Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gram w demo, ale początek jest dziwny i już bugi, w tle mam okienko z zapisem gry zaraz po jej stworzeniu a tu na pierwszy rzut leci samouczek o czymś czego nie widzę, bo mi to okno z zapisem gry zasłania:wariat:

Na razie interfejs to męka, pierwsze wrażenie beznadziejne, póki co jak się nie przekonam do tego interfejsu to nie zamierzam tego kupować.

Nie jestem kibicem Legii, ale chciałem zobaczyć co tam mają, ale lipa. Budżet 0$ :E 

obraz.thumb.png.8b37d099d971cbc2d89bf574af8f40c7.png

What? Jaki męski, do czego to się odnosi? Nie mówcie, że to odnosi się do tego, że wybrałem odpowiednie zwracanie się do mnie, a nie ono/jego coś na wzór tego co mieliśmy w Dragon Age Veilguard? :hmm:

Takie pierdoły wprowadzają do gry
obraz.png.073933adf8113dccd9da45e3bfe83e9f.png

Wyszedłem z gry, nie mam siły, nie jestem przekonany do tego FMa. Dam jeszcze szansę, bo to demo i powoli trzeba ogarnąć, ale cofanie, aktywacja przechodzenie między kafelkami jest mordęgą, szybciej działa FM24 niż te kafelki, i tam można było np kliknąć w napis poprzedzający ścieżkę do danego okienka, tutaj nic nie można, wszystko jest zablokowane, jedynie co można to klikać u góry lub w wiadomościach w okienko ale to jest limitowane.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Elvis79 napisał(a):

Można ograć demo - Po zakończeniu sześciomiesięcznego okresu w demie gracze mogą płynnie przejść do pełnej wersji gry i kontynuować swoją karierę. Demo dostępne jest między innymi na Steamie czy Epic Games Store.

A bawiłeś się może edytorem? Ale nie tym w grze, nawet w sumie nie wiem czy w tej edycji jest, ale tym tradycyjnym? Mógłbyś ewnetualnie powiedzieć czy różni się jakoś od tych edytorow z lat poprzednich jeśli chodzi o interfejs?

Opublikowano

Z fejsa:
576662059_122253426038240819_2153639125408694081_n.thumb.jpg.bc95e6e7950927ed324a014c97578dc6.jpg

Cytat

part of the reason for refunds.... is stuff like the lung busting run my keeper made down the right wing and then lost possession and tracked back....

Super gra, :hihot: GK(bramkarz) może nie zrozumiał taktyki

Opublikowano
54 minuty temu, Godlike napisał(a):

A bawiłeś się może edytorem? Ale nie tym w grze, nawet w sumie nie wiem czy w tej edycji jest, ale tym tradycyjnym? Mógłbyś ewnetualnie powiedzieć czy różni się jakoś od tych edytorow z lat poprzednich jeśli chodzi o interfejs?

Nigdy się nie bawiłem jestem dość leniwy ;), ja tylko skład ustalam, taktykę którą gram cały rok jak nie całą karierę i robię transfery a mecz to tylko komentarz, a inne czynności przekazuje sztabowi, także także zabawy edytorem to już całkiem kosmos dla mnie :E

Opublikowano

Edytorem się bawiłem, robiłem co nie co, tworzyłem swoją drużynę stworzoną z kolegów z podwórka i dodawałem do ligi. To kilka razy w starych fmach, ostatnio zaglądałem i co nie co zmieniałem ale dla zabawy, większość rzeczy ściągałem z neta jak niższe ligi w Polsce, czy inne dodatki. 

Opublikowano (edytowane)

Dziwić się, wystarczy poczytać te opinie na steamie, ja sprawdzę demko ale raczej tego nie kupię, wrócę do FM24, ściągnę uaktualnienie transferów itp i można pykać.

Jak pisze Radek nawet tłumaczeni nie jest idealne, ma niedoróbki. 
obraz.thumb.png.cd8a713dd7eaf630b2ded373d69a488e.png

Recenzja po ang.

Cytat

Absolute crap.

This game is like your beloved wife, who after 20 years of marriage cheted on you, saying "it is not like you think". She started to dress different, act different, be different trying to convince you, that she is the same awesome girl you known through all those years. But she is not. The love is over. The passion long time gone. There is only grief and emptiness. And no hope.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Te zaimki to mnie mocno zaskoczyły przy tworzeniu naszego profilu, to jakaś masakra!:sciana: Tak jakby kogoś to interesowało, jeszcze rozumiem stworzyć kobiecą postać, bo nie raz widziałem na streamie jak kobita grywa w managera ale to nie znaczy, że trzeba aż tak kombinować, do tego stopnia. 

Opublikowano

Nie ma ultrawide, to nawet w FM24 miałem ultrawide na pierwszym lepszym skinie, a ten interfejs to tragedia jakaś, chciałem sobie też wczytać save z fm23 albo fm24 ale mi ich nie znajduje, ręcznie lokalizacji jak w poprzednich FM wskazać nie mogę a ta gra w gej passie jeszcze nie wiem gdzie ma lokalizację save. Ale sam interfejs mnie odstrasza, nie działająca spacja na wiadomości, nie da sie w to grać, a nawet ani jednego błędu jeszcze nie miałem  :E

Opublikowano (edytowane)

Oni niby tworzyli tegoroczną edycję już od ponad 2 lat, patrząc na jej stan(pograłem w demo), to w takim tempie myślę, że w okolicach FM 2028 będzie już dobrze. ;)

Zupełnie serio, póki co, to jest totalna pomyłka, wróciłem spokojnie do FM24.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Jak nie? A ten interfejs to nie jest jeden wielki BŁĄD? :E

Racja źle się wyraziłem, żadnego crasha nie miałem, a już nie mam ochoty grać :E Nie rozumiem po co oni to zmieniali, mogli zostawić jak jest, dodać nowe szmery bajery i tylko silnik meczowy podmienić, a w międzyczasie na spokojnie sobie kombinować z całkowita przebudowa interfejsu.

Dobra dzisiaj trochę pograłem, udało się tego save wgrać z FM23 no i szału nie ma, ale tragedii też nie, trochę się odnaleźć w nowym interfejsie, no chyba, że znajdzie się jakiś hardkor i napisze/zaprogramuje jakiś nowy skin który będzie też wspierał Ultrawide :E Niech to połatają i dam szanse tej grze za kilkanaście miesięcy, bo teraz to nie, raczej nie. 

Edytowane przez Godlike
  • Upvote 1
Opublikowano

Fajnie, że jest demo i można sobie sprawdzić. Pewnie sprawdzę z ciekawości za jakieś kilka miesięcy jak to już połatają. Aczkolwiek są rzeczy, których połatać się nie da, gdyż po prostu zostały wycięte. Czytałem, że jest wiele uproszczeń, brak szczegółowych statystyk, opisów, gra się praktycznie od meczu do meczu, a chyba nie o to tutaj chodzi. To nie manager w Fifie. 

Opublikowano

No statystyki nie które ładnie wycieli, te które mnie interesują na razie są i mam nadzieje że poprawione, tych szczegółowych i tak nie przeglądałem więc dla mnie bomba jak jest mniej info do przetworzenia :E Aczkolwiek pewnie dużej części społeczności tego brakuje, na plus też prędkość zapisu i odczytu, no w tym aspekcie zauważyłem piorunującą różnice. 

Opublikowano (edytowane)

Z tego FM'a już nic nie będzie, on będzie teraz łatany przez kolejne 6 miesięcy ale to czego w nim brakuje już nikt nie przywróci, trzeba mieć nadzieję że do wydania FM27 ogarną temat, uporają się z większością problemów i przerobią ten beznadziejny interfejs. Te demo ich zakopało, bo 90% ludzi po demie rezygnuje z zakupu. 

Że też mieli czelność wydać grę w takim stanie. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Raczej już nie wrócą do tego co było do czasu FM24, więc będą musieli dalej rzeźbić w tym i przekonywać ludzi, że to cały czas stary dobry FM. Ja to nie ogarniam, mieli masę graczy, mocne community, sprzedażowo też dawało radę. Może próg wejścia był wysoki, ale jak ktoś ogarnął to już raczej zostawał. To po jaką cholerę wywracać to wszystko do góry nogami. Żeby ludzie mogli sobie pograć jak w mobilkę na PC? 

Opublikowano

Wuj. Myślałem, że w końcu po latach sobie coś popykam, skoro taka rewolucja i nowa jakość miała być, ale nie to nie.

Screenshot_20251105-094958.Steam.thumb.png.0b8e465ab4643b428831285838849bb9.png

11 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Ojej, a co się tutaj wydarzyło

image.png.4150a016c5a5454944323a13f457c449.png

in-the-godfather-1972-vito-corleone-says-look-how-they-v0-s4idalumx6cc1.jpeg.1434d470dd02415beb758f8819767e20.jpeg

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Raczej już nie wrócą do tego co było do czasu FM24, więc będą musieli dalej rzeźbić w tym i przekonywać ludzi, że to cały czas stary dobry FM. Ja to nie ogarniam, mieli masę graczy, mocne community, sprzedażowo też dawało radę. Może próg wejścia był wysoki, ale jak ktoś ogarnął to już raczej zostawał. To po jaką cholerę wywracać to wszystko do góry nogami. Żeby ludzie mogli sobie pograć jak w mobilkę na PC? 

Bo dzieicuchy i pokolenie 0 by nie ogarnęło tak rozbudowanej gry jaka fm był dotychczas, za dużo czytania, za dużo danych do Analizy, pozatym młodzi wola raczej mobilki niż pc/konsole, więc mają mobilke na PC, kosztem nas starych graczy, ale wierni fani serii tak jak ja pewnie zostaną i beda grać, ja napewno kupie ta cześć i napewno będę grał, mimo tego że tyle wycięli i zepsuli 😞

Opublikowano

Wiadomo, że poszli w odświeżenie serii, kiedyś się to musiało stać. Chcieli bardziej zainteresować młodych? Młodzi teraz szybko się nudzą, nie wiem czy akurat celem SI było odmłodzenie bazy graczy. Nawet z uproszczonym interfejsem gra może być dla nich za trudna. Ja za kilka miesięcy zainstaluje demo i zobaczę jak to będzie wyglądać. Wszystko pokażą dane sprzedażowe i ilość negatywnych opinii na steamie chociażby. Życie zweryfikuje :) 

Opublikowano

Pamiętam CM 00/01 czy 99/00, pamiętam potem kolejne CMy jak ewoluowały gdy pojawiły się kuleczki, a potem mecze 3D. Szli z duchem czasu i to się rozumie. Tutaj zmienili silnik na Unity i to widać, wprawdzie w demie mamy gotowe ligi z minimalną bazą i wczytanie gry jest szybkie, jak i stworzenie jej, to niestety gdzieś zostały niedoróbki, które mogą być naprawione- nie znam się albo zostaną załatane w nowej wersji, według mnie póki co mają dobrą bazę do rozwijania FMa, wiele pracy przed nimi.

Pogram w demo to jeszcze napiszę jakie mam zdanie ale wiem jedno pierwsze wrażenie jest kiepskie i szybko wyłączyłem grę, nie czułem się swojo, próbuję w coś klikać, a tu coś nie działa, coś nie reaguje, a żeby dostać się gdzieś to trzeba przeklikać interfejs.

Co do braku kilku rzeczy, to staty w czasie meczu są schowane- są ale odkrycie ich graniczy z cudem, na streamie VRC był instruowany jak to zrobić, nobla temu kto na to wpadł! Tutaj nie ma żadnej zakładki, trzeba kliknąć w coś, co nie jest takie oczywiste i wtedy pojawia się okienko ze statystykami w czasie meczu ale normalnie nie da się tego obserwować podczas meczu, trzeba zatrzymać mecz, klikać i pojawia się nowe okienko, póki co nie da się tego przypisać jako "tabelka" do podglądania w czasie meczu. A co z tabelą? wynikami meczów na żywo? nie pamiętam, sprawdzę demo to sam to ogarnę.

Póki co nie ma zachwytu, i raczej demo tego nie zmieni, lepiej poczekać te kilka miesięcy na patche i wtedy się zorientować jak wygląda gra, a jak jesteśmy blisko jesieni 2026, to może lepiej pomyśleć już o FM27, a tę betę zostawić jako "wypadek przy pracy", bo nadal uważam, że odwalają kawał dobrej roboty.

PS Sorka za rozpisanie.

Opublikowano

Czyli plotki sie potwierdzily. Zwolnili doswiadczonych programistow i zatrudnili transformery i  lgbtrtvagd.

No nic. Kolejna seria spisana na straty.

Powoli zakrrs gier w jakie lubie grac sie konczy...

Zapewne wyjdzie mod do fm 2024 dajacy transfery z 2025 🤣