy w edytorze gry jakieś duże zmiany wprowadzili.

Jak kogoś interesuje, to FMRTE już jest w fazie beta testów i lada dzień powinien się pojawić :)

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)

Najgorsze noty w historii serii. Cóż, tą odsłonę to raczej można sobie spokojnie odpuścić, bo to jest ewidentnie nawet już nie beta wymagająca dopracowania, a wersja przejściowa która sama jeszcze nie wie, czym chce być. Może do czasu wydania wersji 27 uda im się to wszystko poukładać.

"Ale pozostaje pytanie: ile czasu zajmie doprowadzenie FM26 do stanu, w którym powinien być już teraz? Jeśli historia Championship Managera 4 miałaby się powtórzyć, można się spodziewać, że dopiero Football Manager 27 będzie w pełni dopracowaną wersją tej wizji. FM26 może się okazać swoistym „prototypem produkcyjnym"."

Z recenzji.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem tak wygłodzony brakiem poprzedniej części, że cisnę mimo, że kolorowo nie jest. Do nowego interfejsu idzie się z czasem przyzwyczaić, najbardziej wkurza, że jak dajemy na kontynuuj to nie ma przeglądu wiadomości tylko leci "kolejny dzień" i mogliby wywalić tabelę podsumowania tego, nie zawsze "wyiksowanie" tego działa.

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Najgorsze noty w historii serii. Cóż, tą odsłonę to raczej można sobie spokojnie odpuścić, bo to jest ewidentnie nawet już nie beta wymagająca dopracowania, a wersja przejściowa która sama jeszcze nie wie, czym chce być. Może do czasu wydania wersji 27 uda im się to wszystko poukładać.

"Ale pozostaje pytanie: ile czasu zajmie doprowadzenie FM26 do stanu, w którym powinien być już teraz? Jeśli historia Championship Managera 4 miałaby się powtórzyć, można się spodziewać, że dopiero Football Manager 27 będzie w pełni dopracowaną wersją tej wizji. FM26 może się okazać swoistym „prototypem produkcyjnym"."

Z recenzji.

Tez tak sądzę że będzie chyba trzeba odpuścić tym bardziej, że jak FM26 będzie miał jakieś naprawdę duże błędy to raczej je odpuszcza i zostawia, a naprawia dopiero w 27, no chyba że będą latać do oporu i przejdą na model wydawniczy  dwuletni ale w to szczerze wątpię.

Tym bardziej że wystarczy spojrzeć na patche do wersji beta, w poprzednich edycjach jak jakis wychodził to naprawiał jakas pierdole i to było ich kilka, a tutaj wyszły już dwa i to chyba dzień po dniu i to z jaką lista poprawek, to duże patche do pelnej wersji to będą chyba miały po sto stron a4 poprawek 🤣

Co nie zmienia u mnie faktu że jak tylko 4 gra wyląduje w gej passie to instaluje i chociaż z ciekawości zobaczę ten interfejs, najbardziej jestem głodny informacji o historycznych rekordch, największe wyniki danych rozgrywek największą liczbą goli per zawodnik, itd. W poprzednich FM fajnie to było zrobione i w każdym kolejnym znajdowałem jakieś nowe smaczki w tym względzie, a tu się pewnie zawiodę 😞

Opublikowano

Łatać będą, tego jestem pewien bo jak sam pisałeś hotfixy wychodzą dzień po dniu, ale tutaj trzeba przeprojektować ładnych parę elementów i wątpię, czy aż tak mocno pójdą w takie zmiany w tej odsłonie. Mnie dziwi jedno - mieli 2 lata - rok temu odpuścili, bo sami przyznali że to co zrobili nadawało się do kosza i trzeba robić od nowa, ale teraz wychodzi na to że jednak znowu nie do końca ogarnęli temat. Trochę też zabawny temat braku reprezentacji "wyjdą w okolicach lutego-marca" - cóż, to może do tego czasu albo gry nie wypuszczajcie albo dajcie ją z solidną obniżką, skoro oferujecie wykastrowany produkt? 

Opublikowano

Ważne dla przypomnienia, poprzednie wersje gry miały to do siebie, że bywały fixy, które działały dopiero na nowej grze, więc bywały patche, które naprawiały grę ale tylko gdy zaczniemy nową karierę, a nóż będą takie problemy, które będą wymagać nowej gry? To co każdy ot tak porzuci sobie save by grać od nowa, a potem co? znowu? Teraz nie podam przykładów ale dobrze kojarzę, że poprzednie edycje tak miały, nie wiem czy to było nagminne ale warto mieć to na uwadze.  

Opublikowano (edytowane)

Jeśli będziesz chciał mieć repry, to na 100% będziesz musiał rozpocząć rozgrywkę od nowa, jak wejdą repry w lutym-marcu, bo tego nie będzie szło w żaden sposób dostosować/zintegrować do już trwającej kariery. Najważniejsze pytanie jednak brzmi, czy SI pozwoli dalej rozgrywać obecne kariery po tak dużym patchu jaki planuje w związku z tymi reprezentacjami, bo jeśli nie to społeczność ich po prostu przejedzie walcem, jeśli będzie się to wiązać z utratą 3-4 miesięcznej rozgrywki.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Dlatego ja sobie grę obczaje w gej passie, załaduje nawet save z 24 żeby sobie obczaić nowy interfejs, nowy silnik i generalnie po ogladac grę, pobawić się edytorem i zwiększyć nagrody finansowe w naszej lidze i europejskich pucharach :E I zostawić może nawet do maja, czerwca przyszłego roku 😊

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Jaka rozkmina na fejsie, ktoś grał, widział LMA?

Grałem w jedną z pierwszych edycji (a może i pierwszą?) na PS1. Ale gra miała ciekawe zabezpieczenie antypirackie - atrybuty zawodników spadały jak pojebane i przegrywało się każdy mecz. 

Ogólnie robił wrażenie, na hajlajtsach po meczu wyglądał jak ówczesna FIFA, ale jak pamięć mnie mnie myli, były to wstępnie prerenderowane scenki, które czasami się powtarzały - i to gdy moja "kariera" trwała kilka spotkań, bo dłużej sensu grać nie było, wiec baza filmików obszerna nie była. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano

Można ograć demo - Po zakończeniu sześciomiesięcznego okresu w demie gracze mogą płynnie przejść do pełnej wersji gry i kontynuować swoją karierę. Demo dostępne jest między innymi na Steamie czy Epic Games Store.