Stjepan 2 377 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Ktoś musiał taki wątek zacząć, na labie coś podobnego było, a więc tak, jeśli chodzi o premiery na które czekam w 2025 to na celowniku jest: Nowy ukraiński Drudkh w marcu będzie nowy długograj. W maju nowy Behemoth, mój znajomy brał udział w teledysku nagrywanym w B90, też muzyk. Fani rocka, metalu, folku i całej reszty mile widziani w temacie, aha nowa Wardruna to istne arcydzieło mam długograja, cud miód i orzeszki, DVD z koncertu w Akropolu już zamówione. Na jakie koncerty idziecie/jedziecie, byliście, festiwale, pogadajmy bez spiny, na luzie. Edytowane 8 Lutego przez Stjepan
PepePanDziobak 105 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Czekam na trasę Chimaira po eu reaktywowali się po latach jak wiele numetali z lat młodości, Kittie , P.O.D. Ostatni koncert na jakim byłem to był KoRN na Torwarze w 22 ... Chętnie bym polazł na koncert młodzieży z .bHP . Z muzą nie jestem na bieżąco ale Behemoth brzmi zacnie zawsze < 3 apropo folków Edytowane 8 Lutego przez PepePanDziobak 1
Stjepan 2 377 Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego U mnie plany koncertowe wyglądają tak, w marcu idę na koncert kapeli złożonej przez znajomych, taki rock/metal z kobiecym wokalem, w kwietniu będzie udeżenie na pełnej k**** jadę do Wrocka na: Behemoth Satyricon Rotting Christ Potem nie wiem co będzie między kwietniem, a czerwcem, ale w czerwcu na Mystic Festival będę się dobrze bawił, min, na Mercyful Fate, Beherit. No i wczoraj byłem na koncercie Closterkeller, kurde Anja to babcia metalu, a Roman to był dziadek metalu.
Harddrinkingman 78 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego W tym roku standardowo Woodstock i jeśli Buk da to Brutal Assault. 1
Akuki 59 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Wyszedł nowy Dream Theater. Po dziesięciu przesłuchaniach stwierdzam że jest ok. Od drugiej połowy 😈
Stjepan 2 377 Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego U mnie jest tak: w marcu nowy Drukh w kwietniu nowe Dormant Ordeal oraz nowy In The Woods.. Niedawno wyszła nowa Wardruna, bardzo dobry album.
Akuki 59 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Dziś premiera najnowszego długograja Cradle of filth: The Screaming Of The Valkyries!
Stjepan 2 377 Opublikowano 11 Kwietnia Autor Opublikowano 11 Kwietnia Kto do Bytowa we wrześniu jedzie ze mną na DHG?
Stjepan 2 377 Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Z kim jutro widzę się na Satryricon, Behemoth, Rotting Christ we Wrocławiu. 2
raven555 265 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca @Stjepan The Kreator Will Return tylko trzeba poprosić modów żeby ten wątek też przyczepili
Stjepan 2 377 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca Teraz, raven555 napisał(a): @Stjepan The Kreator Will Return tylko trzeba poprosić modów żeby ten wątek też przyczepili Dokładnie, na co ostatnio czekasz, za płyty, ja na: nowy Paradise Lost, premiera we wrześniu, oraz reedycje Alcatraz na CD, będzie z Mystica, mam na kasecie pierwsze wydanie, znasz taki poboczny projekt Romana Kostrzewskiego z późnych lat 90?
raven555 265 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Może i jestem lekko nie na czasie ale nie mam Najnowszej LP Cannibal Corpse-->> Chaos Horrific
Stjepan 2 377 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 13 minut temu, raven555 napisał(a): Może i jestem lekko nie na czasie ale nie mam Najnowszej LP Cannibal Corpse-->> Chaos Horrific Mi te nowe Cannibale już nie podchodziły, mam dwie pierwsze na których się wychowałem, starczy. Moja dysgrafia Ulver.
raven555 265 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) @Stjepan Pisząc że Kreator powróci miałem na myśli że będę pisał w tym wątku może spodoba Ci się to Też wolę starszch Cannibali ale to też mi się podoba @ghostdog Zmiana miejsca na to Edytowane 18 Czerwca przez raven555 2
Stjepan 2 377 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca @raven555 jakiś czas temu na jakiejś wyprzedaży kupiłem sobie jakiś nowszy Kreator, całkiem przebojowa muzyka to jest. Co powiesz na to? Ciekawostka, kapela już nie istnieje, założyciel mając 23 lata, zachlał się 2023 na koncercie w Gdańsku i pewnie utonął. Ciało znaleziono w Martwej Wiśle. Kapela poznana na festiwalu, znajomy wcisnął mi CD, więc słucham i mam, nie jest to zły materiał jak ktoś lubi thrash/black, fuck war metal. typowy black metal mnie nudzi niemiłosiernie. 1
raven555 265 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) @Stjepan Trochę mi przypomina stary Possessed będę musiał posłuchać w całości Kilka ostatnich płyt od Enemy of God (2005) dostaję z Niemiec bo w Polsce miałem problemy z ich dostaniem To jest ich normalne tempo @Stjepan Widzę że chłopaki chyba się nieżle zbomabdowali dlatego wrzucam coś na Pobudkę (Wiem że to nie Twoje kilmaty) ale tego też często słucham https://www.youtube.com/watch?v=lXTnKVNMHV8 a skoro mowa o zbombarowanych to: @ghostdog @j4z Śpiące królewny to dla was : Edytowane 19 Czerwca przez raven555 2
Stjepan 2 377 Opublikowano 20 Czerwca Autor Opublikowano 20 Czerwca Najnowszy and Oceans.... już niedługo na mojej półce, tego albumu tylko mi brak.
j4z 942 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca W dniu 22.06.2025 o 10:11, j4z napisał(a): Jak mówiłem, tak zrobiłem. Odsłuchałem: Are You a Rebel? Dirty Money, Dirty Tricks Strip Tease Vile Vicious Vision Zaraz odpalam: Nigdy nie zwróciłem uwagi, że ten drób ma na sobie koszulkę Venom. Nice! Pozdrowionka Na pierwszych dwóch czy trzech płytach trochę mało masy. Dla mnie zdecydowanie najlepsza ich płyta z tych, co do tamtej pory wydali. Najmocniejsza, najpoważniejsza i chyba najlepiej brzmiąca. Dla wielu pewnie najlepsza ever. Fish Dicka niechcący ominąłem, bo w wiki nie jest w głównej dyskografii.
j4z 942 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca When Sabbath had the blues: Black Sabbath's early recordings as Earth to be released as The Legendary Lost Tapes. https://www.loudersound.com/bands-artists/black-sabbath-earth-the-legendary-lost-tapes Jaram się!
raven555 265 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Sorki że tak długo się nie odzywałem ale u mnie dalej klasyka https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=venom+the+singles+collection+80-86&mid=5CD9442E39DE28B70B675CD9442E39DE28B70B67&FORM=VIRE 1
ghostdog 905 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Tak sobie teraz przypominam jak to u mnie było z "szarpidrutami" (tak moje koleżanki z klasy mówiły na muzykę metalową). Zaczęło się tradycyjnie, ktoś puścił z "jamnika" na wakacjach Master of Puppets. Szybko poszło, kilka dni później już miałem pirackie kasety (wtedy to były oryginalne nagrania, bo miały kolorową okładkę). Na pierwszy rzut oczywiście klasyka: Metallica, Megadeth, Slayer, Testament, Iron Maiden. Część zespołów wybierałem na podstawie okładek kaset. Im fajniejsza okładka, tym człowiek był bardziej zainteresowany zakupem. I tak poznałem Mercyful Fate, King Diamond, Sepultura, Kreator itd. Do cięższego grania jakoś mnie nie ciągnęło, choć kasety Morbid Angel, Obituary, Death, Pestilence miałem. I tak to trwało aż przeczytałem w Metal Hammer o "Icon" Paradise Lost. Od tego albumu poszedłem w kierunku trochę bardziej melancholijnej muzy: Anathema, The Gathering, My Dying Bride, Tiamat, Moonspell, Katatonia, Antimatter. Albumy takie jak wcześniej wspomniany "Icon", 'Eternity" (Anathema), "Mandylion" (The Gatgering) czy "A Deeper Kind of Slumber" (Tiamat) poszerzyły moje horyzonty, że teraz słucham Pink Floyd, The Doors, Radiohead, Tool, Deftones, King Crimson, Nick Cave and the Bad Seeds a nawet Trip hop i Darkjazz. 2
raven555 265 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca @Stjepan Mam nadzieję że tym razem przynajmniej się zbliżyłem do twoich gustów , od czasu do czasu też do nich wracam 2
Stjepan 2 377 Opublikowano 7 Lipca Autor Opublikowano 7 Lipca No to pożegnaliśmy Ozziego z ekipą, legenda oficjalnie jest na emeryturze.
Rekomendowane odpowiedzi