Reddzik 2 762 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Co do składów to od dawna były aktualizacje, nie tylko na fmscout ale na https://sortitoutsi.net/ tak samo na przykład: Cytat Our Live Football Manager Data Update is the biggest and most unique Transfer Update giving you all the latest squads for Football Manager 2024. Latest Release: 23 Oct 2025 06:01:01 For Game: FM24 Updated Every 20 Minutes Includes Attribute Updates Dynamic Attributes Making Each Save Unique
Imm 275 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 4 godziny temu, Pavel87 napisał(a): Fajnie, że jest demo i można sobie sprawdzić. Pewnie sprawdzę z ciekawości za jakieś kilka miesięcy jak to już połatają. Aczkolwiek są rzeczy, których połatać się nie da, gdyż po prostu zostały wycięte. Czytałem, że jest wiele uproszczeń, brak szczegółowych statystyk, opisów, gra się praktycznie od meczu do meczu, a chyba nie o to tutaj chodzi. To nie manager w Fifie. Dla mnie to jest totalna pomyłka, wycięli mi z 20-30% statystyk, skasowali kilkanaście opcji taktycznych, do tego oczywiste braki względem poprzedniej edycji... Dla kogoś takiego jak ja, kto się wychował na pierwszych CM i później FM, dłubiącego w każdym elemencie rozgrywki - totalne nieporozumienie. No trudno, pierwszy raz od lat nie kupię nowego FM; tak jak wcześniej pisałem, spokojnie będę grał w FM24 do... nie wiem FM28? Wtedy pewnie już dodadzą wszystko to, co od lat było w grze i połatają to bagno, którym jest obecna edycja. 2
Godlike 880 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Zacznę od fm26 i nowych zmian to w 27 będę wyjadacz Swoją drogą to opcja dodaj usuń ligę w trakcie kariery to jsst czy po prostu nie mogę tego znaleźć? I to samo pytanie odnośnie galerii sław? Edytowane 5 Listopada przez Godlike
Elvis79 161 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Myślę każdy kto zainteresowany grą niech ogra demo, ja powoli kończę 1szy sezon w PremierLigłidż i żadnych bugów, glitchy, miałem całego 1go crasha.
Godlike 880 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Ja trochę pogrzebałem w tym nowym interfejsie no i nawet idzie się przyzwyczaić tylko ten minimalizm jeszcze mnie irytuje, wszystko tak bardzo scisneli, w niektórych kartach brak przejrzystości.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 5 Listopada Autor Opublikowano 5 Listopada 9 minut temu, Godlike napisał(a): Ja trochę pogrzebałem w tym nowym interfejsie no i nawet idzie się przyzwyczaić tylko ten minimalizm jeszcze mnie irytuje, wszystko tak bardzo scisneli, w niektórych kartach brak przejrzystości. A jakie zaimki wybrałoś? Oni/one czy Rtv/Agd?
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Idą zwroty że hoho, a noty lecą w dół z godziny na godzinę, ciekawe jak nisko dadzą radę spaść. Żeby nie było że FM27 to będzie powrót do FM24 3
Godlike 880 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 25 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): A jakie zaimki wybrałoś? Oni/one czy Rtv/Agd? Save z FM23 wczytywałem to powiem szczerze, że nie zwróciłem uwagi czy gra mnie o to pytała, ale gdybym miał wybierać to pewka, że rtv agd, a na avatara bym sobie zrobił babe z 3 cyckami 3
Pavel87 703 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada @Godlike, wtedy pewnie dochodzi skill rozpraszania piłkarzy i sztabu przeciwnej drużuny 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Dzień po premierze obniżki 50% 1
Pavel87 703 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Miles i tak pewnie powie, że jest git i idą dobrą drogą
Lypton 953 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Jak ktoś ma Netflixa, to w ramach abonamentu może pograć w Football Manager 2026 Mobile.
Godlike 880 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Dzień po premierze obniżki 50% Ale na epica, na steama najwięcej widziałem 41%, czekam na dalsze obniżki A licznik bije z dnia na dzień @Lypton dobry pomysł, na PC ta gra wygląda jak mobilka więc w sumie bez różnicy na czym się będzie grało 🤣 Edytowane 6 Listopada przez Godlike
Lypton 953 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Zapomniałem wspomnieć, że nowa mobilka to po prostu duży update do 2024 Mobile, wiec pewniaczek, jeśli ktoś chce pograć w dopracowaną wersję.
Reddzik 2 762 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Z discorda VRC: Opis do screena: "Okienko wypożyczenia też działa zacnie. Niby oczekują hajsu co miesiąc za pensję, ale tego nie widać. Okienko całe wypożyczenia jakoś zbugowane, bo nie mogę kliknąć w opcje "dodaj" (zaznaczone na czerwono), nie widać żadnych szczegółów ile ma grać piłkarz na wypożyczeniu" Jak tu normalne funkcje nie działają, to jak ta gra ma mieć pozytywne opinie? Sprawdzę to demo ale póki co nie chce mi się nawet dema odpalać. 1
Godlike 880 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada A ja trochę pograłem i jestem jednak głodny tej gry, ale poczekam chociaż na jakiegoś dużego patcha, swoją drogą w gej passie mam wersję gry 26.0.3 a już jest 26.0.4
Element Wojny 4 775 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) Fani FM'a zawsze będą spragnieni kolejnych odsłon, ale to co się tutaj dzieje to jest jedno wielkie nieporozumienie. Oni tutaj powinni walnąć oświadczenie i przeprosić, wycofać grę ze sprzedaży, i wrócić za parę miesięcy jak/jeśli już ogarną temat. Gra wykłada się na podstawach, jest zabugowana ponad wszelkę miarę (nawet jeśli ktoś ma szczęście, że go nie wywala do pulpitu), duża część funkcji nie działa albo działa niepoprawnie, to zwyczajnie nie ma sensu. To jedna z najgorszych premier tego roku na Steamie, a to mówi samo za siebie. Ktoś w SI powinien dorobić sobie jaja, i wziąć odpowiedzialność za tą klęskę. Czytam właśnie fora powiązane z serią, tragiczna lektura. Edytowane 6 Listopada przez Element Wojny 1
Imm 275 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) No wzięli odpowiedzialność.... Cytat ''The expectation level this year is so high that no game could ever reach it,” he admits. “People who aren't uber hardcore are coming into the studio and ****ing loving it. The uber hardcore are struggling to find where things are.” There is a harsh reality that the team has leant into: “We won't bring everyone with us.” The hope is that players will persevere long enough that muscle memory loosens so they can discover something new. FM26 modernises the interface for a new generation of players, removing the inbox function that players have become so accustomed to, instead adopting tile card pop-ups.'' Nie ma problemów, wszyscy nowi uwielbiają grę, a weterani mają głównie problem z pamięcią mięśniową. Z najnowszego wywiadu z twórcami tego gniota. Edytowane 6 Listopada przez Imm
Element Wojny 4 775 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada "There is a harsh reality that the team has leant into: “We won't bring everyone with us.” Czyli rozumiem, że zamierzają ze sobą zabrać w dalszą podróż 22% fanów, a 78% olać ciepłym moczem? No spoko, nic tylko czekać na PILNY! news na PPE o grupowych zwolnieniach w SI. 1
kamilos69 316 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Przypomina mi się przeskok z CM 01/02 na CM 4.
Godlike 880 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): "There is a harsh reality that the team has leant into: “We won't bring everyone with us.” Czyli rozumiem, że zamierzają ze sobą zabrać w dalszą podróż 22% fanów, a 78% olać ciepłym moczem? No spoko, nic tylko czekać na PILNY! news na PPE o grupowych zwolnieniach w SI. Ja jestem w tych 78%, ale kupią ta grę i kupię też pewnie kolejne z serii, sądzę że wierni fani zostaną z tą grą mimo jej bolaczek, przyciągną może nowych graczy do których przemówi nowy interfejs i uproszczona froma gry gdzie złożoność i rozboduwa poprzednich edycji mogla ich odstraszać, zobaczymy co przyniesie FM27. Niestety ta seria nie ma konkurencji, a jedyny godny konkurent czyli Fifa Manager odpadł bo nie potrafili przedewszystkim ogarnąć silnika meczowego. Mam tylko nadzieję, że CA które także należy do Segi i także nie ma konkurencji nie pójdzie w ślady SI i nie spierniczy mi trzech najbliższych Total Warow
Reddzik 2 762 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 4 minuty temu, Godlike napisał(a): kupią ta grę i kupię też pewnie kolejne z serii Ja też kupię, nie wiem czy FM26 ale ze spokojem czekam na rozwój wydarzeń, na to jak uda im się doprowadzić FMa do normalności, pal licho ten interfejs, pewnie z czasem człowiek przywyknie, może będziemy pod nosem kląć widząc jak coś nie działa, coś jest nieintuicyjne itd. ale będziemy grać i w miarę dobrze się bawić. Póki co spasowałem chęć zakupu, ostatnio FMa kupowałem na mocnej przecenie i po nowym roku, wtedy był już na nowych styczniowych aktualizacjach składów, to grało się w niego o niebo lepiej. Do tego czasu dojdą skiny- jeśli będzie można jakoś edytować, wszelkie dodatki, zobaczymy co wyjdzie od moderów gdzie doczekamy się większych informacji o tym co można modować a co nie.
Godlike 880 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ja coś gdzieś słyszałem, że skiny do tej edycji to bardziej by trzeba programować anizeli robić jak do tej pory, ale może znadzije się jakis śmiałek 😊
Imm 275 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Znajdzie się, ale pewnie dopiero jak już poprawią większość, dodadzą brakującą funkcjonalność czyli... nieprędko.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada (edytowane) A ja spokojnie poczekam na FM27. Wersje przejściowe nie dla mnie, to nie Cyberpunk który będzie łatany 3 lata, tam już jedna ekipa łata 26 a kolejna pracuje nad 27 gdzie sporo rzeczy zostanie przerobionych od podstaw. Do tego mam już 2048 rok w CM01/02 i nie bardzo chce mi się to przerywać Ile ja bym dał, żeby SI stworzyło coś takiego jak ten stary CM. 24 lata od premiery, a to nadal pod kątem grywalności najlepsza odsłona w historii, pomimo oczywistych braków wielu różnorakich funkcjonalności. Edytowane 7 Listopada przez Element Wojny 2
Rekomendowane odpowiedzi